Ухвала
від 25.02.2019 по справі 552/999/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районнийсуд м.Полтави

Справа № 552/999/19

У Х В А Л А

іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

25 лютого 2019 року м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції № 1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ відділення поліції № 1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні органу ДВС.

В клопотанні вказував, що 08.02.2019 до чергової частини ВП № 1 Полтавського ВП ГУ НП в Полтавській області надійшла заява про вчинення кримінального правопорушення від ОСОБА_4 проживаючої АДРЕСА_1 , в якій зазначено, що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаюча АДРЕСА_2 не виконує судове рішення Полтавського районного суду Полтавської області щодо виплати заборгованості.

За вказаним фактом СВ відділення поліції №1 Полтавського відділу поліції 08.02.2019 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019170020000383 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України.

Зазначав, що досудовим розслідуванням встановлено, що 05.09.2016, стосовно стягнення з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 заборгованості, ІНФОРМАЦІЯ_2 відкрито виконавче провадження з реєстраційним номером 52016986.

З метою встановлення всіх обставин по справі, повного та всебічного проведення досудового слідства, просив надати тимчасовий доступ до належним чином завіреної копії виконавчого провадження №52016986.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши обґрунтування слідчого, представників володільця документів, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019170020000383 від 08.02.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.382 КК України.

Зазначені в клопотанні слідчого документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Іншим способом, ніж отримання інформації таким чином, як вказано вище, розкрити кримінальне правопорушення не можливо.

Також встановлено що вказані документи перебувають в володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_3 .

Вказані документи містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тобто, згідно ч. 1 ст. 98 КПК України, можуть бути речовими доказами.

У інший спосіб, окрім вилучення вказаних документів, довести факт вчиненого кримінального правопорушення у слідства не має можливості, а їх вилучення можливе лише на підставі ухвали слідчого судді.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню з наданням дозволу на отримання копій матеріалів виконавчого провадження.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_3 , а саме: надати тимчасовий доступ до оригіналів виконавчого провадження №52016986, з можливістю вилучення якісно виготовленої та належним чином завіреної копії вказаного виконавчого провадження.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому відділення поліції № 1 Полтавського ВИ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя /підпис/ ОСОБА_1

Слідчий суддя ОСОБА_1

25.02.2019

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —552/999/19

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Антонов А. В.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Ж. В.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні