Ухвала
від 26.02.2019 по справі 161/3290/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/3290/19

Провадження № 1-кс/161/1904/19

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 лютого 2019 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2 ,

за участі: прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4

розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділунагляду задодержанням законіворганами фіскальноїслужби управліннянагляду укримінальному провадженніпрокуратури Волинськоїобласті ОСОБА_3 , звернувсядо слідчогосудді Луцькогоміськрайонного судуВолинської області,з клопотаннямпро наданнядозволу напроведення обшукуу нежитлових,адміністративно-побутовихприміщеннях,що використовуються ОСОБА_5 заадресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать: ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ТОВ «Будсервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 21742415), з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку ТОВ «ДАД-БУД» (кодза ЄДРПОУ 38652585)«чорнової» бухгалтерії, чорнових записів, печаток та штампів, технічних засобів, які задіяні в злочинній схемі, комп`ютерної техніки, а також інших предметів і документів на паперових та електронних носіях, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні.

Клопотання вмотивоване тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, що внесено до ЄРДР за №32018030000000040, від 31.08.2018 року, за фактом ухилення службовими особами ТОВ «ДАД-БУД» від сплати податків, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування, встановлено, що працівниками ГУ ДФС у Волинській області за результатами проведення позапланової виїзної документальної перевірки ТОВ «ДАД-БУД» (код ЄДРПОУ: 38652585) складено акт №7311/14-04/38652585 від 10.05.2018, згідно якого службовими особами ТОВ «ДАД-БУД» не нараховано та не сплачено ПДВ в сумі 1 591 477 грн. за 2017 рік із суми наданих (оплачених) будівельних послуг, а також не нараховано, не сплачено (занижено) податок на прибуток за 2017 рік на загальну суму 234263 грн., у зв`язку з отриманням у 2017 році доходів за надані послуги по будівельних (капітальних) та поточних ремонтах.

З акту перевірки №7311/14-04/38652585 від 10.05.2018 встановлено, що юридичною адресою ТОВ «ДАД-БУД» є: Волинська обл., м. Нововолинськ, 15-й мікрорайон, 5, кв. 21; а фактичною адресою Волинська обл., м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5/5.

Досудовим розслідуванням встановлено, що пошук об`єктів будівництва та ремонту, укладання та підписання договорів, а також підписи первинних бухгалтерських документів та податкової звітності на ТОВ «ДАД-БУД» здійснював виключно директор товариства ОСОБА_5 , який з метою уникнення сплати донарахованих товариству податків, за результатами проведеної позапланової перевірки, 01.10.2018 звільнився з ТОВ «ДАД-БУД» та у подальшому працевлаштувався на посаду директора підконтрольного йому ТОВ «Дім-Міськбуд», яке також зареєстроване за адресою: м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5, та продовжує здійснювати протиправну діяльність спрямовану на ухилення від сплати податків.

Відповідно до листа оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області №281/03-20-21-02-03 від 13.02.2019 з додатками слідує, що за адресою: Волинська обл., м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5 фактичною адресою місця знаходження ТОВ «ДАД-БУД» та новоствореного ОСОБА_5 товариства «Дім-Міськбуд», знаходяться та зберігаються бухгалтерські документи «чорнової» бухгалтерії, чорнові записи, не обліковані готівкові кошти, оргтехніка, можливі печатки фіктивних суб`єктів господарювання, які задіяні в злочинній схемі ухилення від сплати податків, а також інші речі та документи, котрі підтверджують ухилення від сплати податків ТОВ «ДАД-БУД», шляхом ведення подвійної бухгалтерії та відображення в податковому обліку підприємства упродовж 2017-2018 років сумнівних фінансових операцій з придбання будматеріалів та виплати заробітної плати.

Таким чином, на підставі вищезазначеного, та з наявних у матеріалах кримінального провадження відомостей є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 зберігаються бухгалтерські документи «чорнової» бухгалтерії, чорнові записи, не обліковані готівкові кошти, оргтехніка, можливі печатки фіктивних суб`єктів господарювання, які задіяні в злочинній схемі ухилення від сплати податків, а також інші предмети і документи на паперових та електронних носіях, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні.

Зазначені речі та документи, самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами цього кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, розслідуваного злочину, викриття винних у цьому осіб, оскільки являються джерелом доказів та є необхідними для їх здобуття шляхом проведення судових експертиз.

Крім цього, в ході досудового розслідування отримано відомості про те, що з метою приховування слідів вчинення кримінального правопорушення та з метою уникнення відповідальності, службовими особами ТОВ «ДАД-БУД» в найближчий час можуть бути знищені матеріальні носії інформації, в тому числі бухгалтерські документи «чорнової» бухгалтерії, чорнові записи, оргтехніка, печатки та штампи СГД з ознаками фіктивності та інші речі та документи, що підтверджують ухилення від сплати податків товариством «ДАД-БУД», які зберігаються за адресою: м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5.

Допитаний в якості свідка заступник начальника відділу організації викриття економічних злочинів ОУ ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_7 підтвердив вищевказану інформацію та повідомив, що директор ТОВ «ДАД-БУД» ОСОБА_5 , зберігає в офісних приміщеннях ТОВ «ДАД-БУД» та ТОВ «Дім-Міськбуд» за адресою: м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5 документи «чорнової» бухгалтерії ТОВ «ДАД-БУД», чорнові записи, печатки та штампи СГД з ознаками фіктивності.

Враховуючи здійснювану замасковану протиправну діяльність, а тому прогнозовану протидію у вигляді знищення засобів та знарядь для вчинення кримінальних правопорушень, тимчасове припинення такої діяльності при отриманні відомостей про зацікавленість правоохоронних органів, вільний доступ слідчого до зазначених речей унеможливлений.

Наведені факти вказують на те, що необхідні документи, можуть бути знищені або приховані від органу досудового розслідування, що унеможливить не лише їх вилучення, але і проведення необхідних експертиз і досліджень та використання в подальшому як доказів під час досудового розслідування та судового розгляду для встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб.

Таким чином, обшук в приміщеннях які використовуються посадовими особами ТОВ «ДАД-БУД» за адресою: м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5 необхідний з метою відшукання документів, знарядь та предметів кримінального правопорушення, яке було здобуте в результаті його вчинення, що прямо передбачено ст. 234 КПК України, яка визначає мету проведення обшуку.

Згідно інформації з реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на нежитлові приміщення за адресою: Волинська область, м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира, 5 зареєстровано за ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ТОВ «Будсервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 21742415), а тому враховуючи вищевказане просить клопотання задовольнити та надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною адресою.

В судовому засіданні, заслухавши соідочого, прокурора ОСОБА_3 , дослідивши клопотання, долучені до нього матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підставне і підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Ч.1 ст.235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження, на підставі наданих та досліджених слідчим суддею в судовому засіданні доказів, доведено наявність підстав, визначених положеннями ст.234 КПК України, встановлені обставини, які дають підстави вважати, що відшукуванні речі та документи знаходяться за вказаною в клопотанні адресою, приходжу до висновку про задоволення клопотання та надання дозволу на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_3 , або, за його дорученням, співробітникам слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_4 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , співробітникам оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_7 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , дозвіл на проведення обшуку у нежитлових,адміністративно-побутовихприміщеннях,що використовуються ОСОБА_5 заадресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать: ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ТОВ «Будсервіс ЛТД» (код ЄДРПОУ 21742415), з метою відшукання та вилучення документів бухгалтерського обліку ТОВ «ДАД-БУД» (кодза ЄДРПОУ 38652585)«чорнової» бухгалтерії, чорнових записів, печаток та штампів, технічних засобів, які задіяні в злочинній схемі, комп`ютерної техніки, а також інших предметів і документів на паперових та електронних носіях, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні.

Обшук провести до 26.03.2018 року, включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80081518
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/3290/19

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні