Ухвала
від 26.02.2019 по справі 566/234/19
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 566/234/19

1-кс/566/85/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про доручення проведення експертизи наркотичних засобів,

психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

26 лютого 2019 року смт. Млинів Рівненської області

Слідчий суддя Млинівського райсуду ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчого відділення Млинівського відділення поліції Дубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 , про доручення на проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019180160000055 від 05 лютого 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

26.02.2019рокудослідчого суддіМлинівськогорайонногосуду надійшлоклопотанняслідчогоСВ МлинівськогоВП ДубенськогоВПГоловного управлінняНаціональноїполіціїв Рівненськійобласті ОСОБА_3 ,продорученняна проведеннясудовоїекспертизинаркотичних засобів,психотропнихречовин,їханалогівта прекурсорівукримінальномупровадженні,відомостіпрояке внесенодоЄдиногореєстру досудовихрозслідуваньза№12019180160000055від05лютого2019року,заознакамикримінального правопорушення,передбаченогоч.2ст.307ККУкраїни. У клопотанні зазначено перелік запитань, які необхідно поставити перед експертом.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий покликається на те, що 22 лютого 2019 року, в ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 в с.Залав`я Млинівського району Рівненської області було виявлено скляну банку ємністю 0,5 л. з сухою подрібненою рослинною речовиною, ззовні схожою на наркотичний засіб канабіс, які було вилучено та піщено у спец.пакет «Національна поліція України» №ЕХР0132471.

Зазначив, що з метою вирішення питань, що потребують спеціальних знань та з`ясування інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання у галузі криміналістики.

У судове засідання слідчий не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

За приписом ч.3 ст.244 КПК України, особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, щоклопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст.244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогамКПК України.

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що проведення експертизи необхідно для з`ясування обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження.

У відповідності ст.243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Слідчий суддя вважає, що проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів слід доручити експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.242-244, 372, 309 КПК України -,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділення Млинівського відділення поліції Дубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 задовольнити.

Доручити проведення судової експертизи наркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України (вул. Гагаріна, 39 м.Рівне, 33003).

На вирішення експертів поставити запитання:

1. Чи є представлена на експертизу речовина рослинного походження наркотичним засобом? Якщо так, то яким саме і яка його маса?

В розпорядження експерту(-ам) надати: спецпакет «Національна поліція України» №ЕХР0132471 з поміщеною всередину скляною банкою ємніст. 0,5 л, всередині якої знаходиться суха подрібнена рослинна речовина, подібна на наркотичний засіб.

Надати експерту(-ам) дозвіл на використання матеріалу об`єкта експертизи згідно існуючих методів дослідження.

Попередити експертів Рівненського НДЕКЦ МВС України про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Забезпечення виконання ухвали про доручення на проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також надання експертам зразків для проведення експертизи, покласти на слідчого СВ Млинівського відділення поліції Дубенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —566/234/19

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Феськов П. В.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні