Ухвала
від 26.02.2019 по справі 710/124/19
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/124/19

Номер провадження 2/710/201/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

26.02.2019 м. Шпола

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області Побережна Н.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (20615, вул. Радянська, 28, с. Сигнаївка, Черкаська область) до Шполянського районного споживчого товариства код ЄДРПОУ 01774181 (вул. Соборна, 1, м. Шпола, Шполянський р-н, Черкаська обл.), третя особа на стороні позивача яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Шполянського районного нотаріального округу Черкаської області ОСОБА_2, адреса місця знаходження: 20603, вул. Європейська 1-Б, м. Шпола, Черкаська область, про визнання права власності на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

05.02.2019 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшов даний позов.

Предмет позову: визнати право власності на нежитлову будівлю - магазин. Підставою подачі позову вказано, що позивачем у власність набуте майно на підставі Угоди, яка не відповідає вимогам закону, а тому вважається недійсним.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 12.02.2019 позовна заява була залишена без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків.

Згідно ч.3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Згідно ч.12 ст.187 ЦПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

25.02.2019 позивачем подано до суду заяву до якої додано уточнюючу позовну заяву з усунутими недоліками. Таким чином позивачем було виконано вимоги ухвали суду та статей 175 177 ЦПК України.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і відповідає порядку, встановленому ст.ст. 175 -177 ЦПК України, справа підсудна Шполянському районному суду Черкаської області, підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду немає.

Пунктом 4 ч.2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України , цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження.

Згідно ч.4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду: малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення .

Відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 19 ЦПК України справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб можуть розглядатись судом у спрощеному позовному провадженні.

Згідно ст.7 Закону України Про державний бюджет України на 2019 рік у 2019 році прожитковий мінімум для працездатних осіб, з 1 січня 2019 року, становить - 1921 гривня. Тобто 500 розмірів прожиткового мінімуму становлять суму 1921,00 х 500 = 960 500, 00 грн.

Ціна позову в даній справі становить 128 820 (сто двадцять тисяч вісімсот двадцять гривень), що не перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, отже дана справа відноситься до малозначних.

Ознайомившись із матеріалами справи, суд вважає, що у звязку із характером спірних правовідносин та предметом доказування, для повного та всебічного встановлення обставин справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Частиною 1 ст. 189 ЦПК України встановлено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Цивільна справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження згідно ст. 274 ЦПК України, а тому суд визначає дату підготовчого засідання.

На підставі викладеного та керуючись нормами ст.ст. 19, 175 , 177 , 185- 187 , 189, 196, 258 , 260 , 353-355 ЦПК України , суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (20615, вул. Радянська, 28, с. Сигнаївка, Черкаська область) до Шполянського районного споживчого товариства код ЄДРПОУ 01774181 (вул. Соборна, 1, м. Шпола, Шполянський р-н, Черкаська обл.) третя особа на стороні позивача яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: приватний нотаріус Шполянського районного нотаріального округу Черкаської області ОСОБА_2, адреса місця знаходження: 20603, вул. Європейська 1-Б, м. Шпола, Черкаська область, про визнання права власності на нерухоме майно .

Справу віднести до малозначної. Розгляд цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 26.03.2019 о 11-00 годині в приміщенні Шполянського районного суду Черкаської області (адреса: вул. Соборна, 36 б, м.Шпола, Черкаська область).

Зобов'язати відповідача та третю особу на стороні позивача яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, у разі не визнання позову надати відзив на позов та докази, якими він обґрунтовується, у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Роз'яснити відповідачу та третій особі на стороні позивача яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору,що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці http://sh.ck.court.gov.ua .

Направити копії ухвали про відкриття провадження у справі особам, які беруть участь у справі.

Відповідачу та третій особі на стороні позивача яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: направити копії ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз'яснити сторонам, що у разі неявки сторони без поважних причин або неповідомлення причин неявки, з'ясування обставин у справі буде проводитися на підставі доказів, про подання яких було заявлено до початку розгляду справи по суті.

Роз'яснити, що заява про виклик свідка та клопотання про витребування доказів мають бути подані в підготовчому засіданні. До клопотання повинні бути долучені відомості про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі. До клопотання про забезпечення позову додається документ про плату судового збору.

У судове засідання викликати сторін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Побережна Н. П.

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено28.02.2019
Номер документу80085665
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —710/124/19

Ухвала від 26.03.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні