Ухвала
від 20.02.2019 по справі 202/1292/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1292/19

Провадження № 1-кс/202/2116/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

20 лютого 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019040660000017 від 04.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

19 лютого 2019 року слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 19 лютого 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, в період часу з 30.12.2018 року по 03.01.2019 року невстановлена особа, знаходячись за адресою: АДРЕСА_1 , здійснила таємне викрадення чужого майна, що завдало значної шкоди потерпілому, а саме крадіжку спеціалізованого напівпричепу марки «Janmil», 2008 року випуску, модель NW-1S, номер кузова - НОМЕР_1 , реєстраційний номер НОМЕР_2 , білого кольору, що на праві власності належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В рамках проведення досудового розслідування, під час відпрацювання місця вчинення вказаного кримінального правопорушення було встановлено, що крадіжку спеціалізованого напівпричепу марки «Janmil», державний номерний знак НОМЕР_2 , було скоєно за допомогою автомобіля марки «DAF», модель «95 XF 430», білого кольору. Проведеними заходами було відпрацьовано камери відеоспостереження системи «Безпечне місто», в результаті чого було встановлено державний номерний знак автомобіля марки «DAF», модель «95 XF 430», білого кольору, за допомогою якого було вчинено вищевказане кримінальне правопорушення, а саме: НОМЕР_3 , який на праві власності належить громадянину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Зазначені відомості також знаходять своє підтвердження у допиті свідка ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , який пояснив, що 31.12.2018 року близько о 21 год. 20 хв. він знаходився біля АТП за адресою: АДРЕСА_1 , через поломку власного автомобіля Таврія та був вимушений чекати свого товариша задля допомоги у ремонті. Зі слів свідка ОСОБА_7 , у вказаний час на територію АТП за вказаною адресою заїхав автомобіль марки «DAF», модель «95 XF 430», білого кольору, на якому був відсутній передній номерний знак, але був наявний задній номерний знак НОМЕР_3 , що викликало підозру у громадянина ОСОБА_7 . Як пояснив останній, через деякий час вищевказаний транспортний засіб виїхав з території АТП з причепом світлого кольору.

Відповідно до інформації, отриманої із ІПС «НАІС», вказаний транспортний засіб - транспортний засіб DAF 95 XF 430, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_3 , VIN (номер шасі НОМЕР_4 ), належить на праві приватної власності громадянину ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Проведеними оперативними заходами було встановлено, що вказаний транспортний засіб перебуває у користуванні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 . Згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, адреса місцезнаходження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »: АДРЕСА_4 . Засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » являється ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_5 .

Допитаний в якості свідка ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , пояснив, що він являється директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ). 04.11.2017 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » було укладено договір надання послуг автотранспорту №04/11-17. Також ОСОБА_9 вказав, що послуги ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » надавалися за допомогою автомобіля марки «DAF», модель «95 XF 430», білого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_3 , водієм якого був ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 . Також ОСОБА_9 додав, що другим водієм вказаного транспортного засобу є ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_9 . Також ОСОБА_9 пояснив, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » має свою стоянку вантажного автотранспорту, що розташована в с. Горянівське Обухівської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області, на територію якої він неодноразово відвозив документи. Проведеними оперативними заходами було встановлено, що зазначена стоянка вантажного автотранспорту знаходиться на земельних ділянках з кадастровими номерами 1221455400:03:003:0015 та 1221455400:03:003:0184.

Відповідно до Товарно-транспортної накладної № Р116-2 від 09.11.2018 року, № Р116-3 від 09.11.2018 року, що укладені між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », водієм автомобіля марки «DAF», модель «95 XF 430», державний номерний знак НОМЕР_3 , є ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_6 .

Згідно з товарно-транспортною накладною №0001004 від 17.07.2017 року, що укладена між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » водієм автомобіля марки «DAF», модель «95 XF 430», державний номерний знак НОМЕР_3 , є ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_6 .

Виходячи з вищевикладеного, органами досудового розслідування відпрацьовується слідча версія щодо причетності ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , до вказаного злочину.

Також встановлено, що ОСОБА_10 , який вірогідно має причетність до вчинення зазначеного злочину, використовує мобільний телефон з абонентським номером ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », а саме: № НОМЕР_7 .

Крім того, у сторони обвинувачення наявна інформація, що ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , може мати відношення до вчинення аналогічних злочинів на території Дніпропетровської та інших областей держави.

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначив, що для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, встановлення осіб, які вчинили злочин, свідків, вилучення викраденого майна, необхідна інформація, яка знаходиться у оператора телекомунікації, про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, яка відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України відноситься до такої, що охороняється законом, в зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , щодо абонента № НОМЕР_7 за період часу з 01.09.2018 по момент надання оператором інформації на паперових носіях та на оптичному носії для лазерних систем зчитування.

З метою запобігання можливій зміни або знищення документів до яких планується отримати тимчасовий доступ, слідчий просить розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав клопотання в якому просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Як вбачається зі змісту п. 7 ч. 1ст. 162 КПК Українидо охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини,які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до запитуваної інформації, яка знаходиться в оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , можуть бути отриманні докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.110,131-132,159-160,162-166,309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » надати (забезпечити) прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , слідчим СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області: ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_3 , ОСОБА_19 , а також за дорученням оперативним працівникам органів національної поліції України, в тому числі працівників управлінь поліції у м. Києві за дорученням відповідно до вимог ст. ст. 40, 41 КПК України, тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме інформацію, що знаходиться у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отриманні послуг, їх тривалість, зміст, маршрутів передавання на електронному та паперовому носіях, інформацію щодо вхідних та вихідних дзвінків, вхідних та вихідних текстових повідомленнях (без розкриття їх змісту) з прив`язкою до базових станцій, даних про використання номеру мобільного терміналу (IMEI), надані та отримані телекомунікаційні послуги, їх тривалість, маршрути передавання, даних про вихід абонента у соту із деталізацією знаходження мобільного терміналу мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » абоненту НОМЕР_7 з прив`язкою до місцевості та вказівкою індексу і азимуту базових станцій за період часу з 01.09.2018 по 20.02.2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 19 березня 2019 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80088669
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/1292/19

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 20.02.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.02.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні