Ухвала
від 26.02.2019 по справі 127/4950/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/4950/19

Провадження № 2/127/684/19

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття загального позовного провадження у справі

26 лютого 2019 року м.Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області у складі судді Іщук Т. П. , розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) до Вінницької міської ради (м.Вінниця, вул. Соборна, 59, код ЄДРПОУ 25512617 ), за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю Магістраль-2002 (м.Вінниця, вул. Привокзальна, 3, код ЄДРПОУ 32054759), про часткове визнання протиправним та скасування в частині рішення Вінницької міської ради,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Вінницької міської ради, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю Магістраль-2002 , про визнання протиправним та скасування п.17 додатку №1 Рішення Вінницької міської ради №1876 від 31.10.2014 року, на підставі ст. 19 Конституції України, ст.ст. 15,16, 21 ЦК України, ст. 59 Закону України Про місцеве самоврядування .

Подана заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ст. ст. 19 , 23, 27 ЦПК України справа належить до юрисдикції та підсудна Вінницькому міському суду Вінницької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу; якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача (заява про усунення недоліків надійшла до суду 25.02.2019 року ).

Відповідно до ч. 3 ст. 274 справа підлягає розгляду у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 187, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вінницької міської ради, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю Магістраль-2002 , про часткове визнання протиправним та скасування в частині рішення Вінницької міської ради .

2. Розгляд справи провести у порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 14 год. 30 хв. 25 березня 2019 року в приміщенні Вінницького міського суду Вінницької області за адресою: 21050, м.Вінниця, вул. Грушевського, 17 (зал судових засідань №6).

4. Запропонувати відповідачу протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Роз'яснити відповідачу, що:

- відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України;

- докази по справі повинні бути подані разом з поданням відзиву; якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу;

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами;

- відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6. Запропонувати третій особі протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду - пояснення з викладом міркувань та аргументації щодо позову (на його підтримку або заперечення проти позову), а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову і доданих до них доказів іншим учасникам справи; іншим учасникам справи - копію пояснення щодо позову та доданих до нього документів.

7. Роз'яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, що:

- під час розгляду справи вони користуються процесуальними правами, передбаченими ст. 43 ЦПК України;

- надані по справі пояснення щодо позову повинні відповідати вимогам встановленим ч.3-6 ст. 178 ЦПК України;

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються міркування та аргументація пояснень, повинні бути подані разом з поданням таких пояснень; копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду; у разі неможливості подання доказів та документів до пояснень необхідно зазначити причини їх неподання.

8 . Попередити учасників справи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством; учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу; учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ст.95 ЦПК України).

9. Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

10.Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

12. Ухвала суду може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Вінницький міський суд Вінницької області до апеляційного суду Вінницької області, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено28.02.2019

Судовий реєстр по справі —127/4950/19

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Рішення від 03.04.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Рішення від 03.04.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні