Ухвала
від 25.02.2019 по справі 495/7596/17
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/7596/17

№ провадження 2/495/542/2019

УХВАЛА

Про задоволення клопотання про виклик свідків

"25" лютого 2019 р. м. Білгород - Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд Одеської області

у складі головуючого одноособово судді Прийомової О.Ю.

за участю секретаря Бучка І.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м. Білгород - Дністровському заяву позивача ОСОБА_1 про виклик свідків по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним,

ВСТАНОВИВ:

14 червня 2018 року Ухвалою Білгород - Дністровського міськорайонного суду Одеської області вказана справа прийнята до провадження судді Прийомової О.Ю. та призначена до підготовчого судового розгляду на 31 липня 2018 рік о 14.00 годину та неодноразово відкладалась.

13 вересня 2018 року до суду надійшла заява від позивача про виклик в судове засідання в якості свідків: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 - Дністровського району Одеської області; ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 - Дністровському Одеської області; ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, що проживає за адресою: с. Монаші Білгород - Дністровського району Одеської області по вул. Шкільна, 86; ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, що проживає за адресою: вул. Свято - Георгіївська, 3 в м. Білгород - Дністровському Одеської області; ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_7, що проживає за адресою: вул. Свято - Георгіївська, 3 в м. Білгород - Дністровському Одеської області.

Свою заяву обґрунтовує тим, що для доведеності правових аргументів викладених у позові необхідно викликати свідків: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 - Дністровського району Одеської області; ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 - Дністровському Одеської області; ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, що проживає за адресою: с. Монаші Білгород - Дністровського району Одеської області по вул. Шкільна, 86; ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, що проживає за адресою: вул. Свято - Георгіївська, 3 в м. Білгород - Дністровському Одеської області; ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_7, що проживає за адресою: вул. Свято - Георгіївська, 3 в м. Білгород - Дністровському Одеської області, вони підтвердять, те що він з ними постійно провідував ОСОБА_8, коли вона проживала у сестри у м. Білгород - Дністровському Одеської області по вул. Ізмаїльська, 80, а також їздили до с. Монаші Білгород - Дністровського району Одеської області.

У підготовче судове засідання позивач та представник позивача надали заяви, відповідно до яких не заперечують щодо призначення справи до судового розгляду та вирішення вказаного питання за їх відсутність.

Суд проводить підготовче судове засідання за відсутність учасників справи належним чином повідомлених про день та час проведення судового засідання.

Відповідно до ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи та надану заяву відповідача про виклик та допит свідків, суд приходить до наступного висновку.

Частиною 1 ст. 196 ЦПК України передбачено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч.1 та ч.2 ст. 189 ЦПК України , завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

2. Ці дані встановлюються такими засобами: 3) показаннями свідків.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

12 вересня 2019 року позивачем ОСОБА_1 надана до суду, у підготовче судове засідання заява про виклик свідків.

Суд вважає, що для повного та всебічного розгляду справи, для доведеності правових аргументів, викладених у позові позивача, заяву позивача ОСОБА_1 про виклик свідків по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним - задовольнити, оскільки допит вказаних в заяві свідків може виступати доказом по вказаній цивільній справі.

Керуючись ч.2, 4 ст. 19 , ст. ст. 76, 91, 189 , 197 , 198, 200 , 258, 260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про виклик свідків по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа Монашівська сільська рада Білгород - Дністровського району Одеської області, про визнання заповіту недійним - задовольнити.

Викликати в судове засідання та допитати в якості свідків: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 - Дністровського району Одеської області; ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 - Дністровському Одеської області; ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, що проживає за адресою: с. Монаші Білгород - Дністровського району Одеської області по вул. Шкільна, 86; ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, що проживає за адресою: вул. Свято - Георгіївська, 3 в м. Білгород - Дністровському Одеської області; ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_7, що проживає за адресою: вул. Свято - Георгіївська, 3 в м. Білгород - Дністровському Одеської області.

Суд попереджає свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено28.02.2019

Судовий реєстр по справі —495/7596/17

Рішення від 22.07.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Рішення від 22.07.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 01.06.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 12.08.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні