Ухвала
від 19.02.2019 по справі 903/1/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

"19" лютого 2019 р. № 903/1/17

за заявою Ковельської об`єднаної податкової інспекції ГУ ДФС у Волинській області

до товариство з обмеженою відповідальністю "Техно - сервіс плюс"

про банкрутство

Суддя Шум М.С.

Секретар с/з ОСОБА_1

Представники сторін:

Ліквідатор: ОСОБА_2

від кредитора ГУ ДФС у Волинській області - ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 07.02.2017р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - Сервіс Плюс ".

Ухвалою суду від 21.03.2017р. затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - Сервіс Плюс"

Постановою суду від 24.04.2017р. припинено процедуру розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - Сервіс Плюс"(44332, Волинська обл., Любомльський р -н, с. Старовойтове, код ЄДРПОУ 34313877) та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого ОСОБА_4 (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №564 від 10.03.2013р., адреса: а/с -177, м. Черкаси, Україна, 18001). Визнано банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "Техно - Сервіс Плюс"(44332, Волинська обл., Любомльський р -н, с. Старовойтове, код ЄДРПОУ 34313877). Відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 24.04.2018 року. Арбітражним керуючим, ліквідатором у справі про банкрутство ОСОБА_5 "Техно - Сервіс Плюс" призначено - ОСОБА_6.

Ухвалою суду від 07.08.2018р. припинено повноваження ліквідатора ОСОБА_6 (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1384, від 28.08.2013р.) у справі № 903/1/17 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю « Техно - Сервіс Плюс » . Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю « Техно - Сервіс Плюс » призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2 (Свідоцтво від 05.02.2018р. №1834, адреса:45644, Волинська обл., Луцький район, с. Городище, вул. Миру, 104В).

Листом від 08.01.2019р. арбітражний керуючий, ліквідатор майна ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" ОСОБА_2 звернулась до суду з клопотанням про затвердження звіту у справі №903/1/17 щодо ліквідації товариства .

Ухвалою суду від 11.01.2019р. розгляд клопотання арбітражного керуючого, ліквідатора майна ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" ОСОБА_2 призначено до розгляду на 19.02.2019р.

В судовому засіданні 19.02.2019р. арбітражний керуючий, ліквідатор майна ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" ОСОБА_2 поданий звіт щодо ліквідації товариства підтримала, просила суд відповідний звіт задоволити.

Представник кредитора в судовому засіданні щодо задоволення судом звіту ліквідатора ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" про не заперечив.

Заслухавши пояснення ліквідатора та представника кредитора, дослідивши в судовому засіданні матеріалів справи, судом приймається рішення щодо можливості задоволення відповідного клопотання ліквідатора, затвердження наданого суду ліквідаційного звіту та балансу, ліквідацію ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" та припинення у зв'язку з цим провадження у справі з наступних обставин.

Згідно ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI (далі по тексту Закон про банкрутство) ліквідація - припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

У ст. 41 Закону про банкрутство визначено, що ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню на строк не менше п'яти років з дати визнання особи банкрутом; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства відповідну інформацію для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи-банкрута.

Відповідно до положень ст. 46 Закону про банкрутство, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

На виконання постанови господарського суду від 24.04.2017р. ліквідатором ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" відповідно до ст. 41 Закону про банкрутство вчинялись дії на виконання заходів ліквідаційної процедури.

Судом взято до уваги, що ліквідатором було вчинено ряд заходів, спрямованих на прийняття до віддання майна боржника, вжиття заходів по забезпеченню його збереження, встановлення наявних у боржника рахунків в кредитних установах, направлення повідомлень банкам про їх закриття, направлення вимог керівнику товариства-банкрута щодо передачі печаток, штампів, установчих та бухгалтерських документів.

Результати інвентаризації ТОВ Техно - сервіс плюс були доведені комітету кредиторів до відома згідно інвентаризаційного опису №1 станом на 05.11.2018р.

З матеріалів справи встановлено, що ліквідатором проведено огляд місцезнаходження юридичної особи боржника (Волинська обл., Любомльський район, с. Старовойтове) та встановлено, що за вищезазначеною адресою боржник відсутній, про що складено відповідний Акт огляду місцезнаходження юридичної особи.

На виконання приписів ст.41 ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, з метою розшуку та виявлення іншого майна боржника, ліквідатор надіслав відповідні письмові запити на адреси установ та організацій, що здійснюють державну реєстрацію права власності на майно (запити додаються).

В період проведення ліквідаційної процедури будь-яке інше майно банкрута ТОВ Техно - сервіс плюс не було виявлено та не передавалось ліквідатору, що підтверджується наступними отриманими відповідями:

- згідно відповіді Державного архіву Волинської області від 12.09.2018р. за №780/01-23 повідомлено, що документи ТЗОВ "Техно -сервісплюс" на зберігання в Держархів області не надходило;

- згідно повідомлення Державної служби зайнятості Волинського обласного центру зайнятості від 07.09.2018р. за №2469/05 ТОВ "Техно - сервіс плюс" за місцем реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування інформації про масове вивільнення працівників до Любомльської районної філії Волинського ОЦЗ не подавалось;

- згідно листа Головного управління статистики у Волинській області повідомлено, що у 2015-2018роках ТОВ "Техно - сервіс плюс" не подавало в органи державної статистики "Звіт із праці" ф.1 - ПВ;

- Листом від 26.12.2018р. Державна Казначейська служба України повідомила, що 06.11.2018р. на підставі реєстру ДФСУ Казначейством в автоматизованому режимі здійснено закриття рахунку №37512000103624 ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс";

- згідно відповіді Управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області від 01.10.2018р. за №8082/03-36/03-1 встановлено, що виконавчі документи про стягнення заборгованості ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" у відділах на виконанні не перебувають .

Крім вищезазначеного, Любомльським відділом ДВС у Волинській області листом за №15106/03-15.19/3 та другий відділ ДВС у Волинській області за №03-4-35/52139 повідомлено про зняття арештів з усього майна боржника ОСОБА_5 "Техно -сервіс плюс".

Арбітражним керуючим ОСОБА_2 повідомлено суд про закриття рахунків боржника - ТОВ "Техно - сервіс плюс" у наступних банківських установах: АТ Комерційний банк "Приватбанк"№26057060922959 від 09.01.2019р., АБ "Південний" - 05.01.2019р. та ВОД АТ "ОСОБА_7 Аваль" Ковельське відділення №26008221384, №26009355442, №2604533585 та за №260000234799.

Судом встановлено, що в процедурі банкрутства ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" через відсутність достатніх коштів (в т.ч. майна для реалізації) остаточні розрахунки з кредиторами не проводились.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс

Відповідно до ч. 2 ст. 46 названого Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного звіту після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію особи - банкрута, органам державної статистики, органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Згідно ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В процесі розгляду заяви ліквідатора, звітів про його роботу та обґрунтовуючих їх документів судом було встановлено, що за наслідками здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство передбачено, що суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

У випадках, передбачених п.п. 4-7 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи викладене, та беручи до уваги, що за результатами ліквідаційної процедури у підприємства-банкрута не було виявлено достатнього майна, а також грошових коштів, за рахунок яких було б можливе остаточне (повне) погашення кредиторських вимог, суд прийшов до висновку, що вимоги кредиторів ОСОБА_5 "Техно - сервіс плюс" слід вважати погашеними, зазначеного суб'єкта господарської діяльності-банкрута необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 37, 41-49 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1 . Представлений суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - сервіс плюс"(44332, Волинська обл., Любомльський р -н, с. Старовойтове, код ЄДРПОУ 34313877) - затвердити.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно - сервіс плюс"(44332, Волинська обл., Любомльський р -н, с. Старовойтове, код ЄДРПОУ 34313877) - ліквідувати.

3. Зобов'язати державного реєстратора вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та спрямовані на припинення державної реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - сервіс плюс"(44332, Волинська обл., Любомльський р -н, с. Старовойтове, код ЄДРПОУ 34313877) .

4. Провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Техно - сервіс плюс"(44332, Волинська обл., Любомльський р -н, с. Старовойтове, код ЄДРПОУ 34313877) - припинити.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та відповідно до ст.ст.256, 257 ГПК України може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення19.02.2019
Оприлюднено28.02.2019
Номер документу80116666
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/1/17

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 25.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні