Ухвала
від 26.02.2019 по справі 912/3132/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

вул.В'ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

26 лютого 2019 року Справа № 912/3132/18

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.

при секретарі судового засідання Філіповій А.Г.

розглянувши в попередньому засіданні справу №912/3132/18 від 26.12.2018

за заявою кредитора - гр. ОСОБА_1 (далі - гр. ОСОБА_1.) ІПН НОМЕР_1, АДРЕСА_1

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ФАВОР ІНВЕСТ" (далі - ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ"), код ЄДР 39356077, 28008, Кіровоградська обл., м. Олександрія, пр. Соборний, буд. 77

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - участі не брали;

від боржника - участі не брали.

Розпорядник майна, арбітражний керуючий Тимошенко А.А. - участі не брала.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 26.12.2018 господарський суд відкрив провадження у справі про банкрутство ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ". Визнав вимоги кредитора гр. ОСОБА_1 до ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ" в сумі 19 267 000,00 грн боргу та 17 620,00 грн судового збору, сплаченого при зверненні до суду з заявою про порушення справи про банкрутство. Ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ". Ввів процедуру розпорядження майном боржника ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ" на строк 115 календарних днів. Призначив розпорядником майна боржника ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ" арбітражного керуючого Тимошенко А.А. Зобов'язав розпорядника майна - арбітражного керуючого Тимошенко А.А.:

- не пізніше 15.02.2019 подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду;

- разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 26.02.2019;

- повідомити суд, який розглядає позовні вимоги конкурсних кредиторів до боржника про офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство.

Попереднє засідання суду призначив на 26.02.2019 на 11:00 год.

Явку розпорядника майна - арбітражного керуючого Тимошенко А.А. та представника боржника у попереднє засідання суду визнав обов'язковою.

З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, ухвалив здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Зобов'язав боржника провести аудит та надати господарському суду до дати попереднього засідання суду відповідний висновок.

31.12.2018 (номер публікації: 55364, дата публікації на сайті ВГСУ: 31.12.2018 12:44) на веб-сайті Вищого господарського суду України офіційно оприлюднено оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ". Граничним строком на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника визначено: конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Повноважний представник боржника в попереднє засідання суду не з'явився. Боржник вимоги зазначеної ухвали суду не виконав, аудиторський висновок не надав.

Інші кредитори, після офіційного оприлюднення зазначеного оголошення, за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство, до господарського суду з письмовими заявами з вимогами до боржника не звертались.

Розпорядником майна складений реєстр вимог кредиторів боржника до якого включені вимоги ініціюючого кредитора, визнані судом в підготовчому засіданні - 18.02.2019.

Розпорядник майна, в листі №02-01/25 від 15.05.2019 зазначила, що надати відомості про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з даними обліку боржника, а також про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно з даними обліку боржника, не має можливості у зв'язку з відсутністю у розпорядника майна таких даних.

Позаяк, неодноразові звернення розпорядника майна до керівних органів боржника, з приводу надання необхідних відомостей, проігноровані (копії звернень та доказів направлення додані).

Кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника, з відповідними заявами до розпорядника майна та до господарського суду не зверталися. Кредитори з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також з вимогами щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, з відповідними заявами до розпорядника майна та до господарського суду також не зверталися.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна від 10.01.2019 щодо ТОВ "ФАВОР ІНВЕСТ" за пошуком: права власності на нерухоме майно, інших речових прав, іпотеки, обтяження - відомості відсутні, все нерухоме майно боржника знаходиться під арештом ДВС; відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 28.12.2018 все рухоме майно боржника знаходиться під арештом ДВС.

Заперечення та скарги кредиторів, станом на 26.02.2019, з приводу включення вимог до реєстру вимог кредиторів під час попереднього засідання до суду не надходили.

З метою захисту майна боржника, аналізу його матеріального і фінансового становища та виявлення (за наявності) ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, керуючись ст. 1, 22, 98, 99 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", розпорядник майна 09.01.2019 та 17.01.2019 звернулася до керівника боржника з вимогою організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника (за участю розпорядника майна) та визначити його вартість. Про час і місце інвентаризації майна боржника повідомити розпорядника майна.

Станом на 15.02.2019 вказані звернення розпорядника майна залишилися без відповіді.

Відповідно, організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника разом з боржником розпоряднику майна не вдалося.

Керуючись ст. 1, 2, 23, 25, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), ст. 3, 12, 232, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати грошові вимоги кредитора та затвердити реєстр вимог кредиторів боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ФАВОР ІНВЕСТ" в таких сумах і в такій черговості задоволення вимог:

1) ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) в сумі 19 267 000, 00 грн - четверта черга; в сумі 17 620,00 грн судового збору, сплаченого при зверненні до суду з заявою про порушення справи про банкрутство - перша черга.

Загальна сума грошових вимог, включених до реєстру вимог кредиторів боржника та визнаних господарським судом, складає 19 284 620, 00 грн.

Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі. (ч. 4 ст. 23 Закону)

2. Зобов'язати розпорядника майна, арбітражного керуючого Тимошенко А.А. протягом 10 днів після винесення даної ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Рішення (протокол) зборів кредиторів про створення та склад комітету кредиторів подати господарському суду не пізніше 25.03.2019 разом з довіреностями представників кредиторів на участь у справі про банкрутство, письмовим повідомленням розпорядника майна на адресу кредиторів про час і місце проведення перших зборів кредиторів разом з доказами їх направлення кредиторам, згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноваженій особі працівників боржника та уповноваженій особі засновників (учасників, акціонерів) боржника.

3. Зобов'язати розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Тимошенко А.А. до 25.03.2019 подати суду звіт про свою діяльність в якості розпорядника майном боржника, відомості про фінансове становище боржника, а також інформацію про виявлення ознак фіктивного банкрутства боржника чи доведення до банкрутства у відповідності із Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затвердженими наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006 №14, з врахуванням змін внесених наказом № 1361 від 26.10.2010 Міністерства економіки України.

4. Зобов'язати боржника та розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Тимошенко А.А. організувати обрання представника працівників боржника в порядку, встановленому абз. 13 ст. 1 Закону, та надати йому можливість представляти інтереси працівників боржника при проведенні послідуючих процедур банкрутства. Копію протоколу загальних зборів про обрання представника працівників боржника подати господарському суду до 25.03.2019. Повідомити суду адресу місця проживання представника працівників боржника.

5. Зобов'язати збори кредиторів та/або комітет кредиторів боржника подати суду клопотання про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); про продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника, тощо, не пізніше 25.03.2019.

6. Зобов'язати боржника та розпорядника майна, арбітражного керуючого Тимошенко А.А., при поданні зборами кредиторів та/або комітетом кредиторів до суду клопотання про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, надати суду документально підтверджену, детальну інформацію про майнову неспроможність боржника наявним майном задовольнити вимоги визнаних судом кредиторів.

7. Підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначити на 02.04.2019 на 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 206, тел. 0(522)22-09-70.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Ухвала може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Примірники ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна - арбітражному керуючому Тимошенко А.А., сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

Суддя Коваленко Н.М.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено28.02.2019

Судовий реєстр по справі —912/3132/18

Ухвала від 25.06.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Постанова від 02.04.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 26.02.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 18.12.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 04.12.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні