Ухвала
від 25.02.2019 по справі 175/4079/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/4079/18

Провадження № 1-кс/175/417/19

У Х В А Л А

Іменем України

25 лютого 2019 року смт. Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, а також перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження №42017040000001502 від 17.11.2017 за ч.2 ст. 364 КК України, у рамках якого було подано клопотання,

В С Т А Н О В И В:

В обґрунтування свого клопотання прокурор посилається на те, що СВ Дніпровського районного відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017040000001502 від 17.11.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні забезпечується прокуратурою Дніпропетровської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою привласнення бюджетних грошових коштів налагодили злочинну схему з підконтрольними групами підприємств, а саме з метою завищення вартості виконаних робіт департаментом визначаються вимоги до матеріалів та вказані вимоги вносяться до дефектних актів, які будуть використовуватись під час здійснення робіт з капітальних та поточних ремонтів, в подальшому реалізуючи свій намір дефектні акти з вказаними «завищеними» вимогами передаються до підконтрольних проектних організацій, якими в свою чергу складається проектно-кошторисна документація з вимогами та цінами, які не відповідають поточним цінам на матеріали у регіоні.

Далі, достовірно знаючі, що фактично під час робіт будуть використовуватись матеріали нижчої якості та вартості, вказані дефектні акти передаються для включення їх до визначення вимог об`єму робіт під час здійснення публічних закупівель, таким чином Департамент та підконтрольні учасники (переможці) надають нижчі (неконкурентні) цінові пропозиції знаючі, що на об`єктах будуть використовуватись матеріали гіршої якості та вартість яких дешевша. Вказана комбінація виключає участь інших учасників торгів, які найчастіше є афілійованими до підприємств-переможців процедури тендерних закупівель.

Поряд з цим, для ухилення від відповідальності службові особи департаменту погодили зміни до штатного розкладу та скоротили відділ технічного нагляду (в стадії ліквідації) з метою залучення технічного нагляду з групи підконтрольних підприємств, які не звертають уваги на невідповідність робіт та матеріалів, які використовуються під час виконання робіт та в подальшому підписуються акти виконаних робіт до, яких внесено недостовірні відомості.

На разі службовими особами департаментів під час планування закупівлі робіт залучаються пов`язані з останніми групи підприємств до яких входять проектна організація, виконавець робіт, фізична особа підприємець або підприємство для здійснення технічного нагляду.

Таким чином, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 спільно з підконтрольними афілійованими підприємствами здійснюють розкрадання коштів ІНФОРМАЦІЯ_3 шляхом внесення не достовірних відомостей до актів приймання виконаних робіт щодо вартості використаних матеріалів, неправильно використаних розцінок та включення робіт, які фактично не виконані чи не відповідають проектно-кошторисній документації та договірній ціні.

Так, досудовим розслідуванням встановлено що між ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) укладено договір №31/07-1 від 31.07.2018 на придбання послуг з технічного обліку та паспортизації вулиць м. Дніпро, на загальну суму 19960219,04 грн.

Встановлено, що протягом 2018 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) отримало від замовника 14 960 000 грн., при цьому роботи визначені договором виконало не у повному обсязі. Відомості зазначені в актах виконаних робіт не відповідають об`єму фактично виконаних робіт.

Для повноти та об`єктивності розслідування кримінального провадження, а також з метою використання при проведенні судової економічної та почеркознавчих судових експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучити оригінал договору №31/07-1 від 31.07.2018 укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з ІНФОРМАЦІЯ_2 на придбання послуг з технічного обліку та паспортизації вулиць м. Дніпро, та тендерної документації.

Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, що відповідає вимогам ч.4 ст. 107 КПК України.

Суд, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно п.7 ч.1 ст. 160 КПК України у клопотанні зазначаються: обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Клопотання прокурора, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Суд вважає, що прокурором доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 364 КК України, документи перебувають або можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні - можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та встановленню осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Вилучення документів необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

За таких обставин з урахуванням викладеного та забезпечуючи виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме: час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах клопотання вбачається достатність підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і існує можливість використання як доказів відомостей, що містяться саме в цій інформації, та неможливо іншими способами довести вказані обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, суд вважає за необхідне клопотання прокурора задовольнити частково, та надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів.

Керуючись ст. ст. 107, 159-164, 162, 163, 166 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокуроравідділу прокуратуриДніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів задовольнити частково.

Надати прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні та співробітникам оперативного підрозділу, що користуються повноваженнями слідчого або прокурора за його дорученням у порядку ст. ст. 36, 40, 41 КПК України, дозвіл на тимчасовий доступ із можливістю вилучення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , належним чином завіреної копії договору №31/07-1 від 31.07.2018 укладеного з ІНФОРМАЦІЯ_3 , а також усіх документів, які мають відношення до його укладання та виконання (тендерної документації, додаткових угод, договорів субпідряду, специфікацій, проектів, проектно-кошторисної документації, актів прийому-передачі виконаних робіт форми КБ 2В, накладних, товарно-транспортних накладних, реєстрів авансових звітів, платіжних документів, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат, дефектних актів, актів скритих робіт, тощо).

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —175/4079/18

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 14.05.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні