Ухвала
від 25.02.2019 по справі 359/1615/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/1615/19

Провадження №1-кс/359/545/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25лютого 2019року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні з технічною фіксацією в приміщенні суду клопотання заступника начальника 1-го відділення СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області майора поліції ОСОБА_3 в кримінальному провадженню №12018110000000536, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

22.02.2019 року слідчий за погодженням з прокурором Бориспільської місцевої прокуратури Київської області, звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 та в побутових і підсобних приміщеннях розташованих за вказаною адресою, які на праві приватної власності належать ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: -рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, додаткові угоди, товарно-транспортні накладні про отримання ТОВ «Оілтрейдбатері» в особі ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та інших осіб авто товарів від ФОП « ОСОБА_7 », документи щодо реалізації вказаних авто товарів, грошові кошти, які здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення; -установчі та реєстраційні документи ТОВ «Оілтрейдбатері», ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД» (код ЄДРПОУ 39302697), печатки вказаних підприємств;- чорнові записи, блокноти, записки, довідники, графічні зображення, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв`язку, жорсткі диски, флеш - накопичувачі, ноутбуки, стаціонарні системні блоки комп`ютерів, оптичні диски, інші носії інформації, на яких може міститись інформація та документи в електронному вигляді, про заволодіння майном ОСОБА_7 .

Згідно протоколу про автоматизований розподіл 22.02.2019 року визначено слідчого суддю ОСОБА_8 . У зв`язку з його тимчасовою непрацездатністю, 25.02.2019 року здійснено повторний автоматизований розподіл та визначено слідчого суддю ОСОБА_1 .

Так встановлено, що протягом 2017 року на території Київської області невстановлені особи за попередньою змовою групою осіб, умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману заволоділи майном гр. ОСОБА_7 , на суму 508 836 грн. 51 коп., чим спричинили йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

У кримінальному провадженні встановлено, що до вчинення указаного злочину може бути причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується наступними матеріалами кримінального провадження:

- заявою від 13.09.2018 представника ОСОБА_7 , - ОСОБА_9 , про вчинення злочину, згідно якої він звернувся до ГУ НП в Київській області про те, що в 2017 році ОСОБА_7 здійснив постачання до ТОВ «Оілтрейдбатері», яке є підконтрольне ОСОБА_4 різних авто товарів на загальну суму 508 836 грн. 51 коп., для їх подальшої реалізації вказаним підприємством. Вказані авто товари були поставлені та передані до ТОВ «Оілтрейдбатері», яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1. Однак отримавши вказані авто товари ОСОБА_4 та директор вказаного підприємства ОСОБА_6 їх привласнили та здійснили їх подальшу реалізацію різним фізичним та юридичним особам на території Бориспільського, Обухівського та Києво-Святошинського районів Київської області. Грошові кошти отримані в результаті реалізації вказаних авто товарів ОСОБА_4 та ОСОБА_6 привласнили та розпорядились ними на власний розсуд. В результаті чого спричинили ОСОБА_7 , матеріальну шкоду на вказану суму;

- протоколом допиту потерпілого ОСОБА_7 , згідно якого з 2011 року він знайомий з ОСОБА_4 17.11.2014 за ініціативою останнього між ОСОБА_7 та ТОВ «Оілтрейдбатері» (яке належить ОСОБА_4 ), було укладено генеральний дилерський договір № 128. Директором в даному підприємстві працює родичка останнього - ОСОБА_6 . По вказаному договору вони з ТОВ «Оілтрейдбатері» працювали до вересня 2017 року. Однак ОСОБА_4 використовуючи добрі відносини ОСОБА_7 , з метою заволодіння майном останнього, яке було передане ОСОБА_4 для реалізації, організував заволодіння шляхом шахрайства майном ОСОБА_7 , в особливо великих розмірах.

Так на початку вересня 2017 року ОСОБА_7 , передав до ТОВ «Оілтрейдбатері» за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1, в особі ОСОБА_4 та ОСОБА_6 авто товари на загальну суму 508 836 грн. 51 коп., однак розрахунків за вказані товари з ОСОБА_7 не відбувались.

В подальшому ОСОБА_4 та ОСОБА_6 , здійснили майже у повному обсязі реалізацію вказаного майна через своїх спільників на території Бориспільського, Обухівського та Києво-Святошинського районів Київської області, а саме як фізичним особам підприємцям так і юридичним особам.

На неодноразові запитання ОСОБА_7 до ОСОБА_4 , коли він розрахується та чому тривалий час цього не робить, ОСОБА_4 відповідав, що не має грошей для розрахунку, потім почав вигадувати, що неякісна продукція, важко знайти покупця і кожного разу він вигадував різні причини по яким він не сплачує ОСОБА_7 грошові кошти. В подальшому ОСОБА_4 почав ухилятись від зустрічей та розмов із ОСОБА_7 . До теперішнього часу ОСОБА_4 та ОСОБА_6 грошові кошти ОСОБА_7 не повернули.

Крім того, ОСОБА_4 з метою не повернення грошових коштів ОСОБА_7 провів реєстраційні зміни в ТОВ «Оілтрейдбатері», а саме змінено назву на ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД», змінено керівника ОСОБА_6 на «підставну особу» ОСОБА_10 , змінено власника на ТОВ «ВІН ТРЕЙД КОНСАЛТ» код ЄДРПОУ 41171567 (місцезнаходження: УКРАЇНА, 21000, ВIННИЦЬКА ОБЛ., М. ВІННИЦЯ, ВУЛ. МАКСИМОВИЧА, БУД. 4, КВ. 216), змінено адресу юридичної особи на: 93408 ЛУГАНСЬКА ОБЛ. М. СЄВЄРОДОНЕЦЬК ВУЛ. ФЕДОРЕНКА БУД. 10 КВ. 325.

В подальшому ОСОБА_7 дізнався, що за такою адресою офісу або квартири АДРЕСА_2 не існує і особи, які охороняли вхід до приміщення за цією адресою повідомили, що назви такого підприємства, яке б орендувало приміщення в цій будівлі або прізвища директора ОСОБА_10 вони не чули.

Крім того, ОСОБА_7 відомо, що ОСОБА_4 продовжує здійснювати господарську діяльність за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1, реалізуючи зі складів деталі та приладдя для автотранспортних засобів на території Київської області;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_11 , згідно якого встановлено, що у вересні 2017 року ОСОБА_7 було здійснено поставку ТОВ «Оілтрейдбатері» за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1 для реалізації авто товари на загальну суму 508836,51 грн., однак розрахунки не відбулись.

На неодноразові звернення ОСОБА_7 до ОСОБА_4 та до директора ТОВ «Оілтрейдбатері» ОСОБА_6 коли вони розрахуються та чому тривалий час цього не робить, ОСОБА_4 відповідав, що не має грошей для розрахунку, потім почав вигадувати, що неякісна продукція, важко знайти покупця і кожного разу він вигадував різні причини по яким він не сплачує ОСОБА_7 грошові кошти. Також ОСОБА_4 уникає зустрічей та спілкування із ОСОБА_7 .

Також ОСОБА_4 з метою уникнути повернення грошей ОСОБА_7 - провів реєстраційні зміни в ТОВ «Оілтрейдбатері», а саме змінено назву на ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД», змінено керівника ОСОБА_6 на «підставну особу» ОСОБА_10 , змінено власника на ТОВ «ВІН ТРЕЙД КОНСАЛТ» код ЄДРПОУ 41171567 (місцезнаходження: УКРАЇНА, 21000, ВIННИЦЬКА ОБЛ., М. ВІННИЦЯ, ВУЛ. МАКСИМОВИЧА, БУД. 4, КВ. 216), змінено адресу юридичної особи на: 93408 ЛУГАНСЬКА ОБЛ. М. СЄВЄРОДОНЕЦЬК ВУЛ. ФЕДОРЕНКА БУД. 10 КВ. 325.

ОСОБА_10 є «підставною особою» та на його ім`я зареєстровано 70 підприємств в Україні. Отже в результаті протиправних дій ОСОБА_4 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 використовуючи ТОВ «Оілтрейдбатері» заволоділи майном ОСОБА_7 в особливо великих розмірах, чим спричинили йому матеріальну шкоду.

Встановлено, що ОСОБА_4 фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , в якій він може зберігати наступне:

-рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, додаткові угоди, товарно-транспортні накладні про отримання ТОВ «Оілтрейдбатері» в особі ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та інших осіб авто товарів від ФОП « ОСОБА_7 », документи щодо реалізації вказаних авто товарів, грошові кошти, які здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення;

-установчі та реєстраційні документи ТОВ «ТОВ «Оілтрейдбатері»», ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД» (код ЄДРПОУ 39302697), печатки вказаних підприємств;

- чорнові записи, блокноти, записки, довідники, графічні зображення, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв`язку, жорсткі диски, флеш - накопичувачі, ноутбуки, стаціонарні системні блоки комп`ютерів, оптичні диски, інші носії інформації, на яких може міститись інформація та документи в електронному вигляді, про заволодіння майном ОСОБА_7 .

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за № 143315825 щодо об`єкта нерухомого майна - право власності на буд. АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_5 на підставі рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 27.12.2010.

У випадку звернення до ОСОБА_4 із запитом або ухвалою про тимчасовий доступ до речей та документів існує загроза того, що вказані речі та документи будуть ним приховані, змінені або знищені з метою уникнути кримінальної відповідальності та покарання.

За викладених обставин в інший спосіб, ніж проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_4 , не можливо вилучити предмети і документи, які в подальшому будуть використані як докази у кримінальному провадженні у найкоротший строк.

Відшукувані речі, предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Заступник начальника 1-го відділення СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області у клопотанні просив надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 та в побутових і підсобних приміщеннях розташованих за вказаною адресою, які на праві приватної власності належать ОСОБА_5 .

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення загрози зміни або знищення речей, які можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, клопотання розглядається без виклику власника майна.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, ознайомившись з матеріалами клопотання, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити.

З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав для проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 та в побутових і підсобних приміщеннях розташованих за вказаною адресою, які на праві приватної власності належать ОСОБА_5 .

Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На думку слідчого судді, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 190 КК України; речі і документи, які намагається відшукати орган досудового розслідування мають значення для розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного та беручи до уваги те, що за вказаною адресою можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для встановлення істини по справі, клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання заступника начальника 1-го відділення СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області майора поліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих ( ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 та ОСОБА_15 ) у кримінальному провадженні №12018110000000536, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , та в побутових і підсобних приміщеннях розташованих за вказаною адресою, що на праві приватної власності належать ОСОБА_5 (інформаційна довідка №140264880 від 04.10.2018 року), з метою відшукання та вилучення:

- рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, додаткові угоди, товарно-транспортні накладні про отримання ТОВ «Оілтрейдбатері» в особі ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та інших осіб, авто товарів від ФОП « ОСОБА_7 », документи щодо реалізації вказаних авто товарів, грошові кошти, які здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення;

- установчі та реєстраційні документи ТОВ «Оілтрейдбатері», ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД» (код ЄДРПОУ 39302697), печатки вказаних підприємств;

- чорнові записи, блокноти, записки, довідники, графічні зображення, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв`язку, жорсткі диски, флеш - накопичувачі, ноутбуки, стаціонарні системні блоки комп`ютерів, оптичні диски, інші носії інформації, на яких може міститись інформація та документи в електронному вигляді, (з можливістю їх копіювання на електронні носії та залишенням комп`ютерної техніки і системних блоків), та що свідчать про заволодіння майном ОСОБА_7 .

Термін дії ухвали слідчого судді становить один місяць і діє до 25.03.2019 року.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80129242
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/1615/19

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні