Ухвала
від 25.02.2019 по справі 359/1631/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/1631/19

Провадження №1кс/359/552/2019

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 лютого 2019 року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні з технічною фіксацією в приміщенні суду клопотання прокурора Броварської місцевої прокуратури юриста 1 класу ОСОБА_3 в кримінальному провадженню №42018111130000262, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Бориспільським відділом поліції ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування в даному кримінальному провадженні. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює група прокурорів, яка складається з прокурорів Броварської та Бориспільської місцевих прокуратур.

Прокурор у кримінальному провадженні ОСОБА_3 звернувся 25.02.2019 року до суду з клопотанням про проведення обшуку за місцем функціонування АГЗП, що належить ТОВ «ТРЕДЛАЙН» (код ЄДРПОУ 42019202) за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а.

Так, встановлено, що за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а функціонує АГЗП, що належить ТОВ «ТРЕДЛАЙН», код ЄДРПОУ 42019202 та здійснює незаконну господарську діяльність з реалізації скрапленого газу.

Зокрема під час виїзду за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а,виявлено АГЗПна якійздійснює своюгосподарську діяльність Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРЕДЛАЙН»,ЄДРПОУ 42019202, яка на момент виїзду функціонувала та використовувала обладнання для зберігання та розповсюдження скрапленого газу.

Відповідно до наданої відповіді з Головного управління Держпраці у Київській області, дозволи ТОВ «ТРЕДЛАЙН» код ЄДРРПОУ 42019202, за адресою: Київська область, Броварський район,с.Погреби,вул.Гагаріна,18а на виконання робіт та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеною небезпеки не видавалися.

Відповідно до фіскального чеку встановлено, що ТОВ «ТРЕДЛАЙН», код ЄДРПОУ 42019202 здійснює реалізацію скрапленого газу за вищевказаною адресою.

Таким чином встановлено, що на АГЗП, яка належить ТОВ «ТРЕДЛАЙН» та функціонує за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а, при експлуатації може бути виявлено ряд порушень правил безпеки при експлуатації АГЗП, Державних будівельних норм газопостачання В.2.5-20-2001 (наказ Кабінету Міністрів України №285 від 15.05.2015), що в свою чергу дає достатні підстави вважати, що існує реальна загроза для життя та здоров`я людей або настання інших тяжких наслідків, внаслідок функціонування вказаної АГЗП.

Відповідно ч. 2 ст. 168 КПК України тимчасове вилучення майна може здійснюватися під час проведення обшуку, огляду.

Разом з цим, відповідно до вимог ч. 7 ст. 236 КПК України вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

У зв`язку з викладеним, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні обшуку на АГЗП, що належить ТОВ «ТРЕДЛАЙН», код ЄДРПОУ 42019202 за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а, із чітким переліком, речей та документів дозвіл на вилучення яких необхідно отримати для відшукання під час проведення обшуку, а саме: машин, механізмів, установок підвищеної небезпеки для здійснення господарської діяльності щодо автомобільних газозаправочних станцій, цистерн (резервуарів) для зберігання скрапленого газу, скраплений газ, який міститься в цистернах (резервуарах), заправну колонку, електронасосні агрегати та інші машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки за допомогою яких здійснюється подача скріпленого газу, грошові кошти та товарні чеки видані за наслідками здійснення незаконної господарської діяльності, а також документи, які підтверджують право на експлуатацію вищевказаного майна та/або містять інформацію щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, журнали проходження інструктажів з техніки безпеки на ТОВ «ТРЕДЛАЙН».

Підставами для проведення обшуку є встановлення під час досудового розслідування достатніх даних вважати, що за місцем функціонування АГЗП, що належить ТОВ «ТРЕДЛАЙН», код ЄДРПОУ 42019202 за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а, здійснюється використання обладнання для зберігання та розповсюдження скрапленого газу без відповідних документів, використовуються машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки та таким чином існує реальна загроза для життя та здоров`я людей або настання інших тяжких наслідків.

Разом з цим, забезпечити досягнення мети здійснення досудового розслідування та отримати перелічені речі та документи у інший спосіб, окрім як проведення обшуку за адресою здійснення незаконної господарської діяльності ТОВ «ТРЕДЛАЙН», не можливо, оскільки вказане газозаправне обладнання є мобільним і може бути у будь який час переміщене, приховане від органу досудового розслідування.

Проведення обшуку за місцем розташування ТОВ «ТРЕДЛАЙН» та вилучення вищевказаного майна надасть змогу органу досудового розслідування в повній мірі виконати вимоги ст. 2, 9 КПК України, а також в подальшому безперешкодно провести експертизу з дослідження причин та наслідків порушень вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці.

Відповідно до інформаційної довідки Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно суб`єктом речового права на майно, що знаходиться за адресою: Київська область, Броварський район,с.Погреби,вул.Гагаріна,18а є ТОВ «КОДІС».

Речі, майно які планується відшукати, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, підлягають вивченню і в подальшому направленню для проведення експертиз, можуть бути використані як доказ, оскільки містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення загрози зміни або знищення речей, які можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, клопотання розглядається без виклику власника майна.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, ознайомившись з матеріалами клопотання, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити.

З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав для проведення обшуку за місцем функціонування АГЗП, що належить ТОВ «ТРЕДЛАЙН» (код ЄДРПОУ 42019202) за адресою: Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Гагаріна, 18а, земельна ділянка з кадастровим номером 3221286401:01:017:0090 площею 0,106 га, з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На думку слідчого судді, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 272 КК України; речі і документи, які намагається відшукати орган досудового розслідування мають значення для розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Крім того, з матеріалів клопотання вбачається, що господарська діяльність, пов`язана здійсненням небезпечних робіт та експлуатацією небезпечних механізмів, здійснюється на земельній ділянці не відведеній з цією метою.

Згідно ж довідки про реєстрацію права власності, будівля комплексу АЗС з комплексом дорожнього сервісу належить ТОВ «КОДІС», а не ТОВ «ТРЕДЛАЙН».

На підставі викладеного та беручи до уваги те, що за вказаною адресою можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для встановлення істини по справі, клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання прокурора Броварської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Броварської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та слідчим СВ Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_5 та ОСОБА_6 дозвіл на проведення обшуку із залученням спеціалістів Головного управління Держпраці у Київській області та Головного управління ДСНС України у Київській області за місцем функціонування АГЗП, що належить ТОВ «КОДІС» (код ЄДРПОУ 30537018) та використовується ТОВ «ТРЕДЛАЙН» (код ЄДРПОУ 42019202) за адресою: Київська область,Броварський район,с.Погреби,вул.Гагаріна,18-а(земельнаділянка зкадастровим номером3221286401:01:017:0090,площею 0,106га,належить направі власності ОСОБА_7 ), з метою виявлення,фіксації тавилучення речей, а саме: машин, механізмів, установок підвищеної небезпеки для здійснення господарської діяльності щодо автомобільних газозаправочних станцій, цистерн (резервуарів) для зберігання скрапленого газу, скраплений газ, який міститься в цистернах (резервуарах), заправну колонку, електронасосні агрегати та інші машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки за допомогою яких здійснюється подача скріпленого газу, грошові кошти та товарні чеки видані за наслідками здійснення незаконної господарської діяльності, а також документи, які підтверджують право на експлуатацію вищевказаного майна та/або містять інформацію щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, журнали проходження інструктажів з техніки безпеки на ТОВ «ТРЕДЛАЙН».

Ухвала слідчого судді діє протягом одного місяця з дня її проголошення, тобто до 25.03.2019 року.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80129355
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —359/1631/19

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні