Ухвала
від 28.02.2019 по справі 202/7215/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7215/18

Провадження № 1-кс/202/2399/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

28 лютого 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040000000919 від 13.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

26 лютого 2019 року слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 26 січня 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, 17.04.2018 року приблизно о 05 годині 50 хвилин по вул. Героїв АТО з боку проспекту Миру у напрямку вул. Єсеніна в Металургійному районі м. Кривого Рогу рухався автомобіль «Mazda 6», реєстраційний номер НОМЕР_1 під керуванням водія ОСОБА_5 , який на нерегульованому перехресті з проспектом Металургів, не виконав вимоги дорожнього знаку 2.1. «Надати дорогу» ПДР України, не надав перевагу в русі автобусу «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_6 , який рухався по проспекту Металургів зліва направо по ходу його руху з боку площі Горького у напрямку вул. Соборності по головній дорозі, позначеній дорожнім знаком 2.3 «Головна дорога» ПДР України, внаслідок чого сталося їх зіткнення. У подальшому автобус «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 , який рухався по міському маршруту № 261 «173 квартал ПГЗК» (перевізник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), виїхав на зустрічну смугу для руху, де відбулося зіткнення з автобусом «ЛАЗ-А1414» реєстраційний номер НОМЕР_3 під керуванням водія ОСОБА_7 , який рухався у зустрічному йому напрямку по проспекту Металургів з боку вул. Соборності у напрямку площі Горького.

Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди 12 пасажирів маршрутного таксі «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 загинули, 19 осіб отримали різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження, з якими доставлені до медичних закладів.

Протоколом огляду транспортного засобу зафіксовано, що у автобусі «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 , кузов: НОМЕР_4 мається 14 місць для сидіння пасажирів та одне місце водія.

Відповідно до висновку комплексної судової авто технічної, фототехнічної експертизи та експертизи відео-, звукозапису №№ 12934/12935/13635/22720 від 08.10.2018 року, розташування місць для сидіння автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 , переобладнання даного автомобіля в частині розташування місці в салоні автомобіля та сам автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 , з технічної точки зору не відповідає розташуванню місць для сидіння пасажирів, передбачених технічною документацією, технічними характеристиками та реєстраційним документам. Якщо до моменту ДТП в салоні автомобіля, були встановлені відкидні сидіння вбік без підголовників, то переобладнання автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter 412D» реєстраційний номер НОМЕР_2 , в частині розташування місць в його салоні, з технічної точки зору, також не відповідали вимогам безпеки по перевезенню пасажирів, зокрема передбачених Правилами ІНФОРМАЦІЯ_2 (зокрема п.п. 1.4 Правил № 80).

08.06.2018 року був наданий запит до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо надання наступної інформації та копії документів: кількість транспортних засобів, належних вказаному підприємству, в тому числі, транспортні засоби, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області; переліку вказаних транспортних засобів (з вказуванням марки, моделі, реєстраційного номеру, підстави використання вказаного транспортного засобу (договори найму (оренди) транспортного засобу чи інші документи, які дають підстави використання транспортних засобів), та номеру маршрутного таксі за міським маршрутом); копії свідоцтв про реєстрації транспортних засобів, належних вказаному підприємству, в тому числі, транспортні засоби, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області; копії полюсів цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, належних вказаному підприємству, в тому числі, транспортні засоби, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області.

27.06.2018 року була отримана відповідь ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що процедура отримання запитуваної інформації, безпосередньо врегульовано ч. 1 ст. 159 КПК України, якою встановлено «тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та,уразі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку)».

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначив, що з метою перевірки та виявлення маршрутних транспортних засобів, які здійснюють переведення пасажирів, за міськими маршрутами на території м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області, які можуть не відповідати вимогам безпеки по перевезенню пасажирів, зокрема передбачених Правилами ЄЕК ООН (зокрема п.п. 1.4 Правил № 80), тим самим наражати на небезпеку життя та здоров`я пасажирів, що перевозяться, в сторони обвинувачення виникла необхідність у проведені тимчасового доступу до документів, які містяться у володінні Криворізької філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження і встановлення осіб, причетних до вказаного кримінального правопорушення, необхідний доступ до документів, які знаходяться у володінні Криворізької філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.110,131-132,159-160,162-166,309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб Криворізької філії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , надати (забезпечити) слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , групі слідчих та прокурорів у кримінальному провадженні №12018040000000919, оперативним підрозділам Національної Поліції України, а також слідчим інших слідчих підрозділів Національної Поліції України, за постановою винесеною у порядку ч. 6 ст. 218 КПК України, тимчасовий доступ з можливістю вилучення наступної інформації та документів завірених належним чином, а саме:

- кількість транспортних засобів, належних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , в тому числі, транспортні засоби, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території м. Кривого Рогу Дніпропетровської області;

- переліку вказаних транспортних засобів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 (з вказуванням марки, моделі, реєстраційного номеру, підстави використання вказаного транспортного засобу (договори найму (оренди) транспортного засобу чи інші документи, які дають підстави використання транспортних засобів), та номеру маршрутного таксі за міським маршрутом);

- копії свідоцтв про реєстрації транспортних засобів, належних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , в тому числі, транспортні засоби, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території м. Кривого Рогу Дніпропетровської області;

- копії полюсів цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, належних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , в тому числі, транспортні засоби, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів на території м. Кривого Рогу Дніпропетровської області;

- копії документів, на підставі яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 здійснює перевезення пасажирів на території міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, на транспортних засобах, належних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , в тому числі, транспортних засобах, що знаходяться у наймі (оренді) відповідно до договору найму (оренди) транспортного засобу чи інших документів, що дають підстави використання транспортних засобів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 27 березня 2019 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/7215/18

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 15.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні