Ухвала
від 28.02.2019 по справі 186/1243/18
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/1243/18

Провадження № 1-кс/0186/141/19

У Х В А Л А

про призначення судової будівельно-технічної експертизи

28 лютого 2019 року слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області про призначення судової будівельно-технічної експертизи у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000399 від 03 серпня 2018 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області звернувся до слідчого судді з клопотанням про призначення судової будівельно-технічної експертизи, мотивуючи його тим, що у провадженні СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження №12018040380000399 від 03 серпня 2018 року за ч.1 ст.366 КК України відносно службових осіб ТОВ «Геоїд» (ЄДРПОУ 20266846), які під час виконання робіт з поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини в межах м. Першотравенська, Дніпропетровської області, за кошти місцевого бюджету протягом 2018 року внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, які потім надали до Управління комунального господарства та майна виконавчого комітету Першотравенської міської ради для здійснення оплати виконаних робіт.

У ході досудового розслідування в Управлінні комунального господарства та майна виконавчого комітету Першотравенської міської ради було здійснено виїмку договорів на виконання поточного ремонту асфальтного покриття, укладених між ТОВ «Геоїд» та Управлінням комунального господарства та майна виконавчого комітету Першотравенської міської ради, а саме договори: № 65 від 17 травня 2018 року; №70 від 18 травня 2018 року; №72 від 18 травня 2018 року; №73 від 18 травня 2018 року; №74 від 18 травня 2018 року; №75 від 18 травня 2018 року; №76 від 18 травня 2018 року, а також договірних цін, локальних кошторисів, відомостей ресурсів до локальних кошторисів, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, розрахунків кошторисного прибутку до вищевказаних договорів, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат, актів приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в, підсумкових відомостей ресурсів.

Крім того, директором ТОВ «Геоїд» ОСОБА_3 надано копії документів, що стосуються здійснених витрат на виконання поточного ремонту асфальтного покриття, а саме: роздруківку банківських операцій, договори на поставку матеріалів, договори про надання послуг, накладні та акти надання послуг до цих договорів, цивільно-правові договори з виконавцями робіт та відомості по розрахунках з виконавцями робіт.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у з`ясуванні переліку та об`ємів фактично виконаних будівельних робіт, їх фактичної вартості, та відповідності обсягів та вартості фактично виконаних робіт актам форми КБ-2в.

Враховуючи те, що це має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, слідчий просить слідчого суддю призначити судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. На вирішення експертам поставити наступні питання:

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 65 від 17 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Чайковського, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 70 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Горького, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 72 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Театральній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 73 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Суворова, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 74 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Високовольтній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 75 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини по вул. Шахтарської Слави (частково), м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 76 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття міської площі по вул. Шахтарської Слави, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 65 від 17 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Чайковського, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 70 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Горького, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 72 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Театральній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 73 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Суворова, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 74 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Високовольтній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 75 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини по вул. Шахтарської Слави (частково), м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 76 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття міської площі по вул. Шахтарської Слави, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 65 від 17 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Чайковського, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 70 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Горького, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 72 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Театральній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 73 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Суворова, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 74 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Високовольтній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 75 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини по вул. Шахтарської Слави (частково), м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

- чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 76 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття міської площі по вул. Шахтарської Слави, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

У судове засідання 28 лютого 2019 року слідчий ОСОБА_4 не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином.

Слідчий суддя розглядає клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи за відсутності слідчого, що повністю узгоджується з положеннями ч.3 ст.244 КПК України.

У відповідність до ч.4 ст.107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що воно підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо визначення розміру матеріальних збитків.

Згідно ч.6 ст.244 КПК України слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

На підставі викладеного, приходжу до висновку, що матеріали клопотання містять достатні дані, якими слідчий довів необхідність призначення будівельно-технічної експертизи.

Проведення експертизи по даному кримінальному провадженню слід доручити судовому експерту Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Керуючись ст.ст. 242-244 КПК України, -

П О С Т А Н О В И Л А:

Клопотання слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП у Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про призначення судової будівельно-технічної експертизи задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні № 12018040380000399 від 03 серпня 2018 року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити судовому експерту Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, на вирішення якого поставити питання:

1) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 65 від 17 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Чайковського, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

2) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 70 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Горького, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

3) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 72 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Театральній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

4) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 73 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Суворова, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

5) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 74 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Високовольтній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

6) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 75 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини по вул. Шахтарської Слави (частково), м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

7) Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 76 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття міської площі по вул. Шахтарської Слави, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

8) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 65 від 17 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Чайковського, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

9) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 70 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Горького, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

10) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 72 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Театральній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

11) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 73 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Суворова, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

12) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 74 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Високовольтній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

13) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 75 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини по вул. Шахтарської Слави (частково), м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

14) Яка вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 76 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття міської площі по вул. Шахтарської Слави, м. Першотравенська, Дніпропетровської області?

15) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 65 від 17 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Чайковського, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

16) Яи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 70 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Горького, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

17) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 72 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Театральній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

18) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 73 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Суворова, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

19) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 74 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття по вул. Високовольтній, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

20) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 75 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття проїжджої частини по вул. Шахтарської Слави (частково), м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2?

21) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт відповідно до договору № 76 від 18 травня 2018 року на виконання поточного ремонту асфальтного покриття міської площі по вул. Шахтарської Слави, м. Першотравенська, Дніпропетровської області, обсягам та вартості, відображених в акті приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність по ст.ст.384,385 КК України.

Висновок експерта надати слідчому СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: / ОСОБА_1 ./

Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80153719
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судової будівельно-технічної експертизи у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000399 від 03 серпня 2018 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України

Судовий реєстр по справі —186/1243/18

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 26.11.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні