Ухвала
від 28.02.2019 по справі 607/4860/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.02.2019 Справа №607/4860/19

Провадження № 1-кс/607/3127/2019

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду, в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №12017140080000517 від 15 лютого 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, звернувся старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

В судовому засіданні слідчий, клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання може бути розглянуто без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України та приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, в діях фінансової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відносно ОСОБА_5 , вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, а саме заволодіння шахрайським способом грошовими коштами в сумі 200 доларів США, внаслідок чого ОСОБА_5 завдано матеріальну шкоду на вказану суму. Крім цього встановлено, що невстановлені особи здійснювали свою діяльність на території Львівської області та інших областях України по залученню грошових коштів від фізичних осіб, обіцяючи останнім отримання надприбутків, оскільки грошові кошти в подальшому начебто інвестуються в групу інвестиційних компаній, хоча насправді не мали статусу фінансової установи, що не дозволяє здійснювати інвестиційну діяльність на території України, і таким чином отримані шляхом обману кошти від фізичних осіб незаконно ними привласнювались. Також, встановлено, що кошти потерпілих, які отримувались під приводом здійснення внесків до компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та якими заволоділи злочинним шляхом можуть бути залучені та легалізовані суб`єктами господарювання: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ГО « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ОК « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », БО « ІНФОРМАЦІЯ_17 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та іншими.

На даний час, в ході здійснення досудового розслідування, виникла необхідність у тимчасовому доступі до податкової звітності поданої до ІНФОРМАЦІЯ_19 за період з 2014 по 2016 роки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), Громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ).

Встановлено, що вказані документи можуть зберігатись у ІНФОРМАЦІЯ_19 ( АДРЕСА_1 ).

Враховуючи це, необхідно провести тимчасовий доступ та вилучити копії вказаних документів, оскільки вони мають суттєве доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для встановлення показників фінансово -господарської діяльності вказаних суб`єктів господарювання.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Частиною 2 ст. 9 КПК України встановлено, що прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Беручи доуваги вищевикладенета враховуючи,що уматеріалах кримінальногопровадження єдостатні підставивважати,що зазначенаінформація перебуває у ІНФОРМАЦІЯ_19 ( АДРЕСА_1 ), має значення для кримінального провадження для встановлення обставин, передбачених ст. 91 КПК України, необхідна для проведення слідчих (процесуальних) дій, та іншими способами одержати докази на даний час виявилось неможливим, слідчий суддя приходить до переконання про підставність і обґрунтованість клопотання, а відтак про його часткове задоволення за виключенням надання дозволу на тимчасовий доступ співробітникам УСБУ в Тернопільській області та ВПК в Тернопільській області, оскільки останні, у відповідності до п.19 ч. 1 ст. 3 КПК України, не є стороною кримінального провадження, а отже не уповноважені на здійснення заходів забезпечення кримінального провадження, згідно вимог ч.1 ст. 159 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_6 , слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_8 , на тимчасовий доступ до податкової звітності поданої до ІНФОРМАЦІЯ_19 за період з 2014 по 2016 роки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 ») (код СДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 ») (код СДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 ») (код СДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код СДРПОУ НОМЕР_4 ), Громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код СДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код СДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код СДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код СДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код СДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 ») (код СДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код СДРПОУ НОМЕР_11 ), яка зберігається у ІНФОРМАЦІЯ_19 ( АДРЕСА_1 ) з можливістю вилучення копій вказаних документів.

У задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —607/4860/19

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Делікатна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні