Ухвала
від 01.03.2019 по справі 640/3388/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/3388/19

н/п 1-кс/640/2432/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" березня 2019 р. Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження № 42018220000001380 від 01.11.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

13.02.2019 до суду надійшло вищевказане клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до документів та їх вилучення (виїмку), в ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , стосовно копій документів СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ), а саме: заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, копію рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи, один примірник установчих документів (установчий акт, статут або засновницький договір) документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи, накази про призначення та зняття з посади посадових осіб та інших осіб, заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; нотаріально посвідчену копію рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу, яким затверджено зміни до установчих документів; оригінал установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію; один примірники змін до установчих документів юридичної особи, один примірники установчих документів у новій редакції (установчий акт, статут або засновницький договір), документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів, копію рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завірену в установленому порядку, або нотаріально посвідчену копію заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально посвідчений документ про передання права засновника (учасника) іншій особі, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

Право тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення (виїмку) надати ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи або співробітникам податкової міліції, визначених ОСОБА_3 відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України чи постановою про проведення процесуальних дій на іншій території в порядку ст. 218 КПК України.

У випадку задоволення даного клопотання, строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення, у зв`язку із значним обсягом документів.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018220000001380 від 01.11.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Слідчий зазначає, що ухвалою слідчого судді Червонозаводського районного суду м. Харкова від 19.10.2018 забов`язано внести до ЄРДР заяву ОСОБА_4 від 03.10.2018 щодо внесення до протоколу загальних зборів членів СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » завідомо неправдивих відомостей та подання його для проведення державної реєстрації змін керівництва СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Під час досудового розслідування допитана ОСОБА_4 , яка використовує земельну ділянку на території СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », під час допиту вона пояснила, що на момент початку зборів учасників СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було зареєстровано 80 учасників (менше 23% загальної чисельності членів кооперативу). Під час зборів реєстрація нових учасників не проводилася. Однак після зборів протягом 12 днів з 08.07.2018 по 19.07.2018 в список присутніх були внесені додатково 87 підписів людей, нібито присутніх на зборах. Місткість залу Покотилівського клубу складає приблизно 60 місць для сидінь.

30.11.2018 на СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » направлено вимогу в порядку ст. 93 КПК України з вимогою надати відомості про членів товариства, на теперішній час відповіді на вимогу не надано. Також викликалась на допит головний бухгалтер СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ОСОБА_5 , остання на допит не з`явилась, причини не явки не повідомила.

Слідчий вказує, що документи СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , дають можливість для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме здійснював реєстрацію/перереєстрацію даного підприємства, чим це було визначено, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаного підприємства, що можливо встановити в ході проведення почеркознавчої експертизи, а для цього необхідні саме оригінали документів.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у доступі до речей і документів та проведенні їх вилучення (виїмки), які стали підставою для реєстрації суб`єкта господарської діяльності - СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 , про час та місце розгляду клопотання слідчого повідомлений належним чином, проте в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, його неприбуття за судовим викликом, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, вислухавши доводи слідчого, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018220000001380 від 01.11.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; містить охоронювану законом таємницю, ці відомості можуть бути використані як докази, іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Разом з тим, слідчий всупереч вимог ч. 7 ст. 163 КПК України, не довів необхідності вилучення оригіналів вказаних у клопотанні документів, а саме те, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Так, слідчим не надано документів на підтвердження призначення експертизи по справі, клопотання експерта про необхідність отримання саме оригіналів зазначених документів, тощо. Враховуючи викладене, слідчий суддя не вбачає підстав для вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, а тому в даній частині клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372, 376 ч.2 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, зобов`язавши ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, а саме до: заповненої реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи, копії рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи, один примірник установчих документів (установчий акт, статут або засновницький договір) документу, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи, наказів про призначення та зняття з посади посадових осіб та інших осіб, заповненої реєстраційної картки на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; нотаріально посвідченої копії рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу, яким затверджено зміни до установчих документів; оригіналу установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію; одного примірнику змін до установчих документів юридичної особи, одного примірнику установчих документів у новій редакції (установчий акт, статут або засновницький договір), документу, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів, копії рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завіреного в установленому порядку, або нотаріально посвідченої копії заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально посвідченого документу про передання права засновника (учасника) іншій особі, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи, з можливістю вилучення належним чином завірених копій.

У задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 01.04.2019 року.

Роз`яснити представнику ІНФОРМАЦІЯ_3 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —640/3388/19

Ухвала від 31.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 28.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні