Ухвала
від 14.02.2019 по справі 627/245/18
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/245/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" лютого 2019 р. смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Каліберди В.А.,

при секретарі - В'юнник В.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в смт. Краснокутськ Харківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом.

18.01.2019 року до суду надійшло клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Колонтаївську сільську раду Краснокутського району Харківської області, оскільки з 2019 року в Закон України Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв) були внесені зміни та з цього часу розпорядником земель колективної власності стали лише сільські, селищні, міські ради, а земельна частка (пай), яку має намір успадкувати позивач знаходиться саме на території Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області.

Згідно зі ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Вивчивши матеріали справи суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити та залучити до участі у справі Колонтаївську сільську раду Краснокутського району Харківської області, оскільки зміни в законодавстві відбулися лише з 2019 року.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 51 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача про залучення до участі у справі співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом в якості співвідповідача Колонтаївську сільську раду Краснокутського району Харківської області.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області, Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкуванняпризначити до судового розгляду 28 лютого 2019 року на 09:00 в залі суду в смт Краснокутську.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Суддя В.А. Каліберда

Дата ухвалення рішення14.02.2019
Оприлюднено04.03.2019
Номер документу80189531
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/245/18

Рішення від 28.02.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 03.09.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 23.03.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні