Ухвала
від 01.03.2019 по справі 805/3359/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

01 березня 2019 р.                                         Справа №805/3359/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Циганенка А.І., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області до Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області звернулось до суду із позовом, в якому просило суд стягнути з Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування» заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів «б»-«з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» за списком № 2, за період з липня по вересень 2017 року в сумі 7145,73 гривень.

20 лютого 2019 року від Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження. В обґрунтування зазначеної заяви вказано, що відповідно до акту прийому-передачі залишків від 18 вересня 2018 року №16782/05 Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області передало, а Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві прийняло борги по особових рахунках Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування» (код ЄДРПОУ 04601771).

Дослідивши матеріали справи, заяву та додані до неї матеріали суд дійшов наступного.

Постановою суду від 23 жовтня 2017 року позовну заяву Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області задоволено. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування» на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з липня по вересень 2017 року в сумі 7145,73 гривень.

29 листопада 2017 року виданий виконавчий лист.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Публічне акціонерне товариство «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування» зареєстровано за адресою: 04128, м. Київ, вул. Академіка Туполєва, буд. 24

18 вересня 2018 року відповідно до акту прийому-передачі залишків №16782/05 Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області передало, а Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві прийняло борги по особових рахунках Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування» (код ЄДРПОУ 04601771).

Пунктом 2.6 «Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 року № 21-6, передбачено, що при взятті на облік юридичної особи - платника єдиного внеску у зв'язку зі зміною місцезнаходження орган Пенсійного фонду за новим місцезнаходженням платника не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від державного реєстратора відомостей з реєстраційної картки про внесення змін до відомостей про юридичну особу направляє запит на переведення до органу Пенсійного фонду, де він перебував на обліку. Орган Пенсійного фонду за попереднім місцезнаходженням платника протягом п'яти робочих днів передає пакет документів (картки особових рахунків платника єдиного внеску, акт перевірки у разі її проведення та інші наявні документи про платника єдиного внеску), знімає з обліку платника єдиного внеску з підстави «Переведення в інший територіальний орган Пенсійного фонду» та зазначає у справі платника назву органу Пенсійного фонду, куди здійснюється переведення платника.

За приписами частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

          Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому листі з Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві, оскільки відповідачем доведено прийняття боргів по особових рахунках Публічного акціонерного товариства «Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування», проте на надано доказів відкриття виконавчого провадження за вищевказаним виконавчим листом.

Керуючись статтями 2, 3, 241, 248, 251, 256, 294, 295, 379, підпунктом 15.5 пункту 15 розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі - Управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Донецької області (84302, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Поштова, буд. 5; код ЄДРПОУ 23346787) на Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (04053, м.Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, буд. 16; код ЄДРПОУ 42098368).

Повний текст ухвали складений 01 березня 2019 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала набирає законної сили за правилами, встановленими статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана безпосередньо до Донецького окружного адміністративного суду в порядку і строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                             Циганенко А.І.

Дата ухвалення рішення01.03.2019
Оприлюднено05.03.2019
Номер документу80194585
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —805/3359/17-а

Ухвала від 01.03.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Постанова від 23.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні