Ухвала
від 28.02.2019 по справі 805/4520/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

28 лютого 2019 р.                                         Справа №805/4520/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Голуб В.А., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м.Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні по адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області до Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” про стягнення заборгованості в сумі – 4763,82 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

20 лютого 2019 року представник Головного управління Пенсійного фонду України в м.Києві звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області до Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” про стягнення заборгованості в сумі – 4763,82 грн.

Зазначена заява обґрунтована тим, що боржник- Публічне акціонерне товариство “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” перереєструвався за новою адресою, а саме: 04128, м.Київ, вулиця академіка Туполєва, будинок 24. Відповідно до акту прийому-передачі залишків №16782/5 від 18.03.2018 року Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області передало, а Головне управління Пенсійного фонду України в м.Києві прийняло борги по особових рахунках Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування”. З огляду на те, що наразі належним стягувачем у виконавчому провадженні є Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження.

Представники відповідача та позивача в судове засідання не з'явилися, про день, час та місце розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження були повідомлені належним чином.

У зв'язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, згідно з ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

          Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 09.01.2018 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області до Публічного акціонерного товариства “ Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” про стягнення заборгованості в сумі – 4763,82 грн., -задоволено в повному обсязі. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” (код ЄДРПОУ 04601771; 84313, Донецька обл., м. Краматорськ, вул.. Орджонікідзе, б. 10) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області (код ЄДРПОУ 23346787, 84302, Донецька обл., м. Краматорськ, вул. Поштова, б. 5) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів “б”- “з” ст. 13 Закону України “ Про пенсійне забезпечення” за період з жовтня по листопад 2017 року в сумі- 4763,82 грн.,- ( чотири тисячі сімсот шістдесят три гривні вісімдесят дві копійки).

На підставі рішення суду від 09.01.2018 року Донецьким окружним адміністративним судом 23 лютого 2018 року видано виконавчий лист у адміністративній справі.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Публічне акціонерне товариство “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” перереєструвався за новою адресою, а саме: 04128, м.Київ, вулиця академіка Туполєва, будинок 24.

Відповідно до акту прийому-передачі залишків №16782/5 від 18.03.2018 року Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області передало, а Головне управління Пенсійного фонду України в м.Києві прийняло борги по особових рахунках Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування”.

Оскільки відомостей про те, що виконавче провадження відкрито до суду не надано, та керуючись змінами до законодавства, суд вважає за необхідне здійснити заміну стягувача у виконавчому листі, виходячи з наступного.

15.12.2017 року набрав чинності Закон України від 03.10.2017 року № 2147-VIII, яким внесено зміни до КАС України та викладено його у новій редакції.

Відповідно до ч. 1 розділу VII Перехідні положення КАС України (у редакції від 15.12.2017 року), зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням певних особливостей, що наведені у цьому розділі.

Частинами 1, 4 ст. 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно з ч. 5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У зв'язку з тим,що Головне управління Пенсійного фонду України в м.Києві прийняло борги по особових рахунках Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” , суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою, але підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 256, 295, 379 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м.Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні по адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області до Публічного акціонерного товариства “Науково-дослідний і проектно-технологічний інститут машинобудування” про стягнення заборгованості в сумі – 4763,82 грн.,- задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому листі по справі №805/4520/17-а, а саме Управління Пенсійного фонду України в м. Краматорську Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в м.Києві (код ЄДРПОУ 42098368,          04053,м.Київ, вул.Бульварно-Кудрявська, будинок 16).

Повний текст ухвали складено 28 лютого 2019 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя                                                             Голуб В.А.

Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено05.03.2019
Номер документу80194726
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості в сумі – 4763,82 грн

Судовий реєстр по справі —805/4520/17-а

Ухвала від 28.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Рішення від 09.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

Ухвала від 18.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні