Ухвала
від 28.02.2019 по справі 320/6358/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 лютого 2019 року м. Київ Справа № 320/6358/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Харченко С.В., за участю секретаря судового засідання Рафальської О.С., розглянувши в підготовчому засіданні матеріали адміністративної справи

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "ВП Будсервіс" доДержавної фіскальної служби України провизнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії, ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 320/6358/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ВП Будсервіс" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення комісії, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, від 02.07.2018 № 824667/40413630; зобов'язання відповідача зареєструвати податкову накладну від 14.11.2017 № 75 в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У підготовче засідання, призначене на 28.02.2019, представники сторін не з'явились, у зв'язку з чим фіксування засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу з огляду на положення частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України не здійснювалось.

Учасники справи своєчасно та належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, про що свідчать наявні в матеріалах справи повідомлення про вручення представнику відповідача рекомендованого поштового відправлення (а.с. 117) та розписка про отримання представником позивача судової повістки (а.с. 112).

Матеріали справи містять також клопотання представника позивача про розгляд справи за його відсутності.

У свою чергу причини неявки представника відповідача у підготовче засідання суду невідомі. Відзиву на позовну заяву або письмових клопотань про відкладення підготовчого засідання із повідомленням причин неявки від представника відповідача до суду не надходило.

В силу приписів частини першої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 розділу II цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою.

У свою чергу пунктом 1 частини третьої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника), належним чином повідомленого про судове засідання, без поважних причин або без повідомлення причин неявки, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи.

Беручи до уваги ту обставину, що про дату, час та місце проведення підготовчого засідання сторони повідомлені належним чином, однак у засідання не з'явились, зважаючи на положення пункту 1 частини третьої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, судом прийнято рішення про проведення підготовчого засідання за відсутності сторін (їх представників) (протокольна ухвала Київського окружного адміністративного суду від 28.02.2018).

В ході підготовчого засідання судом встановлено, що оскаржуване позивачем в рамках даного позовного провадження рішення від 02.07.2018 № 824667/40413630 прийняте комісією Головного управління ДФС у Київській області, а не Державної фіскальної служби України.

Вирішуючи питання щодо залучення співвідповідача суд виходить з наступного.

В силу приписів пункту 4 частини другої статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об'єднання справ і роз'єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

При цьому частиною шостою статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Враховуючи, що предметом розгляду даної адміністративної справи є, зокрема, рішення комісії Головного управління ДФС у Київській області, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення Головного управління ДФС у Київській області в якості другого відповідача.

У свою чергу пунктом 2 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

За таких обставин, з огляду на наявність передбачених пунктом 2 частини другої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України підстав для відкладення підготовчого засідання, суд дійшов висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання та, як наслідок, про продовження строку підготовчого провадження.

Керуючись статтями 48, 173, 181, 205, 229, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості другого відповідача Головне управління ДФС у Київській області (ідентифікаційний код 39393260, місцезнаходження: вул. Народного Ополчення, 5-А, м. Київ, 03680).

2. Запропонувати Головному управлінню ДФС у Київській області протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії ухвали подати суду відзив на позовну заяву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попередити Головне управління ДФС у Київській області про те, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд здійснюватиме розгляд справи на підставі наявних у ній доказів.

3. Звернути увагу Головного управління ДФС у Київській області на те, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

4. Продовжити строк проведення підготовчого провадження в адміністративній справі № 320/6358/18 до 2 квітня 2019 року .

5. Відкласти підготовче засідання в адміністративній справі № 320/6358/18. Наступне підготовче засідання призначити на 2 квітня 2019 року о 10 год. 00 хв., яке відбудеться у приміщенні Київського окружного адміністративного суду за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 6 поверх, зал судового засідання № 618.

6. Повідомити Головне управління ДФС у Київській області про наявність в суді матеріалів - копії позовної заяви та доданих до неї документів, які підлягають врученню йому безпосередньо в приміщенні Київського окружного адміністративного суду за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 6 поверх, каб. 617.

7. Викликати для участі в засіданні сторін (їх представників).

8. Копію ухвали надіслати учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Харченко С.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено05.03.2019
Номер документу80194900
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/6358/18

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 02.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 28.02.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Судовий наказ від 03.09.2018

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Іваненко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні