Ухвала
від 01.03.2019 по справі 821/4491/13-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

01 березня 2019 р. м. ХерсонСправа № 821/4491/13-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Кисильової О.Й.,

          розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні до публічного акціонерного товариства проектно-будівельної фірми "Херсонбуд" будівельно-монтажного управління "Промбуд 3" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

встановив:

20.02.2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області звернулося до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні до публічного акціонерного товариства проектно-будівельної фірми "Херсонбуд" будівельно-монтажного управління "Промбуд 3" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій. Просить розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Відповідач не забезпечив явку представника у судове засідання, не повідомивши про причини неявки.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Заява про заміну сторони виконавчого провадження обґрунтована тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року № 988 управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні реорганізоване шляхом приєднання до Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, та постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області реорганізоване шляхом приєднання Генічеського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Бериславського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Каховського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Олешківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Скадовського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Таким чином, заборгованість ПАТ "Херсонбуд" проектно-будівельної фірми "Херсонбуд" будівельно-монтажного управління "Промбуд 3" обліковується та контролюється Головним управлінням Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Судом встановлено, що постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 14.01.2014 року у справі № 821/4491/13-а з публічного акціонерного товариства проектно-будівельної фірми "Херсонбуд" будівельно-монтажного управління "Промбуд 3" стягнуто на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у сумі 1089,54 грн.

20.02.2014 року управлінню Пенсійного фонду України в м. Херсоні видано виконавчий лист № 821/4491/13-а 2014р.

Ухвалою від 29.09.2016 року замінено у виконавчому провадженні боржника - структурний підрозділ публічного акціонерного товариства проектно-будівельної фірми "Херсонбуд" будівельної фірми "Херсонбуд" будівельно-монтажного управління "Промбуд 3" на публічне акціонерне товариство проектно-будівельну фірму "Херсонбуд".

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні шляхом приєднання до Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України.

Таким чином, Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні.

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Генічеське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Бериславське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Каховське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Олешківське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Скадовське об'єднане управління Пенсійного фонду України, Управління Пенсійного фонду України в м. Нова Каховка та Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовані шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Отже, Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області є правонаступником Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, яке, в свою чергу, є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні.

Згідно із ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин суд задовольняє клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст. ст. 241, 248, 379 КАС України, суд, -

ухвалив:

Задовольнити клопотання Головного управління Пенсійного фонду України Херсонської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 821/4491/13-а.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (код ЄДРПОУ 21295057, 73005, м. Херсон, вул. 28 Армії, 6).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П'ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

          Суддя Кисильова О.Й.

Дата ухвалення рішення01.03.2019
Оприлюднено05.03.2019
Номер документу80196107
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/4491/13-а

Ухвала від 01.03.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кисильова О.Й.

Ухвала від 29.09.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

Ухвала від 19.09.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кузьменко Н.А.

Постанова від 14.01.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні