Ухвала
від 04.03.2019 по справі 317/2521/14-ц
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 04.03.2019 Справа № 317/2521/14-ц

ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний № 317/2521/14 Головуючий у 1 інстанції: Громова І.Б.

Провадження № 22-з/807/75/19 Суддя-доповідач: Дашковська А.В.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2019 року м. Запоріжжя

Запорізькій апеляційний суд у склад колегії суддів судової палати з цивільних справ:

головуючого: Дашковської А.В.,

суддів: Кухаря С.В.,

Бєлки В.Ю.

розглянувши без повідомлення учасників справи Прокуратури Запорізької області про виправлення описки в постанові Запорізького апеляційного суду від 26 лютого 2019 року у справі за позовом прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації до Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_4, Реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Запорізької області, третя особа: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про визнання незаконним та скасування рішення Розумівської сільської ради, визнання недійсним державного акту на право приватної власності на землю, скасування запису про державну реєстрацію державного акта, скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, витребування та звільнення земельної ділянки, за зустрічним позовом ОСОБА_4 до Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, Запорізької обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про захист права власності,,

ВСТАНОВИВ:

У травні 2014 року прокурор Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації звернувся до суду з позовом, який в процесі розгляду справи уточнював, до Розумівської сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_4, Реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Запорізької області, третя особа: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області.

В липні 2014 року ОСОБА_4 звернулась до суду з зустрічним позовом до Розумівської сільської ради Запорізького району Запорізької області, Запорізької обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про захист права власності.

Рішенням Запорізького районного суду Запорізької області від 15 травня 2015 року в позові прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації відмовлено. В зустрічному позові ОСОБА_4 відмовлено.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду, заступник прокурора Запорізької області подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 05 червня 2018 року до участі в справі залучено правонаступника відповідача Розумівської сільської ради - Долінську сільську раду.

Постановою Запорізького апеляційного суду від 26 лютого 2019 року апеляційну скаргу заступника прокурора Запорізької області задоволено частково. Рішення Запорізького районного суду Запорізької області від 15 травня 2015 року в частині позову прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації у цій справі скасовано та прийнято в цій частині нову постанову про часткове задоволення позову.

04 березня 2019 року прокуратура Запорізької області звернулась до суду із заявою про виправлення описки в найменуванні відповідача.

Зазначила, що ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 05 червня 2018 року до участі в справі залучено правонаступника відповідача Розумівської сільської ради - Долінську сільську раду. Проте при проголошенні вступної та резолютивної частин постанови апеляційного суду в якості відповідача було зазначено Розумівську сільську раду.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

З матеріалів справи вбачається, що під час розгляду справи заступник прокурора Запорізької області подав клопотання про залучення до участі у справі правонаступника відповідача Розумівської сільської ради Запорізької області - Долинської сільської ради.

В заяві зазначив, що відповідно до рішення Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області від 24 травня 2016 року №1 Про добровільне об'єднання територіальних громад вирішено об'єднати територіальні громади сіл Долинське, Нове Запоріжжя, Новослобідка, Хортиця, Бабурка, селищ Високогірне, Канцерівка, Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, сіл Розумівка, Нижня Хортиця, Розумівської сільської ради Запорізького району Запорізької області в Долинську сільську територіальну громаду (об'єднану) Запорізького району Запорізької області з центром у селі Долинське.

Згідно із пунктом 3 зазначеного рішення правонаступником активів і пасивів (зобов'язань) Долинської, Розумівської ради визначено Долинську сільську раду, утворену внаслідок добровільного об'єднання.

За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Розумівську сільську раду (ідентифікаційний код юридичної особи 24912160) як юридичну особу припинено 06 вересня 2016 року.

Із зазначених підстав ухвалою Апеляційного суду Запорізької області від 05 червня 2018 року до участі в справі залучено правонаступника відповідача Розумівської сільської ради - Долінську сільську раду.

В вступній та резолютивній частинах постанови Запорізького апеляційного суду від 26 лютого 2019 року в якості відповідача у справі зазначено Розумівську сільську раду Запорізького району Запорізької області замість Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області.

З огляду на зазначене, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для задоволення заяви прокуратури Запорізької області та необхідність виправлення вказаної описки.

Керуючись ст. ст. 269 ЦПК України, апеляційний суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Прокуратури Запорізької області про виправлення описки в постанові Запорізького апеляційного суду від 26 лютого 2019 року - задовольнити.

Виправити описку в вступній та резолютивній частинах постанови Запорізького апеляційного суду від 26 лютого 2019 року.

Вважати вірним найменування відповідача Долинська сільська рада Запорізького району Запорізької області замість Розівської сільської ради Запорізького району Запорізької області.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття, проте може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений 04 березня 2019 року.

Головуючий

Судді:

СудЗапорізький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення04.03.2019
Оприлюднено05.03.2019
Номер документу80222462
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —317/2521/14-ц

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.08.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Постанова від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні