Ухвала
від 01.03.2019 по справі 523/17454/18
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/17454/18

Провадження № 1-кс/523/1276/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.03.2019 року слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , захисників ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , у присутності підозрюваних, розглянувши у судовому засіданні у залі суду в м. Одесі клопотання слідчої СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП України в Одеській області погодженого прокурором Одеської місцевої прокуратури №4 про продовження строків досудового розслідування у відношенні:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Одеси, громадянки України, українки, з вищою освітою, одруженої, домогосподарки, раніше не судимої.

Зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 .

До затримання фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_2

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Одеси, громадянина України, українця, з вищою освітою, не одруженого, який має на утриманні малолітню дитину, є приватним підприємцем, раніше не судимого.

Зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

До затримання фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2

у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.115 ч.2 п. 12 КК України, -

Встановив:

28.02.2019 року до Суворовського районного суду м. Одеси надійшло клопотання слідчої СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП України в Одеській області ОСОБА_8 про продовження строку досудового розслідування до п`яти місяців у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_7 , ОСОБА_6 .

Відповідно до клопотання слідчого вбачається, що 6.12.2018 року приблизно о 2:45 годині ОСОБА_6 за попередньою змовою зі своїм сином ОСОБА_7 , діючи навмисно, розпланувавши між собою дії, маючи намір на протиправне спричинення смерті ОСОБА_9 , з якою склалися тривалі неприязні відносини на ґрунті вирішення питання з ким саме буде проживати спільна неповнолітня дитина, 2013 р.н., з метою реалізації свого злочинного умислу та подальшим приховуванням слідів скоєння кримінального правопорушення шляхом інсценування пожежі, на автомобілі марки ВАЗ 21053 державний номер НОМЕР_1 прибули до будинку АДРЕСА_3 за місцем мешкання потерпілої, після чого ОСОБА_7 та ОСОБА_6 проникли до квартири АДРЕСА_4 вищевказаного будинку, продовжуючи свій злочинний намір, ОСОБА_7 шляхом удушення здавлював шию потерпілої, доки ОСОБА_9 не перестала подавати ознаки життя. В подальшому, усвідомлюючи наслідки своїх дій, які привели до настання смерті потерпілої, скориставшись заздалегідь приготовленою рідиною, маючої запах бензину, за допомогою запальнички та інших предметів, намагалися шляхом підпалення квартири, приховати сліди скоєного кримінального правопорушення, після чого покинули місце вчинення злочину. В результаті протиправних дій ОСОБА_7 та ОСОБА_6 потерпіла ОСОБА_9 загинула на місці події.

Дані про вчинення вказаного кримінального правопорушення за ознаками ст.115 ч.2 п.12 КК України було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018160490005460 від 6.12.2018 року.

6.12.2018р. ОСОБА_6 , ОСОБА_7 було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.115 ч.2 п.12 КК України за кваліфікуючими ознаками: умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Обґрунтованість підозри підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме протоколом огляду місця події від 6.12.2018р., протоколом огляду трупа ОСОБА_9 від 6.12.2018 року, протоколом обшуку автомобіля ВАЗ 21053 державний номер НОМЕР_1 , в ході якого були вилучені пластикові пляшки з рідиною з запахом бензину, матерчаті рукавички, пара медичних рукавичок зі слідами горіння, чоловіча куртка з запахом гарі, моток ізоленти чорного кольору та інші предмети; протоколом обшуку квартири АДРЕСА_5 , протоколами допитів свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , протоколом пред`явлення особи для впізнання від 6.12.2018року та іншими доказами у їх сукупності.

Також встановлено, що ОСОБА_7 , ОСОБА_6 6.12.2018 року були затримані в порядку ст.208 КПК України, що підтверджується протоколом затримання особи.

7.12.2018 року слідчим суддею Суворовського районного суду м. Одеси щодо ОСОБА_6 , ОСОБА_7 був обраний та в подальшому продовжений запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування. Строк дії ухвали суду припиняє свою дію 6.03.2019р.

Строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні був продовжений до трьох місяців та закінчується 6.03.2019р., однак завершити досудове розслідування до вказаної дати не надалося можливим, оскільки є необхідність в проведенні наступних слідчих дій: витребувати висновки судово медичних експертиз, які проводяться експертами КУ «Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз» речей вилучених під час оглядів та обшуків, стаціонарних комплексних судових психолого - психіатричних експертиз; експертизи матеріалів, речовин та виробів за експертною спеціальністю 8.15 «Дослідження сильнодіючих і отруйних лікарських засобів»; пожежно-технічної експертизи, яка проводиться експертами «Миколаївського НДЕКЦ МВС України», ряду трасологічних експертиз, проведення яких з урахуванням значної кількості та завантаженістю експертів потребує тривалого часу та послідовності, а також провести інші слідчі дії, а саме оглянути та долучити до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів речі, які на теперішній час перебувають в експертних установах та є об`єктами експертних досліджень; ознайомити сторони кримінального провадження з матеріалами кримінального провадження, скласти та вручити обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Слідча звернулася до суду з клопотанням, яке погоджене заступником прокурора Одеської області ОСОБА_17 про продовження строку досудового розслідування у відношенні ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , мотивуючи клопотання тим, що провести всі необхідні слідчі дії у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку із значним об`ємом та довготривалим і послідовним проведенням експертиз, результати яких мають суттєве значення для повного та всебічного судового розгляду, та можуть бути в подальшому використані в якості доказів, також посилаючись на те, що зважаючи на проведення значної кількості судових експертиз найкоротший термін, достатній для продовження досудового розслідування становить не менше двох місяців.

Прокурор підтримав клопотання слідчої, підтвердивши, що дійсно, результати проведення ряду експертиз органом досудового розслідування на теперішній час не отримані, крім того буде призначена ще одна молекулярна генетична експертиза, яка за терміном проведення є тривалою, разом з цим необхідно буде оглянути предмети, ознайомити сторони кримінального провадження з матеріалами кримінального провадження, скласти та вручити обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування, тому є необхідність в продовженні строків досудового розслідування не менше двох місяців, щоб виконати обов`язкові слідчі дії.

Захисники ОСОБА_5 , ОСОБА_4 не заперечували проти продовження строків досудового розслідування, так як вважають, що проведення експертиз допоможуть визначити роль кожного з підозрюваних, конкретизувати обвинувачення, від якого повинні будуть захищатися.

Підозрювані ОСОБА_7 , ОСОБА_6 під час розгляду клопотання підтримали думку захисників.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку прокурора, захисників, підозрюваних, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчої підлягає задоволенню за наступних підстав.

Положеннями ст.219 ч.1 п.2 КПК України регламентовано, що досудове розслідування повинно бути закінчено протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Положеннями ст.294 ч.3 п.2 КПК України передбачено, якщо з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину досудове розслідування неможливо закінчити у строк, зазначений у пункті 2 абзацу третього частини першої статті 219 КПК України, він може бути продовжений в межах строків, встановлених пунктами 2 та 3 частини другої статті 219 цього Кодексу: до шести місяців слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури або першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора.

За змістом ст.295-1 КПК України у випадках, передбачених ст.294 КПК країни цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Як вбачається з матеріалів клопотання, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення ступеню участі кожного із співучасників у вчиненні злочину, отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду та перевірки вже зібраних.

Таким чином, на підставі наданих слідчому судді матеріалів, оцінюючи всі встановлені під час розгляду клопотання обставини, враховуючи, що ОСОБА_7 , ОСОБА_6 підозрюються у скоєнні особливо тяжкого кримінального правопорушення, приймаючи до уваги, що трьохмісячнийстрок досудовогорозслідування спливає6.03.2019р.,а провестивищевказані слідчіта процесуальнідії упередбачений закономстрок ненадається заможливе зоб`єктивнихпричин,слідчий суддяприходить довисновку прообґрунтованість клопотанняслідчого танаявність підставдля йогозадоволення.

Керуючись ст. ст. 219, 294, 295-1, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

Постановив:

Клопотання слідчої СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП України в Одеській області ОСОБА_8 погодженого заступником прокурора Одеської області про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_7 , ОСОБА_6 задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадження за № 12018160490005460 від 6.12.2018 року за підозрою ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у скоєнні кримінального правопорушення за ознаками ст.115 ч.2 п.12 КК країни до п`яти місяців, тобто до 6 травня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —523/17454/18

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 11.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 11.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні