Ухвала
від 05.03.2019 по справі 640/3409/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

05 березня 2019 року м. Київ№ 640/3409/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

Товариства з обмеженою відповідальністю АУРА ЛАЙТ до Головного управління ДФС у м. Києві Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії, - В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю АУРА ЛАЙТ (код ЄДРПОУ 38526836) з позовом до Головного управління ДФС у м. Києві та Державної фіскальної служби України, в якому просить:

- визнати протиправними та скасувати повністю рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних №105513/38526836 від 15.01.2019, прийняте комісії Головного управління ДФС у м. Києві, яка приймає рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- зобов'язати Державну фіскальну службу України здійснити зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну №15 від 22.12.2018, подану Товариством з обмеженою відповідальністю АУРА ЛАЙТ , за датою її фактичного подання.

В якості підстави для позову зазначено, що Комісією Головного управління ДФС у м. Києві безпідставно було відмовлено у проведенні реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, виписаної позивачем на адресу покупця - ТОВ БУДКОМ-СВ податкової накладної. На переконання позивача, ним були вжитті всі належні та необхідні заходи, які передбачені чинним законодавством для реєстрації вказаних податкових накладних, зокрема: надані пояснення, первинні та інші документи на підтвердження реальності вчинення відповідних господарських операцій з поставки товару.

Дослідивши подану позовну заяву, суд визнав таку позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 248, 171, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

2. Справа розглядатиметься суддею Скочок Т.О. одноособово у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) .

3. Відповідачам у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзиви на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копій відзивів та доданих до них документів ).

4. Відзиви на позовну заяву разом з доданими до них матеріалами мають бути подані до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

5. Попередити відповідачів, що у разі не подання ними разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

6. Витребувати у відповідачів:

- засвідчені копії отриманих від позивача пояснень, копій первинних та інших документів на спростування наявності підстав для зупинення реєстрації податкової накладної №15 від 22.12.2018 в Єдиному реєстрі податкових накладних, та для перегляду в досудовому порядку рішення про відмову у реєстрації такої податкової накладної.

7. Запропонувати позивачу подати до канцелярії суду:

- документальні докази реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних , виписаних ТОВ ЛІБЕР-ТРАНС на адресу ТОВ АУРА ЛАЙТ згідно договору поставки №301 від 17.12.2018 (у разі наявності таких).

8. Витребувані та запитувані судом докази та матеріали надати через канцелярію суду у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

9. Запропонувати позивачу у разі отримання відзивів на позовну заяву у десятиденний строк з дня отримання від відповідачів відзивів подати до канцелярії суду відповіді на відзиви.

10. Запропонувати відповідачам у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання п'ятиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив .

11. Відповідь на відзив та заперечення разом з доданими до них доказами мають бути подані до суду разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи.

12. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

13. Повідомити відповідачів, як суб'єктів владних повноважень, за місцезнаходженням яких здійснюється розгляд справи, про наявні копії позовної заяви разом з доданими до неї матеріалами для вручення та можливість отримання останніх лише безпосередньо у Окружному адміністративному суді м. Києва (м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1).

14. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та в строки, передбачені ст.ст. 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з підстави порушення правил підсудності.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення05.03.2019
Оприлюднено07.03.2019

Судовий реєстр по справі —640/3409/19

Ухвала від 04.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Постанова від 17.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Рішення від 12.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 05.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні