Ухвала
від 28.02.2019 по справі 161/3424/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/3424/19

Провадження № 1-кс/161/1981/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 28 лютого 2019 року Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про призначення та доручення проведення судової експертизи, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ Луцького ВП ГУНП у Волинської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про призначення та проведення судово - медичної експертизи, до проведення якої залучити експертів експертам Волинського обласного бюро СМЕ з поставлення на вирішення відповідних питань.

Клопотання мотивує тим, що СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019030010000630 від 22.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, оскільки досудовим розслідування встановлено, що 22.02.2019 року близько 09 год. 00 хв. водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем марки «Рено Кенго» н.з. НОМЕР_1 , рухаючись по пр. Соборності в напрямку до пр. Відродження, навпроти буд. №7 пр. Соборності допустив наїзд на пішоходів ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які здійснювали перетин дороги з ліва на право відносно руху автомобіля. Внаслідок вказаної ДТП пішоходи отримали тілесні ушкодження, тому слідчий звернувся із даним клопотанням.

В судове засідання не прибув слідчий, однак подав до суду письмову заяву в якій просить проводити розгляд даного клопотання без його участі.

Відповідно до ст.107 ч.4 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Дослідивши матеріали клопотання та додані докази, слідчий суддя дійшов висновку, що на підставі ч.6 ст.244 КПК України, клопотання слід задовольнити, оскільки для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Керуючись ст.ст.243, 244, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Призначитисудову - медичну експертизу до проведення якої залучити експертів Волинського обласного бюро СМЕ.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

- який характер, локалізація, механізм утворення виявлених на тілі ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , прож. АДРЕСА_1 тілесних ушкоджень ?

- до якого ступеня тяжкості відносяться виявлені тілесні ушкодження у ОСОБА_6 ?

- чи могли утворитись виявлені у ОСОБА_6 , тілесні ушкодження, згідно медичної документації в спосіб вказаний в клопотанні?

Для дослідження експерту надати:

- копію ухвали;

- у разі необхідності матеріали кримінального провадження.

- медичну документацію хворого гр. ОСОБА_6 .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за відмову від виконання покладених на них обов`язків по ст.385 КК України, за дачу завідомо неправдивого висновку по ст.384 КК України та за розголошення даних досудового слідства без дозволу слідчого по ст.387 КК України.

Висновок судово-медичної експертизи прошу видати старшому слідчому СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_3 .

Про будь-які інші вимоги експерта про надання додаткових матеріалів кримінального провадження, чи об`єктів дослідження, повідомляти безпосередньо слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80247259
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення та доручення проведення судової експертизи

Судовий реєстр по справі —161/3424/19

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ющук О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні