Ухвала
від 01.03.2019 по справі 210/992/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/992/19

Провадження № 1-кс/210/726/19

"01" березня 2019 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання: ОСОБА_2 ,

слідчого: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, клопотання слідчого СВ Криворізького районного відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , винесене в рамках кримінального провадження №12018040450000452 від 20 липня 2018 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України, про надання дозволу на проведення огляду місця події, -

В С Т А Н О В И В:

27 лютого 2019 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся слідчий із вищевказаним клопотанням, котре вмотивовано тим, що в провадженні СВ Криворізького РВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040450000452 від 20 липня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України, за фактом порушення вимог законодавства про охорону праці що спричинило тяжкі наслідки.

В ході досудового розслідування встановлено, що 20 липня 2018 року по лінії «102» до чергової частини Криворізького РВП КВП ГУНП надійшло повідомлення від працівника ДСНС про те, що 20 липня 2018 року, близько 12:09 години за адресою: АДРЕСА_1 з, чоловіка на даху ангару зернового сховища вдарило струмом. Виїздом на місце СОГ було виявлено труп гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який за адресою: АДРЕСА_1 з, виконував кровельні роботи (ЖЄО №5471 від 20 липня 2018 року).

Так, 20 липня 2018 року слідчим було здійснено невідкладну слідчу дії, а саме огляд місця події, яким встановлено, що: об`єктом огляду є ділянка місцевості на якій знаходиться складське приміщення, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 з. Вказане складське приміщення, яке вироблено у вигляді ангару розташоване між високовольтними опорами №29 та №30. Над зазначеним складським приміщенням проходить високовольтна 3-х жильна лінія електромережі. На даху складського приміщення виявлено труп ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який розташовано під лінією електропередачі.

Згідно ухвали Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 03 серпня 2018 року труп ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 було направлено для проведення судово-медичної експертизи до КЗ «ДОБ СМЕ «ДОР», згідно якого було отримано акт судово-медичного дослідження №1301 від 20 липня 2018 року. Згідно отриманого акту, на трупі ОСОБА_5 виявлено тілесні ушкодження у вигляді електропозначок, що знаходяться у причинному зв`язку із настанням смерті.

Так, допитаний в якості свідка директор ТОВ «Велес» ОСОБА_6 , пояснив, що: на балансі ТОВ «Велес», за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький р-н, с. Вільне, вул. Калініна, 1з, обліковується будівля ангару, по документам вона проходить, як «шлакоблочний цех», але використовується як склад для сільськогосподарської продукції. Так, ним було укладено договір №4/18 від 15 червня 2018 року з ФОП ОСОБА_7 , про проведення ремонту покрівлі вказаного приміщення. Хто саме займався ремонтом покрівлі ОСОБА_6 не відомо. Але останній пояснює, що вказане приміщення ангару розташоване під лінією електропередачі. Крім того, ОСОБА_6 надав до протоколу допиту копії наступних документів:

- Договір №4/18 про виконання робіт від 15 вересня 2018 року, яким уклав домовленість між ТОВ «Велес» та ФОП ОСОБА_7 , про покрівельні роботи складського приміщення;

-

- Довідка №86 від 20 липня 2018 року про те, що станом на 20 липня 2018 року, на балансі підприємства обліковується будівля ангару під шлакоблочний цех, інвентарний номер 103067, балансова вартість 6202,00 грн., адреса: АДРЕСА_1 з;

- Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності на нежитлову будівлю, що розташовано за адресою: АДРЕСА_1 з, цільове призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, об`єкт нерухомості: будівля ангару під шлакоблочний цех літ «А-1», загальна площа 518,6 кв.м.

Зважаючи на викладене вище, з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, у слідства виникла необхідність у проведенні огляду ділянки місцевості на якій розташовано будівля ангару під шлакоблочний цех, загальна площа 518,6 кв.м та розташоване за адресою: АДРЕСА_1 з та прилеглої до нього території.

Крім того, згідно наявної у матеріалах кримінального провадження інформації, будівля ангару під шлакоблочний цех розташована під повітряною лінією електропередач ПЛ-6 кВ Л-2 від ПС «Газова» ком.№7 до КТП-1, КТП-2, КТП-3, а дивлячись на те, що смерть ОСОБА_5 є в безпосередньому причинному зв`язку з ураженням електричним технічним струмом, це тягне за собою необхідність залучення до проведення огляду спеціаліста Криворізького РЕМ ПрАТ «ПЕЕМ» ЦЕК», який володіє спеціальними знаннями.

Також, у слідства виникла необхідність залучення спеціаліста департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області, який може визначити можливі зміни у конструкції ангару під шлакоблочний цех, у вигляді добудови що потягло за собою несанкціоновану зміну висоти будівлі, та зменшення відстані між металевим дахом покрівлі та лінією електропередачі.

Залучення вказаних спеціалістів необхідне з метою допомоги з питань, що потребують спеціальних знань що підпадає під вимоги ч.3 ст.237 КПК України.

Приймаючи до уваги викладене, з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні огляду ділянки місцевості на якій розташовано будівлю ангару під шлакоблочний цех, загальна площа 518,6 кв.м що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький р-н, с. Вільне, вул. Калініна, 1з ,та прилеглої до нього території, із залученням спеціаліста Криворізького РЕМ ПрАТ «ПЕЕМ» ЦЕК» та спеціаліста департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області.

Враховуючи викладене, слідчий просить клопотання задовольнити.

Присутній у судовому засіданні слідчий надав пояснення по суті справи, клопотання підтримав у повному обсязі з підстав та мотивів, викладених у ньому, просив слідчого суддю його задовольнити.

Згідно ст.132 ч.2 КПК України, клопотання подано до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Клопотання розглядається в порядку ст.163 ч.2 КПК України.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до наступних висновків.

Так, згідно зі ст.132 ч.3 п.3 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається з клопотанням.

Водночас, ст.132 ч.4 КПК України встановлює, що для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосування заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст.237 ч.1 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. В свою чергу, згідно із ст.237 ч.5 КПК України, при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст.234 ч.1 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Дозвіл на обшук не може бути наданий слідчим суддею, якщо клопотання про обшук не відповідає встановленим у ст.234 ч.3 КПК України вимогам.

Згідно ст.234 ч.5 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Вивчивши матеріали клопотання та додані до нього матеріали, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що вказані в клопотанні слідчі дії нададуть змогу слідчому встановити обставини вчинення даного кримінального правопорушення.

Крім того, обставини викладені у клопотанні слідчого підтверджуються наданими матеріалами.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.132, 237 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Криворізького районного відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , винесене в рамках кримінального провадження №12018040450000452 від 20 липня 2018 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України, про надання дозволу на проведення огляду місця події, - задовольнити.

Надати слідчому СВ Криворізького РВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та прокурору у кримінальному провадженні, іншим слідчим за дорученням, прокурорам групи прокурорів та оперативним працівникам відповідного підрозділу за дорученням згідно з вимогами КПК України, дозвіл на проведення огляду місця події, а саме ділянки місцевості на якій розташовано будівлю ангару під шлакоблочний цех, загальна площа 518,6 кв.м що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Криворізький р-н, с. Вільне, вул. Калініна, 1з, та прилеглої до нього території, право власності на котрі належить ТОВ «ВЕЛЕС» (код ЄДРПОУ 30659892), із залученням спеціаліста Криворізького РЕМ ПрАТ «ПЕЕМ» ЦЕК» та спеціаліста департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області.

Строк дії ухвали один місяці, тобто до 30 березня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80248490
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —210/992/19

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Ступак С. В.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні