Ухвала
від 06.03.2019 по справі 161/3853/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/3853/19

Провадження № 1-кс/161/2223/19

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

06 березня 2019 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області підполковника поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12018030000000567 внесеному до ЄРДР від 22.12.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника відділу СУ ГУНП у Волинській області підполковник поліції ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором у кримінальному провадженні ОСОБА_4 звернулась до суду з клопотанням про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що на протязі 2017 року службові особи Комунального підприємство " Луцьке" за попередньою змовою з службовими особами ТЗОВ "Будівельна Компанія Акра-Буд", зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили бюджетні кошти у великих розмірах, які були виділенні на виконання будівельних робіт в загальноосвітніх закладах Луцького району.

В ході досудового розслідування було встановлено, що Комунальне підприємство «Луцьке» уклало договори на постачання металопластикових віконних та дверних конструкцій з ТОВ «Будівельна компанія Акра -Буд», а саме : договір №5/2017 від 20.10.2017 на суму 700 000 гривень для ЗОШ сіл Одеради, Забороль, Гірка Полонка, Піддубці, Коршів Луцького району та №15 від 30.11.2017 на суму 999 999 гривень в ЗОШ с. Одеради, Забороль, Гірка Полонка, Піддубці, Садів, Буяни та Лаврів Луцького району. Розрахунки по даних договорах КП «Луцьке» здійснило в повному об`ємі. За придбання даного товару ТОВ «Будівельна Компанія Акра-Буд» відзвітувала видатковими накладними, відповідно до яких директор КП «Луцьке » прийняв на зазначенні суми металопластикові конструкції.

Однак, фактично, до отриманого руху коштів ТОВ «Будівельна Компанія Акра-Буд», відкритого в ПАТ «ПриватБанк», встановлено, що грошові кошти в сумі 999 999 гривень, службові особи отримали готівкою, у касі банку, при цьому не здійснивши будь-яких дій щодо придбання металопластикових конструкцій.

В даних випадках на бірках замовником виступав ТОВ «Будівельна Компанія Акра-Буд» та ТОВ «Екологічно чисті ідеї».

Окрім того, аналогічні договори на поставку металопластикових конструкцій в ЗОШ Луцького району, КП «Луцьке» уклало з ТОВ «Тепло-Волинь».

Допитана в якості свідка ОСОБА_5 повідомила, що на початку березня 2017 року, точної дати не пригадує до неї був здійснений телефонний дзвінок із номеру НОМЕР_1 від бухгалтера ОСОБА_6 , яку попередньо знала як представника фірми «Варіант» (ЄДРПОУ 22416623), «Екологічно чисті ідеї» (ЄДРПОУ 39602975), «Айвер» (ЄДРПОУ 39785524), а в подальшому і ТОВ «Будівельна компанія Терон Девелопмент» остання попросила рахунок на придбання ліцензії програмного забезпечення «M.E. DOC» та повідомила код ЄДРПОУ та назву організації ТзОВ «Будівельна компанія «Акра-Буд». Після чого хтось із працівників ФОП ОСОБА_5 , підготували рахунок на оплату та скерували його засобом електронного зв`язку на електронну пошту ІНФОРМАЦІЯ_1

В ході проведення оперативно-пошукових заходів було встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 проживає АДРЕСА_1 та на даний час отримує доходи на ТОВ «Будівельна компанія Терон Девелопмент».

Таким чином, на підставі матеріалів кримінального провадження є достатні підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_6 , зберігаються документи фінансового-господарської діяльності ТОВ «Будівельна Компанія Акра-Буд» та ТОВ «Будівельна компанія Терон Девелопмент», паперові та електронні носії інформації (записники, зошити, блокноти, фотознімки, флеш носії), на яких зафіксовані відомості та обставини вчинення злочинів, а також наявні знаряддя кримінальних правопорушень (бланки документів, фіктивні документи та їх "заготовки", печатки, засоби доступу та управління банківськими рахунками, в т.ч., платіжні картки), засоби зв`язку та обміну інформацією між співучасниками злочинів.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь вчинення злочину, з метою їх використання як доказу під час судового розгляду, слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, в їх сукупності, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підставне і підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Так, згідно до вимог ч. ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Судом встановлено, що 22.12.2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018030000000567, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Крім того, незважаючи на те, що власниками квартири АДРЕСА_2 , згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 (вид спільної власності спільна часткова), суд вважає доведеним та обгрунтованим факт необхідності проведення обшуку за вказаною адресою, оскільки згідно даних цього ж реєстру у власності ОСОБА_6 перебуває квартира АДРЕСА_3 , де в частині інформації про власника остання при здійсненні реєстраційних процедур зазначила адресу місця проживання ідентичну тій, за якою слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, приходжу до висновку, що проведення обшуку являється єдиною необхідною та доцільною слідчою дією, яка забезпечить виконання вимог ст. 2 КПК України, щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності, а тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу СУ ГУНП у Волинській області підполковнику поліції ОСОБА_3 чи іншому слідчому групи слідчих згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018030000000567 від 22.12.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, на проведення обшуку в житлі та інших володіннях особи ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення, фіксації, вилучення речей і документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Будівельна компанія Акра-Буд» та ТОВ «Будівельна Компанія Терон Девелопмент» (записники, зошити, блокноти, фотознімки, флеш-носії; бланки документів, фіктивні документи та їх "заготовки", печатки, засоби доступу та управління банківськими рахунками, в т.ч., платіжні картки; мобільні телефони, комп`ютери та ноутбуки), що містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що підлягають встановленню під час даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення та надає право на проникнення у вказане володіння лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80259226
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/3853/19

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні