Ухвала
від 06.03.2019 по справі 822/5183/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 822/5183/15

УХВАЛА

06 березня 2019 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Лабань Г.В. розглянувши заяву про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Білогірського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області до Дочірнього підприємства "Україна - 2001" Товариства з обмеженою відповідальністю інвестиційно-виробничої компанії "Агроцукор" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області звернулось до Хмельницького окружного адміністративного суду з заявою в якій просить замінити стягувача у виконавчому листі, а саме Управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Учасники справи в судове засідання не з'явилися, про дату час та місце розгляду справи повідомлені судом належним чином.

Згідно з ч. 2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи, що учасники були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд вважає за можливе розглядати заяву про заміну стягувача у виконавчому листі без їх участі в порядку письмового провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши докази, що стосуються заяви, суд прийшов таких висновків, враховуючи наступне.

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду від 17.09.2015 у справі № 822/5183/15 адміністративний позов задоволено. Стягнуто з Дочірнього підприємства "Україна - 2001" Товариства з обмеженою відповідальністю інвестиційно-виробничої компанії "Агроцукор" (код ЄДРПОУ 31391821) на користь Управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій відповідно до п.п. "б-з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за липень-серпень 2015 року в сумі 734 (сімсот тридцять чотири) грн. 80 коп.

02.11.2015 по справі №822/5183/15 видано виконавчий лист, в якому зазначено стягувачем Управління Пенсійного фону України в Білогірському районі.

Відповідно до п. 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1, зокрема Управління Пенсійного фону України в Білогірському районі шляхом злиття в Білогірське об'єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницької області.

Згідно з п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2, зокрема Білогірське об'єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницької області шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Відповідно до Витягу з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 13.04.2018, Білогірське об'єднане управління Пенсійного фонду України Хмельницької області припинено 30.03.2018 за рішенням засновників в результаті реорганізації.

Згідно з ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, суд приходить до висновку, що заява Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі, є обґрунтованою, що підтверджено доказами, які перевірено судом, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі № 822/5183/15 - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі № 822/5183/15, а саме Управління Пенсійного фону України в Білогірському районі на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено06.03.2019
Номер документу80262511
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —822/5183/15

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 17.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О.Л.

Ухвала від 03.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні