Ухвала
від 25.02.2019 по справі 359/1617/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/1617/19

Провадження № 1-кс/359/546/2019

У Х В А Л А

25 лютого 2019 м.Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської обл. ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши вприміщенні судуз проведеннямповної технічноїфіксації судовогозасідання,клопотання заступника начальника 1-го відділення СВ Бориспільського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області майор поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Заступник начальника 1-го відділення СВ Бориспільського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області майор поліції ОСОБА_3 звернувся з вказаним клопотанням та обґрунтовує його тим, що в нього перебуває кримінальне провадження внесене до ЄРДР за № 12018110000000536 від 18.09.2018 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

В клопотанні зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2017 року на території Київської області невстановлені особи за попередньою змовою групою осіб, умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману заволоділи майном гр. ОСОБА_4 , на суму 508 836 грн. 51 коп., чим спричинили йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

До вчинення указаного злочину може бути причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Так на початку вересня 2017 ОСОБА_4 передав до ТОВ «Оілтрейдбатері» за адресою: м. Київ вул. Автотранспортна, 1, в особі ОСОБА_5 та ОСОБА_6 автотовари на загальну суму 508 836 грн. 51 коп., однак розрахунків за вказані товари з ОСОБА_4 не відбувались.

В подальшому ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , здійснили майже у повному обсязі реалізацію вказаного майна через своїх спільників на території Бориспільського, Обухівського та Києво-Святошинського районів Київської області, а саме як фізичним особам підприємцям так і юридичним особам.

На неодноразові запитання ОСОБА_4 до ОСОБА_5 , коли він розрахується та чому тривалий час цього не робить, ОСОБА_5 відповідав, що не має грошей для розрахунку, потім почав вигадувати, що неякісна продукція, важко знайти покупця і кожного разу він вигадував різні причини по яким він не сплачує ОСОБА_4 грошові кошти. В подальшому ОСОБА_5 почав ухилятись від зустрічей та розмов із ОСОБА_4 . До теперішнього часу ОСОБА_5 та ОСОБА_6 грошові кошти ОСОБА_4 не повернули.

Крім того, ОСОБА_5 з метою не повернення грошових коштів ОСОБА_4 провів реєстраційні зміни в ТОВ «Оілтрейдбатері», а саме змінено назву на ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД», змінено керівника ОСОБА_6 на «підставну особу» ОСОБА_7 , змінено власника на ТОВ «ВІН ТРЕЙД КОНСАЛТ» код ЄДРПОУ 41171567 (місцезнаходження: УКРАЇНА, 21000, ВIННИЦЬКА ОБЛ., м. ВІННИЦЯ, ВУЛ. МАКСИМОВИЧА, БУД. 4, КВ. 216), змінено адресу юридичної особи на: 93408 ЛУГАНСЬКА ОБЛ. М. СЄВЄРОДОНЕЦЬК ВУЛ. ФЕДОРЕНКА БУД. 10 КВ. 325.

В подальшому ОСОБА_4 дізнався, що за такою адресою офісу або квартири АДРЕСА_2 не існує і особи, які охороняли вхід до приміщення за цією адресою повідомили, що назви такого підприємства, яке б орендувало приміщення в цій будівлі або прізвища директора ОСОБА_7 вони не чули.

Крім того, ОСОБА_4 відомо, що ОСОБА_5 продовжує здійснювати господарську діяльність за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1, реалізуючи зі складів деталі та приладдя для автотранспортних засобів на території Київської області.

ОСОБА_7 є «підставною особою» та на його ім`я зареєстровано 29 підприємств в Україні. Отже в результаті протиправних дій ОСОБА_5 , за попередньою змовою з ОСОБА_6 використовуючи ТОВ «Оілтрейдбатері» заволоділи майном ОСОБА_4 в особливо великих розмірах, чим спричинили йому матеріальну шкоду.

Встановлено, що ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , в якій він може зберігати: рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, додаткові угоди, товарно-транспортні накладні про отримання ТОВ «Оілтрейдбатері» в особі ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інших осіб авто товарів від ФОП « ОСОБА_4 », документи щодо реалізації вказаних авто товарів, грошові кошти, які здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення; установчі та реєстраційні документи ТОВ «ТОВ «Оілтрейдбатері», ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД» (код ЄДРПОУ 39302697), печатки вказаних підприємств; чорнові записи, блокноти, записки, довідники, графічні зображення, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв`язку, жорсткі диски, флеш - накопичувачі, ноутбуки, стаціонарні системні блоки комп`ютерів, оптичні диски, інші носії інформації, на яких може міститись інформація та документи в електронному вигляді, про заволодіння майном ОСОБА_4 .

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за № 143316334 щодо об`єкта нерухомого майна - право власності на 1/5 частину кв. АДРЕСА_3 зареєстровано за ОСОБА_8 на підставі договору дарування від 27.07.2015.

Відповідно до листа з КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» від 17.10.2018 - кв. АДРЕСА_3 на праві власності зареєстровано за ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 (в рівних долях), на підставі свідоцтва про право власності на житло, видане 06.07.2009.

У випадку звернення до ОСОБА_5 із запитом або ухвалою про тимчасовий доступ до речей та документів існує загроза того, що вказані речі та документи будуть ним приховані, змінені або знищені з метою уникнути кримінальної відповідальності та покарання.

За викладених обставин в інший спосіб, ніж проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_5 , не можливо вилучити предмети і документи, які в подальшому будуть використані як докази у кримінальному провадженні у найкоротший строк.

Відшукувані речі, предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчий в судовому засіданні просить задовольнити клопотання і винести ухвалу про дозвіл на проведення обшуку в квартирі за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить на праві приватної власності ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 в рівних долях

Дослідивши документи, приєднані до клопотання, слідчий суддя дійшов до таких висновків.

Встановлено, що до ЄРДР внесені відомості про скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, що підтверджується витягом з кримінального провадження № 12018110000000536 від 18.09.2018 року.

Згідно до вимог ст. 234 КПК України, обшук може проводитись на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Встановлено, що до клопотання, яке є предметом розгляду, приєднано достатньо матеріалів, які обґрунтовують підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Речі, які можуть бути виявлені та вилучені при проведенні обшуку у вищезазначеній квартирі, можуть мати значення для досудового розслідування, а тому слідчий суддя погоджується з невідкладністю проведення обшуку.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за № 143316334 щодо об`єкта нерухомого майна - право власності на 1/5 частину кв. АДРЕСА_3 зареєстровано за ОСОБА_8 на підставі договору дарування від 27.07.2015.

Відповідно до листа з КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» від 17.10.2018 - кв. АДРЕСА_3 на праві власності зареєстровано за ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 (в рівних долях), на підставі свідоцтва про право власності на житло, видане 06.07.2009.

З огляду на ці обставини в сукупності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, відшукання знарядь кримінальних правопорушень, майна і грошових коштів, які здобуті у результаті їх вчинення, та беручи до уваги те, що за місцем реєстрації ОСОБА_5 , можуть знаходитись вищезазначені речі та документи, що мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду та наявні підстави вважати, що вказані документи та предмети можуть бути знищені, слідчий суддя вважає, що належить надати дозвіл на обшук квартири за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Разом з тим вивчивши матеріали клопотання, вважаю клопотання слідчого таким, що підлягає до часткового задоволення, оскільки дані, викладені в матеріалах клопотання дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього злочину проведення зазначених слідчих дій є необхідним, але відповідних доказів щодо підстав для надання доступу саме до оригіналів деяких документів судом не встановлено.

Керуючись ст. ст. 234, 235, ч. 2 ст. 369, ч. 3 ст. 371, ст. 372, ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл у кримінальному провадженні № 12018110000000536 про проведення обшуку квартири за місцем реєстрації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить на праві приватної власності ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 в рівних долях, з метою відшукання та вилучення: рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, додаткові угоди, товарно-транспортні накладні про отримання ТОВ «Оілтрейдбатері» в особі ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інших осіб автотоварів від ФОП « ОСОБА_4 », документи щодо реалізації вказаних автотоварів, грошові кошти, які здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення; копії установчих та реєстраційних документів ТОВ «Оілтрейдбатері», ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД» (код ЄДРПОУ 39302697), відтиски печаток вказаних підприємств; чорнові записи, блокноти, записки, довідники, графічні зображення, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв`язку, за участі спеціаліста зняти інформацію із жорстких дисків, флеш - накопичувачів, ноутбуків, стаціонарних системних блоків комп`ютерів, оптичних дисків, інших носіїв інформації, на яких може міститись інформація та документи в електронному вигляді, про заволодіння майном ОСОБА_4 .

Виконання вказаної ухвали покласти на заступника начальника 1-го відділення СВ Бориспільського ВП Головного управління Національної поліції в Київській області майор поліції ОСОБА_3 , а також слідчих слідчої групи у кримінальному провадженні №12018110000000536 від 18.09.2018, відповідно до постанови про створення групи слідчих.

Встановити, що ухвала слідчого судді діє протягом 30 днів з дня її постановлення до 26.03.2019.

Ухвала слідчого судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80266103
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/1617/19

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Кабанячий Ю. В.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Кабанячий Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні