Ухвала
від 05.03.2019 по справі 751/7463/18
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/7463/18

Провадження №1-кс/751/751/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2019 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене процесуальним прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, можливість ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку), права на тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, без їх вилучення, які знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме: до інформації, в тому числі контактних даних (телефонів, паспортних, або інших наявних персональних даних), вказаних при реєстрації електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також абонентських номерів мобільних телефонів, ІР-адрес (МАС-адрес) задіяних при реєстрації даної поштової скриньки; до документів та інформації, як на паперових так і на електронних (магнітних, оптичних) носіях, по поштовій скриньці ІНФОРМАЦІЯ_2 , стосовно ІР-адрес (МАС-адрес) з яких проходило з`єднання з поштовим сервером (із зазначенням дати та часу), до інформації щодо користувачів електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , їх анкетних даних, а також абонентських номерів мобільних телефонів, задіяних при використанні даної поштової скриньки за період з 01.01.2017 по дату виконання ухвали; до вмісту поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 (вхідні, чернетки, надіслані, спам, видалені, інші папки, непрочитані, відмічені, вкладення), до документів та інформації про листування, користувачів електронній поштовій скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , в тому числі до інформації щодо їх з`єднання з іншими електронними поштовими скриньками, до копій листів та текстових файлів, з розкриттям їх змісту, які створювалися в межах даної електронної поштової скриньки, надходили на неї або надсилалися з неї у період з 01.01.2017 до моменту здійснення тимчасового доступу; до інформації, за період з 01.01.2017 по дату виконання ухвали, щодо надання послуг з інтернет провайденгу, хостингу по електронній поштовій скриньці ІНФОРМАЦІЯ_2 , та іншої наявної інформації, з подальшим виготовленням та наданням у електронному та друкованому вигляді.

В обґрунтування клопотання зазначено, що у слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області знаходиться кримінальне провадження № 32018270000000072 за ознаками складу злочинів передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

З метою отримання (збирання) та перевірки доказів, що підтверджують фактичний рух товарів (робіт, послуг) від фактичних постачальників та оформлення придбання таких товарів (робіт, послуг) від підприємств з ознаками «фіктивності» у сторони кримінального провадження виникла необхідність у отриманні доступу до інформації та документів електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , що використовували службові особи ПП « ОСОБА_5 »,

Дані документи та інформація перебувають у володінні та зберігаються лише у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), де обслуговується інформація електронної інформаційної системи інтернет-сервісу електронної пошти, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо персональних електронно-обчислювальних машин, серверів, інших електронних пристроїв, котрі використовуються невстановленими особами, які фактично здійснюють діяльність від імені підприємств, які мають ознаки фіктивності, з яких здійснюється з`єднання з поштовим сервером для відправки та отримання документів в електронному вигляді, щодо осіб, які фактично мають можливість користуватись поштовим сервісом, іншої інформації, тобто мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів.

Єдиним можливим способом отримати доступ до цих документів є одержання рішення суду про отримання тимчасового доступу до вказаних документів та їх вилучення у власника.

Учасники судового провадження в судове засідання не з`явились. Слідчим подана заява про розгляд клопотання без участі, підтримання клопотання. Особа у володінні якої знаходяться документи в судове засідання не з`явилась, причини неявки не повідомила. Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання. Фіксування судового засідання технічними засобами фіксування кримінального провадження згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до документів та інформації поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , які знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , заступнику начальника ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , оперуповноваженому ОУ ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 право на тимчасовий доступ: можливість ознайомитися, зняти копії, вилучити (здійснити виїмку) електронних інформаційних систем або їх частин, шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, без їх вилучення, які знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме:

- до інформації, в тому числі контактних даних (телефонів, паспортних, або інших наявних персональних даних), вказаних при реєстрації електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також абонентських номерів мобільних телефонів, ІР-адрес (МАС-адрес) задіяних при реєстрації даної поштової скриньки;

- до документів та інформації, як на паперових так і на електронних (магнітних, оптичних) носіях, по поштовій скриньці ІНФОРМАЦІЯ_2 , стосовно ІР-адрес (МАС-адрес) з яких проходило з`єднання з поштовим сервером (із зазначенням дати та часу), до інформації щодо користувачів електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , їх анкетних даних, а також абонентських номерів мобільних телефонів, задіяних при використанні даної поштової скриньки за період з 01.01.2017 року по 05.03.2019 року;

- до вмісту поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 (вхідні, чернетки, надіслані, спам, видалені, інші папки, непрочитані, відмічені, вкладення), до документів та інформації про листування, користувачів електронній поштовій скриньки ІНФОРМАЦІЯ_2 , в тому числі до інформації щодо їх з`єднання з іншими електронними поштовими скриньками, до копій листів та текстових файлів, з розкриттям їх змісту, які створювалися в межах даної електронної поштової скриньки, надходили на неї або надсилалися з неї у період з 01.01.2017 до 05.03.2019 року;

- до інформації, за період з 01.01.2017 року по 05.03.2019 року, щодо надання послуг з інтернет провайденгу, хостингу по електронній поштовій скриньці ІНФОРМАЦІЯ_2 , та іншої наявної інформації, з подальшим виготовленням та наданням у електронному та друкованому вигляді.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.03.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80303640
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/7463/18

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 14.02.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні