Ухвала
від 07.03.2019 по справі 570/993/19
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/993/19

Номер провадження 1-кс/570/300/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 березня 2019 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Рівненського районного суду Рівненської області клопотання старшого слідчого Рівненського районного відділення поліції Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_4 , погодженого прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступудо речейі документів,-

в с т а н о в и в :

16.11.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018180180001489 внесено повідомлення про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.197-1 КК України за фактом захоплення ІНФОРМАЦІЯ_1 земельної ділянки розміром 6,8791 га, яка знаходиться у користуванні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

28.02.2019 року, в межах досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні, старший слідчий Рівненського районного відділення поліції Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_4 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Рівненського районного суду Рівненської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. У вказаному клопотанні ставить прохання про надання йому або іншій уповноваженій ним службовій особі за його письмовим дорученням, дозволу на тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_3 та надати дозвіл на вилучення (виїмку) оригіналів технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель на території Шубківської сільської ради Рівненського району Рівненської області, за результатами якого було зареєстровано земельну ділянку розміром 6,8791 га (кадастрокий номер - 5624689800:01:004:0067).

В обґрунтування клопотання посилається на те, що технічна документація із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель на території Шубківської сільської ради Рівненського району Рівненської області, за результатами якої було зареєстровано земельну ділянку кадастровий номер 5624689800:01:004:0067, знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_3 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засіданя не з`явився.

Прокурор клопотання слідчого підтримала повністю та просила його задоволити.

Представники ІНФОРМАЦІЯ_1 до слідчого судді для розгляду клопотання не викликалися, зважаючи на письмову заяву слідчого про розгляд клопотання без повідомлення особи, у володінні якої перебувають речі та документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати.

Заслухавши думку прокурора, ознайомившись з клопотанням та наданими матеріалами досудового розслідування, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення частково.

Згідно вимог ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.19 ч.1 ст.3 КПК України стороною кримінального провадження - з боку обвинувачення є слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом.

Враховуючи, що зазначені документи, які перебувають в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а процедура такого вилучення вказаних речей та документів не може негативно вплинути на діяльність ІНФОРМАЦІЯ_3 , вважаю за необхідне клопотання старшого слідчого СВ Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу додокументів задоволити.

Однак, приймаючи до уваги, що інші уповноважені слідчим службові особи не являються стороною кримінального провадження приходжу до переконання, що дозвіл на тимчасовий доступ до вищевказаних документів необхідно надати лише відповідному слідчому.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 166, 309 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СВ Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів - задоволити частково.

Надати старшому слідчому СВ Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_4 тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ), шляхом їх вилучення, а саме:

оригіналів технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель на території Шубківської сільської ради Рівненського району Рівненської області, за результатами якого було зареєстровано земельну ділянку розміром - 6,8791 (кадастровий номер - 5624689800:01:004:0067).

Строк дії ухвали один місяць з дня винесення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, підлягає обов`язковому виконанню.

У випадку невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.03.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80320219
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —570/993/19

Ухвала від 07.03.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні