Ухвала
від 05.03.2019 по справі 754/3359/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/1040/19

Справа № 754/3359/19

У Х В А Л А

Іменем України

05 березня 2019 року м. Київ

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва: - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: - ОСОБА_2 ,

за участю слідчого: - ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

05.03.2019 року старший слідчий з ОВС третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Прокуратури м. Києва ОСОБА_5 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що третім слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32018100030000020 від 26.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2016-2018 років ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші невстановлені особи організували схему пособництва в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Так, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 контролюють діяльність ТОВ «Ніка-Трейд» (код 37935978), ТОВ «Автолайф 2016» (код 40556058), ТОВ «Віал-Трейд» (код 37374183), ТОВ «Автосервіс Юг» (код 37873435), ТОВ «Мас Плюс» (код 37550056), ТОВ «Маннол Логистик Центр» (код 35178601), ТОВ «Скіф Проскурів» (код 38481900), ТОВ «Гетрейд Фірм» (код 40628352), які входять до групи компаній торгової марки «Mannol» в Україні, та здійснювали імпорт автомобільних товарів (моторні, трансмісійні та індустріальні мастила, автохімії, автокосметики і засобів по догляду за автомобілями, дезодоруючих засобів, наборів професійних інструментів, щіток склоочисників, гальмівних колодок, автомобільних свічок, лампочок та ін.) на митну територію України. В подальшому, зазначені товари реалізовувались фізичним особам та юридичним особам не платникам податку на додану вартість без відображення у бухгалтерському та податковому обліках.

З метою легалізації коштів та закупівлю валюти для ввезення нової партії товару, отримані готівкові кошти вносились на розрахункові рахунки підконтрольних підприємств не платників податку на додану вартість, а саме ТОВ «Автолайф 2016» та ТОВ «Мас Плюс». Документально реалізація вищезазначених товарно-матеріальних цінностей відображалась у бухгалтерському та податковому обліках ТОВ «Гетрейд Фірм» для подальшого пособництва в умисному ухиленні від сплати податків, шляхом безпідставного формування податкового кредиту та податкових зобов`язань з податку на додану вартість, заниження об`єкту оподаткування податком на прибуток, іншим суб`єктам підприємницької діяльності.

Згідно отриманої від оперативного підрозділу інформації та проведеними слідчими діями встановлено, що речі та документи, які підтверджують причетність до вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та інших їх спільників, знаходяться у нежитлових будівлях за податковою адресою ТОВ «Автолайф 2016» та ТОВ «Ніка-Трейд», розташованих на території цілісного майнового комплексу за адресою: м. Київ, вул. Алма-Атинська, 35-А, а саме в офісних приміщеннях на третьому поверсі нежитлової будівлі (літера А) та складському приміщенні (літера В).

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, право власності на цілісний майновий комплекс, нежилі будівлі (літ. А, Б, В, Г, Д, Е), розташовані за адресою: м. Київ, вул. Алма-Атинська, 35-А, зареєстрованого за ТОВ «Логістичний склад № 1».

Як вказує слідчий, слідство має достатні підстави вважати, що в офісних та складських приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Алма-Атинська, 35-А, що використовуються ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , можуть знаходитись документи фінансового-господарської діяльності ТОВ «Ніка-Трейд», ТОВ «Автолайф 2016», ТОВ «Віал-Трейд», ТОВ «Автосервіс Юг», ТОВ «Мас Плюс», ТОВ «Маннол Логистик Центр», ТОВ «Скіф Проскурів», ТОВ «Гетрейд Фірм» щодо ввезення на митну територію України автомобільних товарів торгової марки «Mannol», що можуть свідчити про обставини вчинення кримінального правопорушення та можуть мати значення доказів у кримінальному провадженні, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування кримінального провадження.

За таких обставин, обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, що мають значення для досудового розслідування.

Іншим шляхом ніж проведення обшуку у нежитловому приміщенні, розташованого за вищевказаною адресою, виявити та вилучити зазначені документи та відомості, які використовуватимуться як докази вчинення кримінального правопорушення під час судового розгляду неможливо, оскільки згідно отриманої від оперативного підрозділу інформації є ймовірність їх знищення або переміщення в інше місце.

Указані речі та документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а саме обставин ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

В судовому засіданні заступник начальника третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку підтримав та просив його задовольнити у повному обсязі.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до наступного.

Правові підстави надання обшуку регламентовані ст. 234 КПК України.

В клопотанні слідчим зазначені найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, правову кваліфікацію кримінального правопорушення, зазначено підстави обшуку, а також володіння особи, де планується проведення обшуку, та речі, які планується відшукати.

Крім того, слідчим наведено докази, які свідчать, що в офісних та складських приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Алма-Атинська, 35-А, які належать на праві власності ТОВ «Логістичний склад № 1», можуть знаходитись речі, які мають доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин клопотання слідчого про проведення обшуку підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_4 про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвіл на обшук на території цілісного майнового комплексу за адресою: АДРЕСА_1 , а саме в офісних приміщеннях, які розташовані на третьому поверсі нежитлової будівлі (літера А) та складському приміщенні (літера В, літера Д), що використовуються ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , іншими їх спільниками у протиправній діяльності та перебувають у їх фактичному володінні, право власності на які зареєстровано за ТОВ «Логістичний склад № 1» (код 35912697), з метою виявлення та вилучення речей та документів, тобто документів фінансового-господарської діяльності ТОВ «Ніка-Трейд» (код 37935978), ТОВ «Автолайф 2016» (код 40556058), ТОВ «Віал-Трейд» (код 37374183), ТОВ «Автосервіс Юг» (код 37873435), ТОВ «Мас Плюс» (код 37550056), ТОВ «Маннол Логистик Центр» (код 35178601), ТОВ «Скіф Проскурів» (код 38481900), ТОВ «Гетрейд Фірм» (код 40628352) щодо ввезення на митну територію України автомобільних товарів торгової марки «Mannol» а саме: договорів (контрактів), угод, додатків і доповнень до них, журналів-ордерів, оборотно-сальдових відомостей, книг обліку придбання і продажу товарів, надання робіт (послуг), доручень, товарно-транспортні документів, податкових накладних, видаткових накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, рахунків, актів виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, листування, платіжних документів, документів складського обліку, документів здачі товару, робіт (послуг) на збереження, сертифікатів якості товарів, документів, що показують походження товару, документів, що показують подальший рух товарів та інших документів по вказаним фінансово-господарським взаємовідносинам, печаток, штампів, кліше підприємств з ознаками фіктивності, підприємств-нерезидентів, електронних носіїв інформації, які можуть мати значення доказів у кримінальному провадженні, тобто системних блоків комп`ютерів, ноутбуків, моноблоків, флеш-накопичувачів, серверів, оптичних носіїв інформації, магнітних носіїв інформації, USB флеш-накопичувачів інформації, інших носіїв інформації, в тому числі ті, на яких влаштовані системи «Клієнт банк», «StarAcess», «Skype», мобільних телефоні, в які могли використовуватись при здійсненні злочинної діяльності та на яких можуть зберігатись відомості щодо фінансово-господарських взаємовідносин між вищевказаними підприємствами, бухгалтерської та податкової звітності підприємств, документів на зняття готівкових коштів, чорнових записів, не облікованих та незаконно ввезених товарно-матеріальних цінностей, готівкових коштів, джерело походження яких не відомо, закритих сейфів (металевих шаф), у яких можуть знаходитися речі, предмети та документи, що мають значення у кримінальному провадженні, а також інших предметів та документів, індивідуальні ознаки яких невідомі на час проведення обшуку, що можуть свідчити про обставини вчинення кримінального правопорушення та можуть мати значення доказів у кримінальному провадженні, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування кримінального провадження.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80355623
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —754/3359/19

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Шмигельський Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні