Ухвала
від 11.03.2019 по справі 926/180/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про перехід до розгляду справи

за правилами загального позовного провадження

м.Чернівці

11 березня 2019 року Справа № 926/180/19

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛИЦЬКА ЩЕБЕНЕВА КОМПАНІЯ (81555, Львівська область, Городоцький район, смт. Великий Любінь, вул. Вчительська, 25)

до Товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_1В.А (60000, Чернівецька область, м.Хотин, вул. Лісова, 1)

про стягнення заборгованості в сумі 258529,44 грн.

Суддя С.М. Гушилик

За участю представників:

Від позивача: ОСОБА_2 - адвокат (ордер серія ЛВ №126805 від 28.02.19р.)

Від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПОРУ: Товариство з обмеженою відповідальністю ГАЛИЦЬКА ЩЕБЕНЕВА КОМПАНІЯ , 23.01.2019 року (згідно поштово штемпелю) звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_1В.А про стягнення заборгованості за договором поставки №10/09/2018 від 10.09.2018 року в сумі 258529,44 грн, з яких 282574, 00 грн - основного боргу, 14433,73 грн - пені, 15612,95 грн - штрафу, 1202, 81 грн - відсотки за користування грошовими коштами та 4237,78 грн - інфляційні збитки.

Витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.01.2019 року позовну заяву передано судді Гушилик С.М.

Ухвалою суду від 30.01.2019 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛИЦЬКА ЩЕБЕНЕВА КОМПАНІЯ залишено без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків.

Ухвалою суду від 19.02.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, розгляд справи по суті призначено на 11.03.2019 року.

25.02.2019 року на електронну адресу суду надійшло належним чином завірене клопотання за вх.№ 467 від представника позивача про витребування доказів у АТ Укрзалізниця РФ Львівська залізниця для встановлення і підтвердження факту отримання товару відповідачем та просить суд витребувати із АТ Укрзалізниця Регіональна філія Львівська залізниця (79000, Україна, Львів, вул. Гоголя, буд. 1) інформацію щодо часу отримання товару, інформацію щодо вантажоодержувача, який здійснив отримання товару, відвантаженого, належним чином засвідчені копії залізничних накладних.

25.02.2019 року на електронну адресу суду від представника позивача надійшов належним чином завірений лист про долучення до матеріалів справи копії вимоги про сплату заборгованості від 26.10.2018 року.

26.02.2019 року на електронну адресу суду від представника позивача надійшли належним чином завірені додаткові пояснення до позовної заяви.

Ухвалою суду від 28.02.2019 року, у зв'язку із зверненням представника позивача із клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції та відсутністю можливості створити заявку для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, відмовлено у клопотанні товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛИЦЬКА ЩЕБЕНЕВА КОМПАНІЯ про проведення судового засідання 11.03.2019 року в режимі відеоконференції.

06.03.2019 року на електронну адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів у ТОВ Вест ОСОБА_3 для встановлення і підтвердження факту отримання товару відповідачем та просить суд витребувати від ТОВ Вест ОСОБА_3 (58000, м. Чернівці, вул. Прутська, буд. 22) належні докази.

07.03.2019 року на електронну адресу суду від представника позивача надійшли належним чином завірені додаткові пояснення до позовної заяви.

11.03.2019 року на електронну адресу суду від представника позивача надійшло належним чином завірене клопотання про уточнення суми позовних вимог.

11.03.2019 року через канцелярію Господарського суду Чернівецької області надійшла заява від представника позивача про долучення до матеріалів справи нотаріально посвідчену заяву свідка директора ТОВ СОЛАР ТРЕЙД ПЛЮС ОСОБА_4.

11.03.2019 року через канцелярію Господарського суду Чернівецької області надійшла заява від представника позивача про надсилання процесуальних документів на адресу електронної адресу останнього.

11.03.2019 року через канцелярію Господарського суду Чернівецької області надійшло клопотання від представника позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі.

У судовому засіданні, 11.03.2019 року, представник позивача обґрунтовує необхідність подання всіх вище перелічених документів, в усній формі просить поновити строк для подання клопотання про витребування доказів та просить вважати причини пропуску поважними, зазначає, що всі клопотання надсилалися відповідачу, однак, докази зазначеного просить долучити до матеріалів справи у наступному судовому засідання, заяву про уточнення позовних вимог просить не розглядати та клопотав про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, причини не з'явлення суду не повідомив, хоча належним чином був повідомлений про розгляд справи.

Клопотання про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та враховуючи додані до матеріалів справи документи, а також предмет спору, суд дійшов висновку про доцільність проведення підготовчого засідання з метою огляду всіх документів, доданих до справи, необхідності визначення обставин справи, які підлягають встановленню та витребування відповідних доказів.

Відповідно до ч.6 ст.250 ГПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи подані клопотання, суд прийшов до висновку про задоволення клопотання позивача про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст.81 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1)який доказ витребовується;

2)обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3)підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4)заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу;

5)причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи вище викладене, суд прийшов до висновку, що клопотання про поновлення пропущеного строку та клопотання про витребування доказів підлягають задоволенню.

За усним клопотанням представника позивача заява про уточнення позовних вимог залишається без розгляду.

Враховуючи вищевикладені обставини справи, суд вважає за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 81, 234, 235, 250, Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1.Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю ГАЛИЦЬКА ЩЕБЕНЕВА КОМПАНІЯ від 11.03.2019 року про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження - задовольнити.

2.Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого засідання .

3.Підготовче засідання призначити на 04 квітня 2019 року на 10 годину 00 хвилин . Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресую: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, зал судових засідань №3 (другий поверх), телефон 52-47-40, за участю представників сторін .

4. Позивачу надати докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

5.Запропонувати відповідачу у строк до 16 календарних днів з дня отримання даної ухвали надати суду відповідно до статті 165 ГПК України відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову та надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

6.При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7.Поновити строк та задовольнити клопотання про витребування доказів за вх.№467 від 25.02.2019 року та за вх.№ 934 від 06.03.2019 року.

8.Витребувати із АТ Укрзалізниця Регіональна філія Львівська залізниця (79000, Україна, Львів, вул. Гоголя, буд.1) інформацію щодо часу отримання товару, відвантаженого :

-по залізничній накладній № 39903224, загальною масою 333 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44739050, 43290220, 44166585, 44936938, 44934461, 44738425, 44926905, 44008605, 44933125, 44939486;

-по залізничній накладній № 39919923, загальною масою 211 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44929446, 44987675, 44632875, 44598803, 44949931, 44929503.

Витребувати з АТ Укрзалізниця Регіональна філія Львівська залізниця (79000, Україна, Львів, вул. Гоголя, буд.1) інформацію щодо вантажоодержувача, який здійснив отримання товару, відвантаженого :

-по залізничні накладній № 39903224, загальною масою 333 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44739050, 43290220, 44166585, 44936938, 44934461, 44738425, 44926905, 44008605, 44933125, 44939486;

-по залізничній накладній № 39919923, загальною масою 211 000 кг, перевізником ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44929446, 44987675, 44632875, 44598803, 44949931, 44929503.

Витребувати з АТ Укрзалізниця Регіональна філія Львівська залізниця (79000, Україна, Львів, вул. Гоголя, буд.1) належним чином засвідчені копії залізничних накладних :

-№ 39903224, на перевезення вантажу загальною масою 333 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44739050, 43290220, 44166585, 44936938, 44934461, 44738425, 44926905, 44008605, 44933125, 44939486;

-№ 39919923, на перевезення вантажу. загальною масою 211 000 кг, перевізником - ПАТ Українська, залізниця вагонами №№: 44929446, 44987675, 44632875, 44598803, 44949931, 44929503.

Витребувати від ТОВ Вест ОСОБА_3 (58000, м. Чернівці, вул. Прутська, буд. 22) інформацію щодо часу отримання відвантаженого товару :

-по залізничній накладній № 39903224, загальною масою 333 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44739050, 43290220, 44166585, 44936938, 44934461, 44738425, 44926905, 44008605, 44933125, 44939486;

-по залізничній накладній № 39919923, загальною масою 211 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44929446, 44987675, 44632875, 44598803, 44949931, 44929503.

Витребувати від ТОВ Вест ОСОБА_3 (58000, м. Чернівці, вул. Прутська, буд. 22) належним чином засвідчені копії залізничних накладних :

-№ 39903224, на перевезення вантажу загальною масою 333 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44739050, 43290220, 44166585, 44936938, 44934461, 44738425, 44926905, 44008605, 44933125, 44939486;

-№ 39919923, на перевезення вантажу загальною масою 211 000 кг, перевізником - ПАТ Українська залізниця вагонами №№: 44929446, 44987675, 44632875, 44598803, 44949931, 44929503.

9.До уваги учасників по справі: учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно: зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua; подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Повний текст ухвали складено та підписано 12.03.2019 року.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя С.М. Гушилик

Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено12.03.2019
Номер документу80366600
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/180/19

Судовий наказ від 19.06.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Рішення від 23.05.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 17.05.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 06.05.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 17.04.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 04.04.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 11.03.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 28.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

Ухвала від 30.01.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гушилик Світлана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні