Ухвала
від 24.12.2008 по справі 22-4847/08
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗ ЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22-4847/08 Головуючий у 1-й інстанції: Дюженко Л.А.

Суддя-доповідач: Ковален ко А.І.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 грудня 2008 року м. Запоріж жя

Колегія суддів судової па лати у цивільних справах апе ляційного суду Запорізької о бласті у складі:

Головуючого: Бондара В.О .

Суддів Коваленко А.І.Баба к A.M.

При секретарі: Бурима В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за апеляційною скарг ою ОСОБА_2 на ухвалу Ленін ського районного суду м. Запо ріжжя від 31 жовтня 2008 року по сп раві за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, треть ої особи ОСОБА_5 про визна ння права власності на части ну в спадковому майні, за зус трічним позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про виз нання права власності на час тину в спадковому майні,

ВСТАНОВИЛА:

У вересні 2008 року ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_3, ОСОБА_4 про визнання права власності на частину в спадковому майні.

В листопаді 2008 року ОСОБА_3 , ОСОБА_4 звернулись до с уду із зустрічним позовом до ОСОБА_2 про визнання прав а власності на частину в спад ковому майні.

У судовому засіданні 31 жовт ня 2008 року адвокат ОСОБА_6 з аявив клопотання про забезпе чення зустрічного позову. Пр осив в порядку забезпечення позову заборонити обслугову ючому садівничому кооперати ву «Електровозник -З» (ЄДРПОУ 33850655) здійснювати будь-які дії щ одо приватизації земельної д ілянки ОСОБА_2. Також прос ив заборонити Запорізькій ра йонній державній адміністра ції, Запорізькому районному відділу земельних ресурсів, Запорізькій регіональній ф ілії державного підприємств а «Центр державного земельно го кадастру» вчиняти дії щод о заяви ОСОБА_2 про приват изацію земельної ділянки в з емлях обслуговуючого садівн ичого кооперативу «Електров озник -З» (ЄДРПОУ 33850655) Лукашевсь кої сільської ради Запорізьк ого району Запорізької облас ті, стверджуючи, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити не можливим виконання рішення с уду. Ухвалою Ленінського рай онного суду м. Запоріжжя від 31 жовтня 2008 року клопотання адв оката ОСОБА_6 про забезпе чення позову задоволено.

Заборонено обслуговуючому садівничому кооперативу «Ел ектровозник -З» (ЄДРПОУ 33850655) зді йснювати будь-які дії щодо пр иватизації земельної ділянк и ОСОБА_2.

Заборонено Запорізькій ра йонній державній адміністра ції, Запорізькому районному відділу земельних ресурсів, Запорізькій регіональній ф ілії державного підприємств а «Центр державного земельно го кадастру» вчиняти дії щод о заяви ОСОБА_2 про приват изацію земельної ділянки в з емлях обслуговуючого садівн ичого: кооперативу «Електров озник -З» (ЄДРПОУ 33850655) Лукашевсь кої сільської ради Запорізьк ого району Запорізької облас ті.

В апеляційній скарзі ОСО БА_2 посилаючись на порушен ня норм матеріального та про цесуального права, просить у хвалу скасувати, справу пере дати на новий розгляд до суду першої інстанції.

Вислухавши доповідача, поя снення апелянта та її предст авника, заперечення відпові дачів ОСОБА_3, ОСОБА_4, третьої особи ОСОБА_5, дос лідивши обставини справи та доводи апеляційної скарги, к олегія суддів приходить до в исновку, що апеляційна скарг а підлягає частковому задово ленню з наступних підстав.

Згідно з п.2 ч. 1 ст. 312 ЦПК Украї ни розглянувши скаргу на ухв алу суду першої інстанції, ап еляційний суд змінює або ска совує ухвалу суду першої інс танції і постановляє ухвалу з цього питання, якщо воно бу ло вирішено судом першої інс танції з порушенням норм про цесуального права. Із матері алів справи вбачається, що 25.09 .2007 року ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4, третьої особи ОСОБА_5 про визнання права власності на частину в спадк овому майні.

21.11.2007 року ОСОБА_3, ОСО БА_4 звернулись до суду з зус трічним

позовом до ОСОБ А_2 про визнання права власн ості на частину в спадковому майні.

Із змісту цих позовних заяв вбачається, що спір виник що до спадкового майна після см ерті ОСОБА_7, померлого 23.05. 2007 року, до складу якого входи ть заробітна плата.

Ухвалою Ленінського район ного суду м. Запоріжжя від 12.12.20 07року ці позови об'єднані в од не провадження.

21.10.2008 року ОСОБА_3, ОСО БА_4 звернулись до суду з зая вою про

зміну предмету зу стрічного позову та з клопот анням про забезпечення позов у відносно

земельної діля нки в землях обслуговуючого садівничого кооперативу «Ел ектровозник

-З» Лукашевсь кої сільської ради Запорізьк ого району Запорізької облас ті.

Ухвалою Ленінського район ного суду м. Запоріжжя від 21.12. 2 008року зазначена заява про змі ну предмету зустрічного позо ву залишена без руху та ОСО БА_3, ОСОБА_4 надано двоти жневий строк для усунення не доліків заяви.

В судовому засіданні 31.10.2008 ро ку адвокат ОСОБА_6 заявив клопотання про забезпечення зустрічного позову до подан ня уточненої зустрічної позо вної заяви.

Між тим, відповідно до ч.4 ст . 151 ЦПК України за заявою заінт ересованої особи суд може за безпечити позов до подання п озовної заяви з метою запобі гання порушенню права інтеле ктуальної власності.

Задовольняючи заяву про за безпечення позову суд не взя в до уваги ту обставину, що на момент звернення до суду з за явою про забезпечення позову , ОСОБА_3, ОСОБА_4 позов ну заяву про визнання права в ласності на спадкову частину земельної ділянки в садівни чого кооперативу до суду не п одали, оскільки зазначена за ява про зміну предмету зустр ічного позову залишена без р уху та ОСОБА_3, ОСОБА_4 н адано двотижневий строк для усунення недоліків заяви.

Тобто у суду не було підста в до подання позовної заяви з абезпечувати позов.

Оскільки питання про забе зпечення позову вирішено суд ом першої інстанції з поруше нням норм процесуального пра ва, ухвала підлягає скасуван ню, а заява ОСОБА_3, ОСОБ А_4 про забезпечення позову - залишенню без задоволення.

Керуючись ст. ст. 307, 312, 314, 315, 317 ЦПК України, колегія судді в -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу ОСОБА _2 задовольнити.

Ухвалу Ленінського районн ого суду м. Запоріжжя від 31 жов тня 2008 року по цій справі скасу вати та постановити нову ухв алу наступного змісту:

„ Відмовити ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у задоволенні заяви про забезпечення позову."

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення, пр оте може бути оскаржена до Ве рховного Суду України протяг ом двох місяців.

СудАпеляційний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення24.12.2008
Оприлюднено24.04.2010
Номер документу8038598
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —22-4847/08

Ухвала від 24.12.2008

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Коваленко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні