Ухвала
від 11.03.2019 по справі 757/10415/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10415/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

28.02.2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором у кримінальному провадженні прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що шостим слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018100000000291 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.205 ч.2 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно матеріалів ОУ ГУ ДФС у м. Києві встановлено, що невстановлені особи здійснили придбання та реєстрацію суб`єктів підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДР НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДР НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДР НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДР НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДР НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДР НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДР НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДР НОМЕР_15 ) з метою прикриття незаконної діяльності третіх осіб.

Під час досудового розслідування встановлено, у вказаних підприємств відсутні наймані працівники, транспортні засоби, виробничі потужності, офісні та складські приміщення, засновник, директор та головний бухгалтер в одній особі, що унеможливлює проведення фінансово-господарських операцій з придбання-реалізації товарно-матеріальних цінностей та надання різноманітних послуг. Вказані підприємства входять до однієї групи підприємств, що здійснюють свою діяльність на території м. Києва та інших регіонів України, та які відображають в документах податкової звітності та податкових накладних надання телекомунікаційних послуг.

Крім того, за результатами проведеного відпрацювання допитано директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 про непричетність до реєстрації та ведення фінансово-господарської діяльності вказаного підприємства.

Також, під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), в період 2016-2018 років, під час проведення фінансово-господарських операцій з підприємствами з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_10 ), сформували податковий кредит з податку на додану вартість на суму близько 1,2 млн. грн.

В даний час, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_10 ) для встановлення факту укладення фінансово-господарських документів, встановити хто укладав дані документи, яким чином та з якою метою укладались фінансово-господарські документи, встановити факт придбання/продажу товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ), встановити факт прийому-здачі виконаних робіт (послуг), встановити вартість придбання/продажу ТМЦ, виконаних робіт (послуг), встановити коло осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, крім того провести порівняльний аналіз між фінансово-господарськими документами та податкової звітності вказаних підприємств.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, в якій вимоги вказаного клопотання підтримав, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Як вбачається зі змісту п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108, 160, 162164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим шостого слідчого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , оперуповноваженим шостого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 тимчасовий доступ до фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДР НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДР НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДР НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДР НОМЕР_10 ), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , та/або за іншим місцезнаходженням юридичної особи, з можливістю вилучення їх засвідчених копій, а саме:

- договори з додатками та специфікаціями до них, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей (послуг, векселів), акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, довіреності, копії сторінок журналів видачі довіреностей, оборотно-сальдові відомості, картки рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по рахункам: 644 «Податковий кредит», 631 «Розахунки з вітчизняними постачальниками», 311 «Поточні рахунки в національній валюті», 371 «Розрахунки за виданими авансами», та інші первинні бухгалтерські документи по зазначеним фінансово-господарським взаємовідносинам між підприємствами, за період з 01.01.2016 по 18.02.2019;

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/10415/19-к

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80387098
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/10415/19-к

Ухвала від 11.03.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні