Рішення
від 12.03.2019 по справі 761/11442/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/11442/18

Провадження № 2/761/1185/2019

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

/вступна та резолютивна частини/

12 березня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Піхур О.В.,

за участю :

секретаря судового засідання - Григоренко А.В.,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - Веремея О.М.,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Українського національного інформаційного агентства Укрінформ , третя особа: ОСОБА_4 про захист честі, гідності та ділової репутації, -

в с т а н о в и в:

Зважаючи на складність у викладенні повного тексту рішення суду, пов'язаного з потребою у наведенні доказів, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини.

Роз'яснити сторонам, що з повним текстом рішення вони зможуть ознайомитися через п'ять днів з дня закінчення розгляду справи.

Керуючись ст.259 ЦПК України суд, -

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_3 (АДРЕСА_1) до Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (адреса: м, Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, код ЄДРПОУ 00015332), третя особа: ОСОБА_4 про захист честі, гідності та ділової репутації - задовольнити.

Визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права ОСОБА_3 інформацію, поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 о 14:19 у статті Українського національного інформаційного агентства Укрінформ під назвою ІНФОРМАЦІЯ_2 на веб-сайті https://www.ukrinform.ua за адресою в мережі Интернет: https:ІНФОРМАЦІЯ_3, а саме:

У СБУ справді розслідують кримінальне провадження за статтею державна зрада щодо першого заступника глави Адміністрації Президента часів ОСОБА_5 ОСОБА_3.

Кримською прокуратурою дійсно порушено справу стосовно ОСОБА_3, а СБУ буде її лише розслідувати .

Зобов'язати Українське національне інформаційне агентство Укрінформ протягом п'яти календарних днів з дня набрання рішенням законної сили спростувати недостовірну інформацію, поширену про ОСОБА_3 у статті Українського національного інформаційного агентства Укрінформ під назвою: ІНФОРМАЦІЯ_2 , що була розміщена ІНФОРМАЦІЯ_1 о 14 год. 19 хв. на веб-сайті https://www.ukrinform.ua за адресою в мережі Интернет: https:ІНФОРМАЦІЯ_3, шляхом розміщення на веб- сайті https://www.ukrinform.ua вступної та резолютивної частини рішення суду у цій справі під заголовком Спростування .

Стягнути з Українського національного інформаційного агентства Укрінформ на користь ОСОБА_3 судові витрати в розмірі 1409,60 грн.

Рішення може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року) : до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, а саме, відповідно до ч.1 ст. 296 ЦПК України : апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення12.03.2019
Оприлюднено13.03.2019
Номер документу80388483
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації

Судовий реєстр по справі —761/11442/18

Рішення від 12.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Рішення від 12.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 16.04.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

Ухвала від 02.04.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні