Ухвала
від 26.02.2019 по справі 727/2216/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/2216/19

Провадження № 1-кс/727/1084/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 лютого 2019 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувшивсудовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання прокурора відділупрокуратури Чернівецькоїобласті ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019260000000017 від 31.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.212 КК України, -

за участю:

прокурора - ОСОБА_4

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернувся прокурор з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В клопотанніпосилається нате,що службові особи ТОВ «ВБП «Вайкон» (код ЄДРПОУ 40547745, юридична адреса: м. Чернівці, вул. Переяславська, 7-А) за період 2017-2018 років шляхом використання у своїй господарській діяльності підприємств із ознаками фіктивності ТОВ «Торговий дім «Грантіс», ТОВ «Білдбег», ТОВ «Фрочмаунт компані», ТОВ «БК Діамант Люкс», ТОВ «Строй інцест інженіринг», ТОВ «Крафт інцест компанія» незаконно сформували витрати підприємства, що призвело до ухилення від сплати податку на додану вартість в сумі 3 496 806,96 грн..

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.212 КК України виникла необхідність в проведенні обшуку приміщення за місцезнаходженням ТОВ «ВБП «Вайкон», з якого реалізовуються незаконно виготовлені алкогольні напої, з метою відшукання і вилучення наступних речей і документів: документи фінансово-господарськоїдіяльності ТОВ «ВБП«Вайкон»,з іншимипідприємствами ізознаками фіктивностіза 2017-2018роки, зокрема реєстраційні документи, договори, угоди, контракти, накладні на поставку товару, документи щодо походження ТМЦ, специфікації, інші супровідні документи та документи згідно яких були придбані товари, документи складського обліку та обліку товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні накладні, реєстри накладних, книги доходів та витрат, фінансово-господарські документи будівельної галузі, акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, інші первинні бухгалтерські документи, комп`ютерна техніка, яка використовуються в протиправних цілях, електронні носії інформації, флешки, оптичні диски, чорнові записи, записи на паперових, електронних та інших носіях щодо неофіційної бухгалтерії, печатки, штампи, кліше, банківські картки, виписки банку, документи які свідчать про зняття готівки в банках, електронні ключі, ключі цифрового підпису, сім карти, мобільні телефони, планшети, які використовуються у злочинній діяльності. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні за місцем юридичної реєстрації та фактичного знаходження ТОВ «ВБП«Вайкон» заадресою м.Чернівці,вул.Переяславська,7-А, яке на праві приватної власності належить ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку прокурора, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 31.01.2019 року до ЄРДР внесені відомості за №42019260000000017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.212 КК України відносно службових осіб ТОВ «ВБП «Вайкон».

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що службові особи ТОВ «ВБП«Вайкон» вчиняють дії спрямовані на ухилення від сплати податків, а тому є достатньо підстав вважати, що за місцезнаходженням підприємства можуть знаходитись документи, предмети та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

З матеріалів доданих до клопотання також встановлено, що ТОВ «ВБП «Вайкон» зареєстроване та здійснює господарську діяльність за адресою м. Чернівці, вул. Переяславська, 7-А.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що вищевказаною адресою знаходиться поділене нерухоме майно, власником якого є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення (поділене нерухоме майно), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , де зареєстроване та здійснює діяльність ТОВ «ВБП «Вайкон», з метою відшукання та вилучення речових доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати групі прокурорів прокуратури Чернівецької області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_4 дозвілна проведення обшуку нежитлового приміщення (поділене нерухоме майно), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , де зареєстроване та здійснює діяльність ТОВ «ВБП «Вайкон», з метою відшукання і вилучення документи фінансово-господарськоїдіяльності ТОВ «ВБП«Вайкон»,інших підприємствіз ознакамифіктивності за2017-2018роки, зокрема реєстраційні документи, договори, угоди, контракти, накладні на поставку товару, документи щодо походження ТМЦ, специфікації, інші супровідні документи та документи згідно яких були придбані товари, документи складського обліку та обліку товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні накладні, реєстри накладних, книги доходів та витрат, фінансово-господарські документи будівельної галузі, акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт, комп`ютерна техніка, яка використовуються в протиправних цілях, електронні носії інформації, флешки, оптичні диски, чорнові записи, записи на паперових, документів в електронному вигляді щодо неофіційної бухгалтерії, печатки, штампи, кліше, банківські картки, виписки банку, документи які свідчать про зняття готівки в банках, сім карти, мобільні телефони, планшети, які використовуються у злочинній діяльності.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80394731
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019260000000017 від 31.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.212 КК України, -

Судовий реєстр по справі —727/2216/19

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні