Ухвала
від 06.03.2019 по справі 127/6404/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/6404/19

Провадження №1-кс/127/3744/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 березня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

Начальник другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 32019020000000006 від 16.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , Вінницька обл.) у період з жовтня 2017 року по квітень 2018 року шляхом проведення операцій з придбання сільськогосподарської продукції (пшениця, кукурудза) у підприємства з ознаками фіктивності ПП ОСОБА_4 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 , Львівська обл.), ухилились від сплати податку на додану вартість на суму 34127671 грн.

Під час здійснення досудового розслідування виникла необхідність в ознайомленні, здійсненні виїмки та приєднані до матеріалів кримінального провадження відомостей ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 , конт. тел. НОМЕР_3 ) щодо посівних площ, валових зборів, урожайності, обсягів використаних добрив, обсягів та вартості реалізованих сільськогосподарських культур, які були посаджені СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 у період 2017-2018 р.р.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення за фактом ухилення від сплати податків СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, для підтвердження наявності фінансово-господарських операцій СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 у період з жовтня 2017 року по квітень 2018 року, що має суттєве значення для підтвердження корисливого мотиву скоєння злочинів та, відповідно, кваліфікації кримінального правопорушення, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до статистичних документів СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 та їх вилучення, які перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_2 , тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився. Надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Клопотання підтримував та просив задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_2 в судове засідання не з`явився.

Суд вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності особи у володінні якої знаходиться речі та документи, відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обгрунтоване та підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч.7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Проте слідчим в судовому засіданні не було доведено, що наявні підстави вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 та вилучення їх копій, оскільки отримання доступу до вказаних у клопотанні документів може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні, які підлягають доказуванню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати начальнику другого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 та/або старшому слідчому СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій лейтенанту податкової міліції області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до документів та здійснення виїмки їх копій (належним чином завірених), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_1 ), а саме до оригіналів статистичних документів СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , Вінницька обл.) за період 2017-2018 р.р., що містять назви сільськогосподарських культур, площі засіяних культур СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 за вказаний період; обсяг використаного насінного матеріалу; обсяг використаних СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 добрив; назви та обсяг зібраної сільськогосподарської продукції СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 ; обсяг та вартість реалізованої сільськогосподарської продукції по кожній культурі окремо; середня врожайність по Вінницькій області сільськогосподарських культур, що вирощувались СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 за вказаний період; прізвище, ім`я, по-батькові, адреса реєстрації та інші наявні дані на фактичних власників земельних ділянок, що використовувалась СТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80398098
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/6404/19

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні