Ухвала
від 14.03.2019 по справі 600/673/17
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 600/673/17

Справа № 2/600/65/2019

УХВАЛА

14 березня 2019 року смт. Козова

Козівський районний суд Тернопільської області

у складі: головуючого судді - Гриновець О.Б.,

з участю: секретаря судового засідання - Липної О.А.,

позивача - ОСОБА_1 та його представника - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі суду в смт. Козова цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вівсянської сільської ради Козівського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно , -

В С Т А Н О В И В :

позивач звернувся в суд із зазначеним позовом до відповідача, з підстав викладених у позовній заяві.

Ухвалою судді від 24.07.2017 року відкрито провадження у справі та призначено таку до розгляду у попередньому судовому засіданні.

14.03.2019 року представником позивача заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області, яке знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 20А.

Позивач та його представник у судовому засіданні подане клопотання підтримав, просив задовольнити його.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча відповідач повідомлявся належним чином про місце, дату та час розгляду справи. При цьому, від відповідача надійшов відзив, у якому його представник просив здійснювати розгляд справи у його відсутності.

Як вбачається із матеріалів справи та чинного на час проведення підготовчого засідання законодавства розпорядником земель колективної власності є лише сільські, селищні, міські ради, а земельна частка (пай), яка є предметом спору знаходиться на території Вівсянської сільської ради Козівського району Тернопільської області і, у випадку задоволення позову, гіпотетичне рішення суду може безпосередньо вплинути на її інтереси.

Крім того, гіпотетично можливе рішення про задоволення позову може вплинути на права та інтереси Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

Крім того, закріплений ст.8 ЦПК України принцип диспозитивності цивільного судочинства надає виключне право позивачу визначати хто саме виступатиме у справі в якості відповідача.

Таким чином, заслухавши думку позивача та його представника, зважаючи на викладені вище обставини , суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленого представником позивача клопотання та необхідність залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Головне управління Держгеокадастру в Тернопільській області, яке знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 20А.

Керуючись ст.ст.8, 51 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

клопотання представника позивача ОСОБА_3 - адвоката ОСОБА_2 про залучення Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області, яке знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 20А до участі у справі №600/673/17 за позовом ОСОБА_1 до Вівсянської сільської ради Козівського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майнов якості співвідповідача - задовольнити.

Залучити Головне управління Держгеокадастру в Тернопільській області, яке знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 20А до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Вівсянської сільської ради Козівського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майнов якості співвідповідача.

Викликати представника Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області, яке знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 20А у встановленому законом порядку для участі у розгляді цієї справи та роз'яснити їй встановлені процесуальні права та обов'язки сторін.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя О.Б.Гриновець

СудКозівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено15.03.2019
Номер документу80434971
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —600/673/17

Рішення від 21.05.2019

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 24.07.2017

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні