Ухвала
від 14.03.2019 по справі 552/1358/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1358/18

Провадження № 1-кс/552/1103/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.03.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу та вилучення оригіналів, а у разі їх відсутності копій реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 .

Своє клопотання обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017170000000012 від 27.02.2017, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205, ч.5 ст.27 ч.3 ст.212, ч.3 ст.212, ч.2 ст.212 та ч.1 ст.364 КК України.

Невстановлені особи, протягом 2015-2016 років створили та придбали ряд підприємств, серед яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), створені підприємства в тому числі, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зареєстрували на громадян України та в подальшому використовували їх для прикриття незаконної діяльності з надання послуг підприємствам реального сектору економіки у формуванні незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат з податку на прибуток підприємств, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі.

Крім цього, невстановлені особи протягом 2015-2016 років використовуючи ряд підприємств, які створені та зареєстровані на території України, надаючи документи по неіснуючим фінансово-господарським операціям, сприяли підприємствам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження коштів до бюджету в особливо великих розмірах.

Також встановлено, що працівники Кременчуцького відділення ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з корисливих мотивів, умисно використали службове становище всупереч інтересам служби, внаслідок чого заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та державним інтересам.

Таким чином, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні оригіналів реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в т.ч.: заяви про державну реєстрацію, свідоцтва про державну реєстрацію, статутів, реєстраційних карток, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, довіреностей, наказів про призначення та звільнення службових осіб вказаних підприємств, посадових інструкцій, інших документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », якими підтверджується державна реєстрація підприємства, його перебування на обліку платника податків, службове становище посадових осіб підприємства та які містять зразки підписів службових осіб, що необхідно для встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетних до його вчинення, а також для проведення експертиз. Зазначені документи можуть бути отримані лише на підставі ухвали суду.

Вказані документи мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення, а також проведенні судових експертиз, у т.ч. почеркознавчої і економічної та потребують вилученню.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК Україниособи, у володінні яких знаходяться речі і документи в судове засідання не викликались.

Заслухавши пояснення слідчого, ознайомившись із матеріалами доданими до клопотання слідчий суддя приходить до таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017170000000012 від 27.02.2017, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.205, ч.5 ст.27 ч.3 ст.212, ч.3 ст.212, ч.2 ст.212 та ч.1 ст.364 КК України.

Згідно витягу з центральної бази даних платників податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », перебуває на податковому обліку у ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Слідчим суддею враховано вимоги ч.5 ст.163 КПК України та той факт, що слідчому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 , а саме до оригіналів документів, а у разі їх відсутності копій реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою встановлення обставин у кримінальному провадженні, забезпечення належного проведення експертиз по кримінальному провадженню.

На підставі вище викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Враховуючи не значний обсяг інформації, які підлягає вилученню, вважаю за доцільне встановити строк дії даної ухвали 10 днів.

Керуючись ст. ст.159,160,162,163,164, 166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а у разі їх відсутності копій реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в т.ч.: заяви про державну реєстрацію, свідоцтва про державну реєстрацію, статутів, реєстраційних карток, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, довіреностей, наказів про призначення та звільнення службових осіб вказаних підприємств, посадових інструкцій, інших документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », якими підтверджується державна реєстрація підприємства, його перебування на обліку платника податків, службове становище посадових осіб підприємства та які містять зразки підписів службових осіб та які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_1 .

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_5 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 , заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 , а також іншим особам за дорученням слідчого.

Строк дії ухвали 10 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80445027
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/1358/18

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні