Ухвала
від 14.03.2019 по справі 645/5373/18
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/5373/18

Провадження №1-кс/645/845/19

УХ В А Л А

Іменем України

14 березня 2019 року Слідчий суддя Фрунзенського районного суду м.Харкова ОСОБА_1 , за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Харкові клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів,

Встановив:

Слідчий СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 звернулась з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у операторів мобільного зв`язку мереж ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », вказуючи, що 09.09.2018 р. у період часу з 12.00 год. до 15.00 год. невстановлені особи, знаходячись в приміщенні аптеки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_1 , грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинили хуліганські дії, в результаті яких було пошкоджено майно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

За даним фактом СВ Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1201822046000148 від 10.09.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 296 КК України.

В ході досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_4 пояснив, що в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_2 , він працює заступником директора з внутрішньої безпеки. За адресою: АДРЕСА_1 розташована аптека ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». 09.09.2018 р. приблизно об 11.00 йому зателефонувала провізор ОСОБА_5 , яка на той час знаходилася на своєму робочому місці в аптеці № НОМЕР_1 та повідомила, що невідомі особи приблизно у кількості 10-15 чоловік увійшли до торгового залу даної аптеки, ведуть відео зйомку у приміщенні аптеки та вимагають від неї пояснень стосовно продажу лікарських засобів із вмістом кодеїну. При цьому звинувачують її у порушенні діючого законодавства та правил продажу ліків із вмістом кодеїну. Свої дії супроводжують нецензурною лайкою та вимагають прибуття до аптеки представників та керівництво фірми. Коли він прибув до аптеки, невідомі йому молодики представилися громадською організацією « ІНФОРМАЦІЯ_5 », почали вимагати видати ліки, до вмісту яких входить кодеїн для подальшого їх знищення. Коли він відмовився видавати медичні препарати, невідомі почали ламати вітринні шафи, в яких знаходилися ліки, зламали касовий апарат, камери внутрішнього відео спостереження, системний блок. Дані хуліганські дії супроводжувалися нецензурною лайкою. Коли проникли до складського приміщення аптеки, протиправно забрали ліки, до вмісту яких входить кодеїн, після чого вийшли на вулицю та перед входом до аптеки розвели полум`я та спалили медичні препарати. Протиправні дії невідомих були зафіксовані внутрішніми та зовнішніми камерами аптеки. Серед осіб, які вчиняли протиправні дії, були присутні, як йому в подальшому стало відомо, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

Під час дачі пояснення щодо обставин подій 09.09.2018 р. ОСОБА_7 указав свій контактний номер абоненту: НОМЕР_2 ; ОСОБА_11 - НОМЕР_3 ; ОСОБА_12 - НОМЕР_4 : ОСОБА_13 НОМЕР_5 ; ОСОБА_6 - НОМЕР_6 .

Слідчий зазначив, що встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також осіб, причетних до його скоєння, можливе шляхом опрацювання інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання тощо, кінцевого обладнання споживача телекомунікаційних послуг з абонентськими номерами, якими користувалися злочинці під час приготування та скоєння злочину. У зв`язку з чим, з метою подальшого аналізу та встановлення істини під час досудового розслідування, осіб, причетних до скоєння даного злочину, необхідно отримати інформацію про з`єднання вищезазначених номерів оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », отримати документи, які містять детальну роздруківку вхідних та вихідних дзвінків з вказанням знаходження базових станцій обслуговування, зон їх покриття.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також місця знаходження особи, що причетна до скоєння даного кримінального правопорушення, можливість використати такі відомості як докази у кримінальному провадженні, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, оскільки вказані дані перебувають лише у розпорядженні операторів мереж мобільного зв`язку.

Просить слідчого суддю надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у операторів мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представники мережзв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до судового засідання не з`явилися, про день та час розгляду клопотання повідомлені своєчасно та належним чином, шляхом направлення судових повісток на електронну пошту, не виявили бажання бути присутніми на розгляді клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів. Неприбуття цих осіб за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, вивчивши документи та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки на виконання вимог ст.. 163 КПК України слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і іншими способами довести їх неможливо; відомості, які містяться у відшукуваній інформації, можуть бути використані в якості доказів під час судового розгляду; відшукувана інформація знаходиться у зазначеному в клопотанні місці.

Відповідно до ст. 39 Закону України «Про телекомунікації» оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента у порядку, встановленому законом.

Керуючись ст.ст. 176-201, 202, 309, 372 КПК України, слідчий суддя

У х в а л и в :

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовільнити.

Надати старшому слідчому Немишлянського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 :

- тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_3 ), з наступним її вилученням на електронний носій, а саме: до інформації про можливі телефонні з`єднання (вхідні та вихідні дзвінки) апаратів стільникового зв`язку з номерів: НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 , які здійснювалися за допомогою базових станції ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за період з 04.09.2018 р. до часу отримання ухвали оператором мобільного зв`язку, з прив`язкою до базових станцій та їх адрес, та повідомленням імеі-телефонів

- тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_4 ), з наступним її вилученням на електронний носій, а саме: до інформації про можливі телефонні з`єднання (вхідні та вихідні дзвінки) апаратів стільникового зв`язку з номерів: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_6 , які здійснювалися за допомогою базових станції ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за період з 04.09.2018 р. до часу отримання ухвали оператором мобільного зв`язку, з прив`язкою до базових станцій та їх адрес,та повідомленням імеі-телефонів

Ухвала слідчого судді діє протягом строку, передбаченого п.7 ч.1 ст.164 КПК України - до 14.04.2019 року.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді про надання тимчасового доступу до речей і документів підлягають вирішенню згідно діючого законодавства.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80447586
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —645/5373/18

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шарко О. П.

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

Ухвала від 07.03.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

Ухвала від 07.03.2019

Кримінальне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні