Вирок
від 13.03.2019 по справі 757/502/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/502/19-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.03.2019 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

захисника адвоката - ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровська, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 з метою прикриття незаконної діяльності вчинив пособництво фіктивному підприємництву всупереч положень ст. 81, 87, 89, 91, 92, 93, 97 ЦК України, ст. 56, 57, 89 ГК України, ст. 8, 24 Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» №755-IV від 15.05.2003 року та пособництво у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

ОСОБА_5 , у невстановлений слідством час домовився з невстановленою слідством особою про придбання юридичної особи ПП «М-Люкс» (ЄДР 33092926) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ПП «М-Люкс» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ПП «М-Люкс» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, а фінансово-господарською діяльністю з використанням цього товариства будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ПП «М-Люкс», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 13.09.2013 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3, поряд із станцією метро «Арсенальна» у місті Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ПП «М-Люкс», без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме рішення №03/13 власника ПП «М-Люкс» від 13.09.2013, наказ №1 від 13.09.2013 про призначення ОСОБА_5 директором та статут ПП «М-Люкс».

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ПП «М-Люкс» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ПП «М-Люкс», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ПП «М-Люкс» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 13.09.2013 року подав до реєстраційній служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області. На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ПП «М-Люкс» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ПП «М-Люкс» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ПП «М-Люкс», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 13571020000000442 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ПП «М-Люкс», директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ПП «М-Люкс», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ПП «М-Люкс», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «МЕТАПАК» (ЄДР 32382996) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «МЕТАПАК» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «МЕТАПАК» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «МЕТАПАК», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 11.09.2014 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києвы, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «МЕТАПАК», без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №13-К від 12.09.2014 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №01-09/14 загальних зборів ТОВ «МЕТАПАК» від 11.09.2014 року.

Згодом ОСОБА_5 підписав надані невстановленою особою документи, а саме протокол №28 загальних зборів ТОВ «МЕТАПАК» від 08.01.2015 року про здійснення Товариством діяльності на підставі модельного статуту, затвердженого Постановою КМУ.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «МЕТАПАК» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «МЕТАПАК», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «МЕТАПАК» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 11.09.2014 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Печерської районної у місті Києві державної адміністрації. На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «МЕТАПАК» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «МЕТАПАК» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «МЕТАПАК», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10701050001005466 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності..

Після перереєстрації ТОВ «МЕТАПАК» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «МЕТАПАК», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «МЕТАПАК», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того, ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» (ЄДР 37883988) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 22.10.2014 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна», без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №1 від 22.10.2014 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №10/10 загальних зборів ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» від 22.10.2014 року, статут ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» затверджений протоколом №10/10 загальних зборів ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» від 22.10.2014 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 22.10.2014 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Печерської районної у місті Києві державної адміністрації. На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10701020000044755 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «КОРТІН-МЕДТЕХНІКА Україна», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того, ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Науково-виробниче підприємство Геопростір» (ЄДР 34017221) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «НВП Геопростір», та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «НВП Геопростір» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «НВП Геопростір», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 03.12.2014 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «НВП Геопростір», та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №02-12 від 04.12.2014 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №1/12 загальних зборів ТОВ «НВП Геопростір» від 03.12.2014 року, статут ТОВ «НВП Геопростір» затверджений протоколом №1/12 загальних зборів ТОВ «НВП Геопростір» від 03.12.2014 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «НВП Геопростір» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «НВП Геопростір», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «НВП Геопростір» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 03.12.2014 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Печерської районної у місті Києві державної адміністрації. На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «НВП Геопростір» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «НВП Геопростір» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «НВП Геопростір», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 14801020000023889 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «НВП Геопростір» директором, засновником значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «НВП Геопростір», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «НВП Геопростір», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім цього, ОСОБА_5 достовірно усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, придбав підприємство ТОВ «НВП Геопростір» з метою прикриття незаконної діяльності, з корисливих мотивів та на прохання невстановленої слідством особи домовився з такою особою про те, що з розрахункового рахунку ТОВ «НВП Геопростір» № НОМЕР_3 , відкритого в АТ «Сбербанк», де ОСОБА_5 є номінальним директором та засновником, буде здійснюватися в подальшому фінансові операції з перерахування коштів на особистий рахунок ОСОБА_5 № НОМЕР_4 , відкритий в ПАТ «Сбербанк».

При цьому, згідно досягнутої попередньої домовленості із невстановленою особою ОСОБА_5 буде знімати вищевказані грошові кошти із зазначеного особистого рахунку та передавати їх невстановленій слідством особі, тим самим сприяти у легалізації (відмиванні) коштів, одержаних злочинним шляхом.

Так, в період 28.04.2015 року по 22.05.2015 року з розрахункового рахунку ТОВ «НВП Геопростір» № НОМЕР_3 , відкритого в АТ «Сбербанк», під виглядом повернення фінансової допомоги на особистий рахунок ОСОБА_5 № НОМЕР_4 , відкритого в ПАТ «Сбербанк», перераховано кошти у сумі 2 246 100 грн., які в подальшому в період 28.04.2015 року по 22.05.2015 року ОСОБА_5 зняв у касах АТ «Сбербанк», тим самим отримав ці кошти у фактичне володіння, та після цього відразу передавав невстановленій слідством особі на виконання заздалегідь досягнутої домовленості.

Отже, ОСОБА_5 , вчиняючи вказані суспільно небезпечні дії, усвідомлював здійснення пособництва шляхом сприяння невстановленій особі у проведенні фінансових операцій з перерахування коштів з розрахункового рахунку ТОВ «НВП Геопростір», під виглядом повернення фінансової допомоги на особистий рахунок ОСОБА_5 , які в подальшому останній зняв з вказаного рахунку, тим самим отримав ці кошти у фактичне володіння, та після цього відразу передавав невстановленій слідством особі на виконання заздалегідь досягнутої домовленості.

Крім того, ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ПП «М-Люкс плюс» (ЄДР 39652005) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ПП «М-Люкс плюс» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ПП «М-Люкс плюс» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ПП «М-Люкс плюс», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 16.02.2015 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ПП «М-Люкс плюс», та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №01 від 16.02.2015 року про призначення ОСОБА_5 директором, рішення №1 власника ПП «М-Люкс плюс» від 16.02.2015 року, статут ПП «М-Люкс плюс» затверджений рішенням №1 власника ПП «М-Люкс плюс» від 16.02.2015 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ПП «М-Люкс плюс» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ПП «М-Люкс плюс», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ПП «М-Люкс плюс» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 16.02.2015 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації. На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ПП «М-Люкс плюс» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ПП «М-Люкс плюс» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ПП «М-Люкс плюс», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10661020000011502 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ПП «М-Люкс плюс» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ПП «М-Люкс плюс», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ПП «М-Люкс плюс», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того, ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Сомел`є сервіс» (ЄДР 39470458) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «Сомел`є сервіс» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «Сомел`є сервіс» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «Сомел`є сервіс», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 28.07.2015 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «Сомел`є сервіс», та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №3 від 28.07.2015 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №14 загальних зборів учасників ТОВ «Сомел`є сервіс» від 27.07.2015 року, статут ТОВ «Сомел`є сервіс» затверджений протоколом №14 загальних зборів учасників ТОВ «Сомел`є сервіс» від 27.07.2015 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «Сомел`є сервіс» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Сомел`є сервіс», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «Сомел`є сервіс» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 28.07.2015 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації. На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «Сомел`є сервіс» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «Сомел`є сервіс» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «Сомел`є сервіс», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10691020000032813 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «Сомел`є сервіс» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «Сомел`є сервіс», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «Сомел`є сервіс», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Імбізнес» (ЄДР 39441895) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «Імбізнес», через юридичну особу ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 , та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «Імбізнес» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «Імбізнес», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 16.10.2015 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «Імбізнес», через юридичну особу ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій є засновником та директором в одній особі, та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №17-10 від 17.10.2015 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №31 загальних зборів ТОВ «Імбізнес» від 16.10.2015 року, статут ТОВ «Імбізнес» затверджений протоколом №31 загальних зборів ТОВ «Імбізнес» від 16.10.2015 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «Імбізнес», через юридичну особу ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 , ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Імбізнес», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «Імбізнес» ОСОБА_5 передав зазначені документи невстановленій слідством особі, яка їх подала 16.10.2015 року до Департаменту реєстрації Харківської міської ради.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «Імбізнес» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «Імбізнес» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «Імбізнес», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10711020000032792 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «Імбізнес» директором якого значився ОСОБА_5 , засновником значилось ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «Імбізнес», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «Імбізнес», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» (ЄДР 39673978) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», через юридичну особу ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 , та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 16.10.2015 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», через юридичну особу ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій є засновником та директором в одній особі, та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №17-10 від 17.10.2015 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №31 загальних зборів ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» від 16.10.2015 року, статут ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» затверджений протоколом №31 загальних зборів ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» від 16.10.2015 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», через юридичну особу ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 , ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» ОСОБА_5 передав зазначені документи невстановленій слідством особі, яка їх подала 16.10.2015 року до Департаменту реєстрації Харківської міської ради.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10651020000020144 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ» директором якого значився ОСОБА_5 , засновником значилось ТОВ «Сомел`є сервіс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «ДАНТЕ СТРОЙ», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Антей стей» (ЄДР 39760283) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «Антей стей» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «Антей стей» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «Антей стей», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 15.04.2016 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «Антей стей», та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №11-А від 16.04.2016 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №15 загальних зборів учасників ТОВ «Антей стей» від 15.04.2016 року, статут ТОВ «Антей стей» затверджений протоколом №15 загальних зборів учасників ТОВ «Антей стей» від 15.04.2016 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «Антей стей» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Антей стей», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «Антей стей» ОСОБА_5 передав зазначені документи невстановленій слідством особі, яка їх подала 15.04.2016 року до Департаменту реєстрації Харківської міської ради.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «Антей стей» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «Антей стей» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «Антей стей», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10651020000020445 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «Антей стей» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «Антей стей», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «Антей стей», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Ювант плюс» (ЄДР 39759887) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «Ювант плюс» та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «Ювант плюс» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариств з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «Ювант плюс», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 15.04.2016 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «Ювант плюс», та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №11-Ю від 16.04.2016 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №17 загальних зборів учасників ТОВ «Ювант плюс» від 15.04.2016 року, статут ТОВ «Ювант плюс» затверджений протоколом №15 загальних зборів учасників ТОВ «Ювант плюс» від 15.04.2016 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «Ювант плюс» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Ювант плюс», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «Ювант плюс» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи подав 15.04.2016 року до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «Ювант плюс» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «Ювант плюс» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «Ювант плюс», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10651020000020441 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «Ювант плюс» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «Ювант плюс», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «Ювант плюс», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Норфікс» (ЄДР 39941480) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «Норфікс», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «Норфікс» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 усвідомлюючи, що здійснює придбання товариства з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «Норфікс», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 20.04.2016 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «Норфікс», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій є засновником та директором в одній особі, та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №11-Н від 21.04.2016 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №23 загальних зборів учасників ТОВ «Норфікс» від 20.04.2016 року. Діяльність ТОВ «Норфікс» здійснювалася на підставі модельного статуту, затвердженого Постановою КМУ.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «Норфікс» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Норфікс», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «Норфікс» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи подав 20.04.2016 року до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «Норфікс» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «Норфікс» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «Норфікс», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10741020000055454 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «Норфікс» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «Норфікс», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «Норфікс», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ПП «Інтайм груп» (ЄДР 34873097) та зміни назви підприємства на ПП «СТР Інвест» за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ПП «Інтайм груп», та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ПП «Інтайм груп» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, усвідомлюючи, що здійснює придбання товариства з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ПП «Інтайм груп» та зміни назви підприємства на ПП «СТР Інвест», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 18.05.2016 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ПП «Інтайм груп», та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №10 від 19.05.2016 року про призначення ОСОБА_5 директором ПП «Інтайм груп», рішення №14 власника ПП «Інтайм груп» від 18.05.2016 року.

Пізніше ОСОБА_5 підписав рішення №15 власника ПП «Інтайм груп» від 14.06.2016 року про зміну найменування підприємства з «Інтайм груп» на «СТР Інвест», та статут ПП «СТР Інвест» затверджений рішенням №15 власника ПП «Інтайм груп».

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ПП «Інтайм груп» та зміни назви підприємства на ПП «СТР Інвест» ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ПП «СТР Інвест», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше. після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ПП «СТР Інвест» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи подав 18.05.2016 року до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Печерської районної у місті Києві державної адміністрації.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ПП «Інтайм груп» та зміну назву підприємства на ПП «СТР Інвест», на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ПП «СТР Інвест» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ПП «СТР Інвест», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 15561020000025715 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ПП «СТР Інвест» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємства самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ПП «СТР Інвест», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ПП «СТР Інвест», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «Скайпро» (ЄДР 37955858) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «Скайпро», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «Скайпро» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника товариства, через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 усвідомлюючи, що здійснює придбання товариства з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «Скайпро», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 16.11.2016 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «Скайпро», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій є засновником та директором в одній особі та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №20161117-1 від 17.11.2016 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №16/с загальних зборів учасників ТОВ «Скайпро» від 16.11.2016 року.

Пізніше ОСОБА_5 підписав надані невстановленою особою документи, а саме протокол №5/с загальних зборів учасників ТОВ «Скайпро» від 05.12.2016 року, та статут ТОВ «Скайпро» затверджений протоколом №5/с загальних зборів учасників ТОВ «Скайпро» від 05.12.2016 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «Скайпро» через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс», ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Скайпро», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «Скайпро» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 16.11.2016 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Печерської районної у місті Києві державної адміністрації.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «Скайпро» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «Скайпро» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «Скайпро», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10701020000045212 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «Скайпро» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «Скайпро», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «Скайпро», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Крім того ОСОБА_5 у невстановлений слідством час повторно домовився з невстановленою слідством особою про перереєстрацію на його ім`я в органах державної влади юридичної особи ТОВ «С.А. БУД» (ЄДР 38544829) за грошову винагороду, без наміру здійснювати законну господарську діяльність та з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб.

При цьому, невстановлена слідством особа та ОСОБА_5 , домовились про підписання документів по придбанню ТОВ «С.А. БУД», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 та надання цих документів державному реєстратору для державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, а також про те, що до діяльності ТОВ «С.А. БУД» ОСОБА_5 не буде мати ніякого відношення, а лише буде рахуватись засновником та директором товариства, фінансово-господарською діяльністю з використанням товариств будуть займатись інші особи.

Так, ОСОБА_5 , усвідомлюючи противоправний характер своїх дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, як майбутнього засновника та власника ТОВ «С.А. БУД», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій засновником та директором в одній особі є ОСОБА_5 усвідомлюючи, що здійснює придбання товариства з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, з корисливих спонукань, надав невстановленій особі, з метою підготування документів по перереєстрації ТОВ «С.А. БУД», копії сторінок паспорту громадянина України серії НОМЕР_1 виданий Вишнівським МВМ ГУ УМВС України в Київській області від 23.03.1996 р. та копію картки платника податків про присвоєння ідентифікаційного номеру - НОМЕР_2 .

У подальшому ОСОБА_5 , у денний час доби 03.02.2017 року, перебуваючи на вулиці Арсенальна площа, 3 поряд із станцією метро «Арсенальна» у м. Києві, достовірно знаючи, що здійснює придбання ТОВ «С.А. БУД», через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс» на якій є засновником та директором в одній особі та вступає на посаду директора підприємства без наміру зайняття підприємницькою діяльністю, а для прикриття незаконної діяльності інших осіб, він в цілому, набуває право власності на товариство, реалізовуючи злочинний умисел направлений на вчинення фіктивного підприємництва, підписав надані невстановленою особою документи, а саме наказ №1 від 04.02.2017 року про призначення ОСОБА_5 директором, протокол №03/Б загальних зборів учасників ТОВ «С.А. БУД» від 03.02.2017 року, статут ТОВ «С.А. БУД» затверджений протоколом №03/Б загальних зборів учасників ТОВ «С.А. БУД» від 03.02.2017 року.

Після підписання вищевказаних документів по придбанню ТОВ «С.А. БУД» через юридичну особу ПП «М-Люкс плюс», ОСОБА_5 , передав невстановленій особі реєстраційні документи товариства, за грошову винагороду у розмірі 2000 грн., та в подальшому він отримував грошову винагороду за підписання різного роду накладних, видаткових накладних, розрахунків та інших не відомих йому документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «С.А. БУД», які в подальшому віддавав невстановленій слідством особі.

Пізніше, після підписання вищевказаних документів, щодо придбання та перереєстрації ТОВ «С.А. БУД» ОСОБА_5 за проханням невстановленої слідством особи зазначені документи 03.02.2017 року подав до відділу державної реєстрації фізичних та юридичних осіб Печерської районної у місті Києві державної адміністрації.

На підставі вказаних документів, було проведено державну перереєстрацію підприємства ТОВ «С.А. БУД» на ім`я ОСОБА_5 .

Пізніше ОСОБА_5 з невстановленою слідством особою, відвідував відділення банків у м. Києві, для відкриття ТОВ «С.А. БУД» банківських рахунків.

Незважаючи на те, що ТОВ «С.А. БУД», зареєстровано на ОСОБА_5 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців під номером 10701020000048616 як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, останній придбав не з метою здійснення господарської діяльності.

Після перереєстрації ТОВ «С.А. БУД» директором та засновником якого значився ОСОБА_5 , останній виступивши директором підприємств самостійно підприємницьку діяльність не здійснював, ніколи не укладав правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, не користувався печаткою підприємства, не використовував банківські рахунки підприємства, не здійснював перерахування безготівкових грошових коштів на рахунки підприємств, не формував податкові зобов`язання та податковий кредит прикриваючись фактом державної перереєстрації ТОВ «С.А. БУД», а реєстраційні та установчі документи зазначеного підприємства передав невстановленій слідством особі.

Надання ОСОБА_5 , особистих даних, документів, підписання реєстраційних документів ТОВ «С.А. БУД», дало змогу невстановленим слідством особам здійснювати незаконну діяльність, в тому числі: укладати правочини з суб`єктами господарювання резидентами України, які в свою чергу не мали на меті настання реальних наслідків, користуватися печатками підприємств, використання банківських рахунків підприємств, здійснювати перерахування безготівкових грошових коштів по рахункам підприємств, формувати податкові зобов`язання та податковий кредит, що в свою чергу є фіктивним підприємництвом.

Дії ОСОБА_5 , які виразились у пособництві фіктивному підприємництву, тобто в придбанні суб`єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205 КК України.

Дії ОСОБА_5 , які виразились у пособництві фіктивного підприємництва, вчиненого повторно, а саме в придбанні суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України.

Дії ОСОБА_5 , які виразились у пособництві у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, тобто у вчиненні фінансових операцій з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження таких коштів, а також набуття коштів, одержаних злочинним шляхом, органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України.

19.12.2018 року між прокурором Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 , якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, та підозрюваним ОСОБА_5 в порядку, передбаченому ст. 468, 469, 472 КПК України, укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно з даною угодою, прокурор та підозрюваний ОСОБА_5 дійшли згоди щодо формулювання обвинувачення, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій підозрюваного ОСОБА_5 за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України, підозрюваний ОСОБА_5 у повному обсязі сформульованого обвинувачення беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даних кримінальних правопорушень. Також, сторонами угоди визначено узгоджене ними покарання, яке ОСОБА_5 повинен понести за вчинені кримінальні правопорушення, а саме за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205 КК України, у виді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн., за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України, у виді штрафу у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51000 грн. та за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України, у виді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік та з конфіскацією майна. На підставі ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_5 покарання у виді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 1 (один) рік. На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік та покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

Розглядаючи в порядку п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України питання про можливість затвердження даної угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до правил ст. 468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Прокурор в підготовчому судовому засіданні, вважаючи, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК України та КК України, просив цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому ОСОБА_5 узгоджену в угоді міру покарання.

Обвинувачений ОСОБА_5 в підготовчому судовому засіданні також просив затвердити угоду про визнання винуватості і призначити узгоджену в ній міру покарання, при цьому ОСОБА_5 беззастережно визнав себе винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України за викладених в обвинувальному акті обставин.

Захисник адвокат ОСОБА_4 в підготовчому судовому засіданні проти затвердження угоди про визнання винуватості не заперечував.

Таким чином, суд вважає доведеним вчинення ОСОБА_5 кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України.

ОСОБА_5 вчинив кримінальні правопорушення, які відносяться до злочинів невеликої, середньої тяжкості та тяжких злочинів, від яких потерпілих немає.

Суд, шляхом заслуховування пояснень сторін кримінального провадження, переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, при цьому судом встановлено, що ОСОБА_5 повністю усвідомлює зміст угоди про визнання винуватості, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винним, вид покарання, яке буде до нього застосовано у разі затвердження угоди, цілком розуміє свої права, передбачені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, та наслідки її не виконання, передбачені ст. 476 КПК України.

Покарання сторонами угоди визначено у відповідності до положень ст. 50, 65-67 КК України, з урахуванням характеру та тяжкості висунутого ОСОБА_5 обвинувачення, даних про його особу, обставин, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Враховуючи викладене, оскільки умови угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним ОСОБА_5 відповідають вимогам КПК та КК України, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для затвердження цієї угоди.

Цивільний позов не заявлявся.

Судові витрати по даній справі відсутні.

Питання речових доказів вирішити у відповідності до вимог ст. 100 КПК України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 314, 373, 374, 475 КПК України, суд,

З А С У Д И В :

Затвердити угоду від 19.12.2018 року між прокурором Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 та підозрюваним ОСОБА_5 про визнання винуватості.

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України та призначити йому покарання:

- за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205 КК України, у виді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.;

- за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 205 КК України, у виді штрафу у розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51000 грн.;

- ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 209 КК України, у виді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік та з конфіскацією майна..

Відповідно до вимог ст. 70 КК України, з урахуванням вимог ст. 78 КК України остаточно призначити ОСОБА_5 , шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, покарання у виді позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

На підставі ст. 76 КК України зобов`язати ОСОБА_5 періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Іспитовий строк ОСОБА_5 обраховувати з 13.03.2019 року.

Речові докази: документи, які постановою слідчого від 17.12.2018 року визнані речовими доказами та долучені до матеріалів досудового розслідування залишити в матеріалах досудового розслідування.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Київського апеляційного суду, через Печерський районний суд м. Києва, шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Обмеження права оскарження даного вироку визначені ч. 2 ст. 473 Кримінального процесуального кодексу України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80449864
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/502/19-к

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Омельченко М. М.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Лисенко В. В.

Вирок від 13.03.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні