Ухвала
від 13.03.2019 по справі 910/1222/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

13.03.2019Справа № 910/1222/19 Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді - Приходько І.В.

при секретарі судового засідання - Асадові В.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні матеріали

позовної заяви Публічного акціонерного товариства "БАНК БОГУСЛАВ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "СЕРФА", м. Київ

про зобов'язання вчинити дії, -

за участю представників:

від позивача : Янкова А.В.

від відповідача: не з'явився.,

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "БАНК БОГУСЛАВ" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "СЕРФА" про зобов'язання включити в проміжний ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "СЕРФА" кредиторські вимоги Публічного акціонерного товариства "БАНК БОГУСЛАВ" в сумі 34 454 20, 01 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що грошові вимоги Публічного акціонерного товариства "БАНК БОГУСЛАВ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "СЕРФА" не були отримані відповідачем, відповідно, не були розглянуті комісією з припинення останнього внаслідок ухилення відповідача в особі Голови комісії з припинення-ліквідатора Ярошенко Наталії Костянтинівни від отримання поштової кореспонденції, а відповідно і не були включені до проміжного ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "СЕРФА".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.02.2019 відкрито провадження у справі за вищевказаним позовом, ухвалено здійснювати розгляд справи в порядку загального провадження та призначено підготовче засідання у справі на 13.03.2019.

У судове засідання 13.03.2019 представник відповідача не з'явився. Відзиву, заяв та клопотань не надав.

Присутній у судовому засіданні представник позивача заявив усне клопотання про відкладення підготовчого засідання. При цьому зазначив іншу адресу відповідача, за якою слід надсилати поштову кореспонденцію, а саме: м. Київ, бул. Перова, 25-Б, кв. 69.

Відповідно до частини 2 статті 183 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Частиною 2 статті 202 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними;

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, забезпечення рівності прав та обов'язків всіх учасників процесу, суд дійшов висновку про необхідність задоволення відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 182, 183, 202, 216, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти підготовче засідання у даній справі на 03.04.19 о 12:20 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 11.

2. Зобов'язати позивача надати суду оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду).

3. Повторно встановити відповідачу строк, який становить 10 днів з дня вручення даної ухвали, для подачі до суду:

- обґрунтованого письмового відзиву на позовну заяву у порядку, передбаченому статтею 178 Господарського процесуального кодексу України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство;

- усіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову;

- доказів направлення відзиву з доданими до нього документами на адресу інших учасників справи.

4. Встановити позивачу строк, який становить 5 днів з дня отримання відзиву на позов (якщо такий буде поданий) для подання суду, з дотриманням приписів статті 166 Господарського процесуального кодексу України: відповіді на відзив на позов та доказів направлення відповіді на відзив відповідачу.

5. Усі інші заяви, клопотання, заперечення подати до суду завчасно в строк до 01.04.2019 з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених статтею 170 Господарського процесуального кодексу України.

6. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (частина 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити такі причини (частина 3, 4 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

7. Попередити позивача про те, що у разі ненадання господарському суду без поважних причин документів або нез'явлення його представника у судове засідання, позов відповідно до пункту 4 частини 1 статті 226 Господарського процесуального кодексу України може бути залишений без розгляду.

8. Роз'яснити учасникам справи, що згідно з пунктом 16-1 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України З 1 СІЧНЯ 2019 РОКУ представництво юридичної особи в господарському суді першої інстанції (окрім малозначних спорів) здійснюється виключно АДВОКАТОМ, а також через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи) (стаття 132-1 Конституції України, частина 3 статті 56, частини 4 статті 60 Господарського процесуального кодексу України).

9. Повідомити учасників справи, що інформацію щодо даної справи можна отримати в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/gromadyanam/csz/, а також у Єдиному державному реєстрі судових рішень - www.reyestr.court.gov.ua.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, відповідно до приписів статті 255 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя І.В. Приходько

Дата ухвалення рішення13.03.2019
Оприлюднено17.03.2019
Номер документу80480840
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити дії, -

Судовий реєстр по справі —910/1222/19

Рішення від 07.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 07.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 05.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 24.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 13.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

Ухвала від 11.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Приходько І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні