Ухвала
від 18.03.2019 по справі 584/185/19
ПУТИВЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 584/185/19

Провадження №1-кс/584/234/19

УХВАЛА

18.03.2019 м. Путивль

Слідчий суддя Путивльського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції ГУНП в Сумській області капітана поліції ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 12019200230000045 від 11.02.2019 про призначення експертизи,

ВСТАНОВИВ :

11.02.2019 до ЧЧ Путивльського ВП надійшов рапорт від начальника СРПП № 4 ОСОБА_4 про те, що до нього надійшла інформація про те, що чоловік віком близько 25-30 років, який мешкає на території м. Путивль, в квартирі або сараї за місцем мешкання зберігає наркотичні засоби.

11.02.2019 за матеріалами первинної перевірки заступником начальника СВ Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції ГУНП в Сумській області капітаном поліції ОСОБА_3 за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019200230000045 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Під час досудового розслідування було встановлено особу мешканець АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В ході обшуку приміщення за вказаною адресою на подвір`ї господарства під навісом на поличці виявлено дерев`яний ящик, всередині якого знаходились фрагменти стебел рослин зеленого кольору у висушеному вигляді з насінням. Зазначене було вилучено та поміщено до сейф-пакету № 4432223. Також у вищезазначеному дерев`яному ящику виявлено фрагмент фольгованого паперу з отворами з нашаруванням речовини чорного кольору, та неперсток з отворами з нашаруванням речовини чорного кольору, які поміщені до паперового пакунку.

Під лавочкою виявлено пристрій для незаконного вживання наркотичних засобів у вигляді двох пластикових пляшок. Верхня частина пристрою, а саме пляшка з відрізаним дном, в середині якої мається нашарування речовини чорного кольору, вилучена. Під парканом під навісом також виявлено верхню частину пляшки з нашаруванням речовини чорного кольору в середині. Верхні частини пляшок поміщені до полімерного пакунку.

У спальній кімнаті квартири на письмовому столі у паперовому тубусі виявлено чотири пігулки, які поміщено до паперового пакунку.

Посилаючись на те, що для встановлення приналежності вилученої речовини до наркотичних засобів, встановлення її ваги, необхідні спеціальні знання,просив призначити експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, та доручити її проведення експертній установі.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав на адресу суду письмову заяву, в якій просив справу розглянути за його відсутності, подане клопотання підтримав.

В силу ч. 3 ст. 244 КПК неявка слідчого не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши надані матеріали, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання, виходячи з наступних міркувань.

Відповідно до ч. 1 ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч. 1ст. 242 КПК Україниекспертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ч. 6ст. 244 КПК Українислідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

У вказаному випадку проведення експертизи зумовлено необхідністю встановлення приналежності вилученої речовини до наркотичних засобів, її ваги, тобто доказування тих обставин, які мають значення для цього кримінального провадження.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 242-244 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ :

1. Клопотання заступника начальника СВ Путивльського відділення поліції Глухівського відділу поліції ГУНП в Сумській області капітана поліції ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 12019200230000045 від 11.02.2019 про призначення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів задовольнити повністю.

2. Призначити у кримінальному провадженні № 12019200230000045 від 11.02.2019 експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, на вирішення якої поставити наступні запитання :

2.1) Чи являються вилучені в ході обшуку квартири та господарських споруд за адресою: АДРЕСА_1 , фрагменти стебел рослин зеленого кольору у висушеному вигляді з насінням (сейф-пакет № 4432223) такими, що містять наркотичні засоби ? Якщо так, то до якого виду вони належить і яка вага вказаної речовини в сухому стані ?

2.2) Чи є на внутрішньому боці фрагментів пристроїв для незаконного вживання наркотичних засобів (2 верхні частини пляшок), вилучених в ході обшуку квартири та господарських споруд за адресою: АДРЕСА_1 , нашарування наркотичних засобів ? Якщо так, то до якого виду вони належить і яка вага вказаних речовин в сухому стані ?

2.3) Чи являється нашарування речовини чорного кольору на вилученому наперстку та нашарування речовини чорного кольору з фрагменту фольгованого паперу з отворами, упакованих в паперовий пакунок, вилучені в ході обшуку квартири та господарських споруд за адресою: АДРЕСА_1 , такою, що містить наркотичні засоби ? Якщо так, то до якого виду вона належить і яка вага вказаної речовини в сухому стані ?

2.4) Чи містять представлені на дослідження чотири пігулки, які були вилучені в ході обшуку домогосподарства за адресою: АДРЕСА_1 , та запаковані в паперовий пакунок, наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги чи прекурсори ? Якщо так, то які саме, яка їхня вага та об`єм ?

3. Проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів доручити експертам Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, попередивши експертів про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст.384,385 КК України.

4. Для дослідження експертам надати вилучене 12.03.2019 в ході обшуку квартири та господарських споруд за адресою: АДРЕСА_1 , інші матеріали кримінального провадження (за вимогою).

5. Надати дозвіл експертам на повне або часткове використання об`єктів експертизи та зміну їх властивостей.

6. Результати експертизи направити слідчому.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.03.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80493817
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення експертизи

Судовий реєстр по справі —584/185/19

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні