Ухвала
від 12.03.2019 по справі 280/712/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

12 березня 2019 року Справа № 280/712/19 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко М.С., перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (69095, м. Запоріжжя, вул. Гоголя, 147; код ЄДРПОУ 20508338)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стат-Пілігрім» (69083, м. Запоріжжя, вул. Східна, 9; код ЄДРПОУ 32765339)

про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені,

ВСТАНОВИВ:

20 лютого 2019 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стат-Пілігрім» (далі - відповідач), в якому позивач просить суд стягнути з відповідача на користь позивача суму адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2017 році у розмірі 10697,31 грн.

Ухвалою суду від 21 лютого 2019 року вищевказану позовну заяву залишено без руху. 11 березня 2019 року позивачем до суду надано документи, якими усунуто недоліки позовної заяви.

Позивач подано до суду заяву про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду. Заява обґрунтована тим, що відповідач, визнавши своє порушення та на виконання статті 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» самостійно сплатив частину суми адміністративно-господарських санкцій в розмірі 4279,01 грн. та 4305,93 грн. Зазначено, що остання сплата адміністративно-господарських санкцій була здійснено 02 жовтня 2019 року в розмірі 500,00 грн., а відтак строк звернення до суду пропущено з поважних причин. З огляду на зазначене, просить поновити пропущений строк звернення до адміністративного суду.

Як зазначено у частині 1 статті 122 КАС України, позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду, які, якщо не встановлено інше, обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів (частина 3 статті 122 КАС України).

У зв'язку з тим, що остання сплата заборгованості була здійснена 02 жовтня 2018 року, суд вважає за необхідне саме з цього моменту відраховувати шестимісячний термін звернення до адміністративного суду, у зв'язку із чим визначити причини пропуску строку звернення до адміністративного суду із позовом поважними та поновити позивачу строк звернення до адміністративного суду із позовом про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені.

Вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі, суд виходить з наступного.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень.

Згідно положень статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) на зазначений спір поширюється юрисдикція адміністративних судів та він має розглядатись у порядку адміністративного судочинства, відповідно до ч.2 ст.20 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Подана позовна заява відповідає вимогам КАС України, а адміністративний позов подано в межах строку звернення до адміністративного суду. Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі та залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

За таких обставин, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відкриття загального позовного провадження та призначення підготовчого судового засідання.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 171, 179, 248, 256 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

Заяву позивача про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду із позовом про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені задовольнити.

Визнати причини пропуску Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів строку звернення до адміністративного суду із позовом поважними.

Поновити Запорізькому обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів строк звернення до адміністративного суду із позовом про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені.

Відкрити загальне позовне провадження в адміністративній справі № 280/712/19 за позовом Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю «Стат-Пілігрім» про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій та пені.

Призначити підготовче судове засідання на 11 квітня 2019 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, буд. 65-В, у залі судових засідань №17 об 12 год. 00 хв.

Підготовче судове засідання проводитиметься одноособово суддею Лазаренком Максимом Сергійовичем.

Запропонувати:

відповідачу – протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України;

позивачу - протягом 2-х днів від дня отримання від відповідача відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України;

відповідачу - протягом 2-х днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

У підготовче судове засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається – http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                                                                                                    М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2019
Оприлюднено20.03.2019
Номер документу80504206
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/712/19

Ухвала від 30.05.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 12.03.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні