Ухвала
від 14.03.2019 по справі 2-а-1686/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

Справа № 2-а-1686/10/1970

14 березня 2019 рокум.Тернопіль

Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Подлісна І.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження та додані до неї матеріали в адміністративній справі за позовом Бучацького районного центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до Приватного сільськогосподарського підприємства "Придністровське" про про стягнення недоїмки,

ВСТАНОВИВ:

Від Тернопільського обласного центру зайнятості надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження щодо виконання постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 09 червня 2010 року у справі №2-а-1686/10/1970, а саме просять, замінити стягувача з Бучацького районного центру зайнятості на його правонаступника - Тернопільський обласний центр зайнятості.

В обґрунтування заяви заявник посилається на те, що відповідно до наказу Державної служби зайнятості від 18.10.20Іброку № 171 «Про реорганізацію базових центрів зайнятості Тернопільської області Бучацький районний центр зайнятості було реорганізовано шляхом приєднання до Тернопільського обласного центру зайнятості. Правонаступником майна, прав та обов'язків Бучацького районного центру зайнятості став Тернопільський обласний центр зайнятості. Тому, заявник звернувся до суду із вищевказаною заявою.

Сторони в судове засідання не прибули, хоча своєчасно і належним чином повідомлялись про день, час та місце розгляду заяви судом. Про причини неприбуття суд не повідомили.

Відповідно до ч.9 ст.205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вищевикладені обставини та положення ч.9 ст.205 КАС України, суд дійшов до переконання про розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву, дослідивши письмові докази, які є в матеріалах адміністративної справи, суд дійшов до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає до задоволення з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 09.06.2010 року у справі № 2-а-1686/10/1970 задоволено позов Бучацького районного центру зайнятості до Приватного сільськогосподарського підприємства "Придністровське" про стягнення 1313,85 грн. недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та пені 171,0 грн.

Відтак, у даній справі 22 червня 2010 року виданий виконавчий лист про примусове виконання рішення суду, який неодноразово пред'являвся до примусового виконання у державну виконавчу службу. 17.01.2019 року державним виконавцем прийнято постанову про відкриття виконавчого провадження - ВП № 58098890 про стягнення з ПСП "Придністровське" на користь Бучацького районного центру зайнятості пені по сплаті страхових внесків в сумі 171,00 грн. На даний час виконавчий лист № 2-а-1356/10/1970 перебуває на виконанні у Бучацькому міжрайонному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Відповідно до наказу Державної служби зайнятості від 18.10.2016 року № 171 «Про реорганізацію базових центрів зайнятості Тернопільської області Бучацький районний центр зайнятості було реорганізовано шляхом приєднання до Тернопільського обласного центру зайнятості. Згідно передавального акту від 01.10.2018 року майно та зобов'язання Бучацького РЦЗ прийнято Тернопільським обласним центром зайнятості. 09.01.2019р. Тернопільським обласним центром зайнятості видано наказ № 4 «Д» «Про реорганізацію Бучацького районного центру зайнятості Тернопільської області», яким установлено, що Тернопільський ОЦЗ є правонаступником майна, прав та обов'язків Бучацького РЦЗ та відповідно внесено зміни до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Судом встановлено, що правонаступником майна, прав та обов'язків Бучацького районного центру зайнятості став Тернопільський обласний центр зайнятості, що підтверджується наступними документами:

1. Наказ Державної служби зайнятості ( Центральний апарат ) від 18.10.2016 року № 171 «Про реорганізацію базових центрів зайнятості Тернопільської області».

2. Наказ Тернопільського обласного центру зайнятості від 09.01.2019 року № 4 «Д» «Про реорганізацію Бучацького районного центру зайнятості Тернопільської області».

3. Передавальний акт, відповідно до якого комісія з припинення Бучацького РЦЗ передала Тернопільському обласному центру зайнятості як правонаступнику усе майно, права та обов'язки останнього.

4.Витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань по Бучацькому РЦЗ та Тернопільському обласному центру зайнятості, згідно з яких правонаступником Бучацького районного центру зайнятості є Тернопільський обласний центр зайнятості.

Відповідно до положень статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини п'ятої статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" № 606-XIV від 21 квітня 1999 року у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За наведених обставин, які підтверджені належними та допустимими доказами, суд дійшов до переконання про наявність підстав для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, замінити особу замінити стягувача з Бучацького районного центру зайнятості на його правонаступника - Тернопільський обласний центр зайнятості.

Керуючись ст.ст. 241,248, 379 КАС України, суд, –

УХВАЛИВ:

          Заяву Тернопільського обласного центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити повністю.

          Замінити сторону виконавчого провадження щодо виконання виконавчого листа виданого 22 червня 2010 року згідно постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 09.06.2010 в адміністративній справі №2-а-1686/10/1970 за позовом прокурора Бучацького району Тернопільської області в інтересах держави в особі Бучацького районного центру зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до Приватного сільськогосподарського підприємства "Придністровське" про стягнення пені в сумі 171,00 грн. пені по сплаті збору на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, а саме, особу стягувача з "Бучацького районного центру зайнятості" на його правонаступника - "Тернопільський обласний центр зайнятості (вул. Текстильна, 1Б, м. Тернопіль, 46010, код ЄДРПОУ 05392691, р/р 37171301901001 ГУДКСУ у Тернопільській області, МФО 838012)".

          Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

          Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в строк та в порядку, передбаченому статтями 295, 297 КАС України та набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Головуючий суддя                                                                                Подлісна І.М.

Копія вірна

Суддя                                                                                                    Подлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено20.03.2019
Номер документу80504980
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1686/10/1970

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Крапiвницька Н.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні