Ухвала
від 18.03.2019 по справі 344/4366/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/4366/19

Провадження № 1-кс/344/2534/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2019 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів в кримінальному провадженні № 12017090010002613 від 24.06.2017 року , -

В С Т А Н О В И В:

в клопотанні вказано, що 26.09.2018 року між начальником ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 та директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 укладено договір №1Р на виконання робіт по об`єкті, «Капітальний ремонт водозахисної дамби на р. Черемош на території Горішньозалучанської сільської ради Снятинського району Івано-Франківської області» на суму 20 179 900,00 гривень в межах якого, передбачено фінансування на 2018 рік в сумі 18 500 000,00 гривень. Відповідно до технічних вимог у вказану суму входять роботи з розробки та переміщення грунту, укріплення схилів скельною породою (негабаритним каменем), установлення габіонів. Встановлено, що фактично вищевказані роботи виконує ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 директор якого є ОСОБА_6 , який в змові з службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 шляхом завищення об`ємів та вартості виконаних робіт вчинили розкрадання бюджетних коштів виділених на виконання робіт з «Капітального ремонту водозахисної дамби на р. Черемош на території Горішньозалучанської сільської ради Снятинського району Івано-Франківської області». Відповідно до інформації ІНФОРМАЦІЯ_4 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 використовує розрахункові рахунки № НОМЕР_2 , відкриті в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » МФО НОМЕР_3 .

Учасники процесу в судове засідання не з`явились, слідчий просив розглянути клопотання без його участі.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В ч. 1 ст. 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В ст. 162 КПК України визначено перелік охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Відповідно до абз. 1 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а відповідно до ч. 7 цієї статі, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення цих речей і документів.

Відповідно до зазначеного суд, -

П О С Т А Н О В И В:

клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю а саме: документів по руху коштів по рахунках № НОМЕР_2 в період часу з 01.09.2018 по 01.03.2019 із вказанням дати операції, суми операції, призначення платежу, контрагентів, які знаходяться в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » МФО НОМЕР_3 , який зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

Роз`яснити положення ч. 1 ст. 166 КПК України, згідно з яким у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 17 квітня 2019 року включно та оскарженню не підлягає.

Оригінал ухвали виготовлено у двох примірниках.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.03.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —344/4366/19

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні