Ухвала
від 14.03.2019 по справі 754/1355/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/438/19

Справа № 754/1355/19

У Х В А Л А

Іменем України

14 березня 2019 року слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018101030000036 від 05 березня 2018р., за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

ВСТАНОВИВ:

В клопотанні слідчий ОСОБА_3 просить надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 з можливістю їх вилучення.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що слідчим відділом Деснянського УП ГУ НП у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018101030000036 від 05 березня 2018р. за ч. 2 ст. 364 КК України.

В клопотанніслідчий зазначаєТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )приблизно ізсерпня 2017року розпочатопроведення капітальногоремонту Русанівськогоканалу вздовжвул.Флоренції ум.Києві орієнтовнона загальнусуму 9,4млн.грн.за відсутностіукладеного договоруна виконанняцих робітта відповідногозамовлення. 30січня 2018р. КП« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 )розміщено вінформаційній системі« ІНФОРМАЦІЯ_4 »оголошення UA-2017-10-27-000397-апро проведеннявідкритих торгівіз закувліробіт «Капітальнийремонт елементівблагоустрою Русанівськогоканалу (вздовжвул.Флоренції)»на очікуванувартість 16,8млн.грн.,які фактичночастково виконаноТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 результатами проведенняаукціону,найбільш економічновигідну пропозиціюподано учасникомторгів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »вартістю 16,8млн.грн.,якому 22.02.2018надіслано повідомленняпро намірукласти договір. Відповідно доданих інформаційноїсистеми « ІНФОРМАЦІЯ_4 »встановлено,що 07.03.2018між КП« ІНФОРМАЦІЯ_3 » таТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладенодоговір №892на виконанняробіт пооб`єкту «Капітальнийремонт елементівблагоустрою Русанівськогоканалу (вздовжвул.Флоренції)». Водночас,06.03.2018проведеним оглядоммісця події-Русанівського каналувздовж вул.Флоренції ум.Києві тавивченням відомостіобсягів робітвстановлено,що роботиз капітальногоремонту елементівблагоустрою вжечастково виконано. Вищевказані обставини свідчать про фіктивність оголошеного тендеру та наявність змови між службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на використання службового становища усупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди для самих себе чи інших юридичних або фізичних робіт.

Слідчий клопоче про тимчасовий доступ до документів, які перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою подальшого призначення експертизи у кримінальному провадженні.

До початку розгляду клопотання, стороною кримінального провадження, якою подано вказане клопотання, подана заява про розгляд клопотання у його відсутність.

За наведених обставин, слідчий суддя вирішив за можливе розглядати дане клопотання без участі слідчого.

Дослідивши матеріали долучені до клопотання, вважаю, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 КПК України.

Відповідно до ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий в клопотанні та в суді, довів, що документи про доступ до яких він клопоче знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вказані у клопотанні документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, які містяться в цих документах, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, зокрема з метою проведення експертних досліджень у кримінальному провадженні, одержати зазначені документи іншим способом неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Забезпечити старшому слідчому Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ):довідок провартість виконанихбудівельних робіту формі(КБ-2В)на об`єктдослідження «Капітальнийремонт елементівблагоустрою Русанівськогоканалу (вздовжвул.Флоренції)»(даліоб`єкт); журналів технічногонагляду наоб`єкт дослідження; загальних журналівробіт об`єктівдослідження; декларації проготовність доексплуатації об`єктадослідження;журналів авторськогонагляду пооб`єкту; актівприймання виконанихбудівельних робіту формі(КБ-2В)на об`єктдослідження; актів назакриття прихованихробіт наоб`єкт дослідження; журналів авторськогонагляду наоб`єкт дослідження з можливістю їх вилучення.

Оригінал та копію ухвали надати старшому слідчому Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 14 квітня 2019р.

Відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів і речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення14.03.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —754/1355/19

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Лобанов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні