Ухвала
від 18.03.2019 по справі 396/911/18
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

18 березня 2019 року м. Кропивницький

справа № 396/911/18

провадження № 22-ц/4809/750/19

Кропивницький апеляційний суд у складі судді судової палати у цивільних справах Чельник О.І., розглянувши матеріали апеляційної скарги Фермерського господарства Росток на ухвалу Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 28 січня 2019 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Фермерського господарства Росток , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог Державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, відділ у Новоукраїнському районі Головного управління Дежгеокадастру у Кіровоградській області про визнання недійсними змін до договору оренди земельної ділянки, скасування державної реєстрації речового права та зобов'язання повернути земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

Фермерське господарство Росток звернулася до Кропивницького апеляційного судуз апеляційною скаргою на ухвалу Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 28 січня 2019 року.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з таких підстав.

В апеляційній скарзі відповідачставить питання про відстрочення сплати судового збору.

Відповідно до ст. 8 Закону України Про судовий збір відстрочення, розстрочення сплати судового збору на певний строк або звільнення від сплати такого є правом суду, а не обов'язком.

Згідно з ч.1 ст.136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Особа, яка заявляє відповідне клопотання, згідно зі статтею 12 ЦПК України, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав (перешкоджає) сплаті судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

Враховуючи те, що підстави для відстрочення сплати судового збору, які були зазначені Фермерським господарством Росток не підтверджуються належними та допустимими доказами, заявлене клопотання задоволенню не підлягає.

Відповідно до ст. 129 Конституції України однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Відповідно до ст.3 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством, за подання до суду апеляційної і касаційної скарг на судові рішення.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір , судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до п.п.9 п.1 ч.2 ст. 4 Закону України Про судовий збір ставка за подання апеляційної скарги на ухвалу суду, поданою юридичною особою, становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тому при подачі апеляційної скарги відповідачу необхідно було сплатити судовий збір у розмірі 1921 грн.

Відповідно до ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху із зазначенням недоліків позовної заяви, способом і строком їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. 185, 357 ЦПК України

УХВАЛИВ :

Відмовити Фермерському господарству Росток у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Апеляційну скаргу Фермерського господарства Росток на ухвалу Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 28 січня 2019 року залишити без руху.

Запропонувати протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали надати документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, а саме оригінал квитанції на суму 1921 грн. сплачену за такими реквізитами:

Отримувач коштів: УК у м.Кроп./м.Кропивницький/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38037409

Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО): 899998

Рахунок отримувача: 34311206080002

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу: *;101;_(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом _ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Кропивницький апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

або надати документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

В разі невиконання зазначених вимог в установлений строк, апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду О.І. Чельник

Дата ухвалення рішення18.03.2019
Оприлюднено19.03.2019
Номер документу80519975
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —396/911/18

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні