Ухвала
від 05.05.2014 по справі 256вр-14/2а-9144/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 травня 2014 р. Справа №256вр-14/2а-9144/10/0470

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Барановського Р.А.

при секретарі судового засідання Канівець К.В.

у м. Дніпропетровську розглянувши заяву Криворізької центральної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області щодо поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміни стягувача у виконавчому провадженні по адміністративній справі №2а-9144/10/0470 за позовом Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява стягувача про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по зазначеній справі.

Представники сторін в судове засідання не з'явились. Згідно ч. 3 ст. 259 Кодексу адміністративного судочинства України України неприбуття у судове засідання стягувача і боржника, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду, не перешкоджає розгляду заяви.

Заява обгрунтована тим, що строк пред'явлення виконавчого листа до виконання пропущено з поважних причин.

Перевіривши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 17.01.2011р. по справі № 2а-9144/10/0470 за позовом Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - позовні вимоги задоволено у повному обсязі

Зазначена постанова суду набрала законної сили 05.04.2011р. та звернута до виконання.

Виконавчий лист по справі 2а-9144/10/0470 виданий представнику стягувачу 22.08.2013 року, в той час як строк пред'явлення виконавчого листа до виконання встановлено до 05.04.2012 року.

Криворізька центральна об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області звернулась до суду із заявою про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміну стягувача податкового боргу у виконавчому провадженні по адміністративній справі № 2а-9144/10/0470.

Так, відповідно до Наказу Державної податкової адміністрації у Дніпропетовській областівід 25.11.2011р. №271 "Про реорганізацію державних податкових інспекцій Дніпропетровської області" проведено реорганізацію Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі шляхом перетворення у Криворізьку центральну міжрайонну державну податкову інспекцію Дніпропетровської області Державної податкової служби.

Згідно Наказу Державної податкової служби України від 06.06.2013р. №44 "Про реорганізацію територіальних органів Державної податкової служби у Дніпропетровській області" Криворізьку центральну міжрайонну державну податкову інспекцію Дніпропетровської області Державної податкової служби було реорганізовано шляхом перетворення у Криворізьку центральну об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Таким чином, Криворізька центральна об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області є правонаступником реорганізованої Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі щодо усіх їх майнових правах і зобов'язаннях.

Пункт 2 ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження" встановлює, що стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Перевіривши матеріали справи, суд доходить висновку, що заява заінтересованої особи є обгрунтованою і підлягає задоволенню. Заявником надано достатньо доказів поважності причин пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 261 Кодексу адміністративного судочинства України, стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлений.

Стаття 264 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

На підставі викладеного та керуючись ч.1, 2 ст. 264, 261, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Криворізької центральної об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області щодо поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміни стягувача у виконавчому провадженні по адміністративній справі № 2а-9144/10/0470 за позовом Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості- задовольнити.

Замінити у виконавчому листі по справі № 2а-9144/10/0470 стягувача податкового боргу з Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі на Криворізьку центральну об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області (50007, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, пр. Дзержинського,42, код ЄДРПОУ 38658985) та поновити пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання у виконавчому провадженні по адміністративній справі № 2а-9144/10/0470 за позовом Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала суду набирає законної сили та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду в порядку та строки, передбачені статтями 186 та 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Постанова або ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення05.05.2014
Оприлюднено20.03.2019
Номер документу80534320
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —256вр-14/2а-9144/10/0470

Ухвала від 05.05.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні